Διπλασιασμός Δημοτικών τελών!

0
1000

 

http://https://www.facebook.com/oroposnews.net/videos/462554001132680/

Στις άμεσες προθέσεις την Νέας Δημοτικής Αρχής φαίνεται πως είναι οι αυξήσεις στα Δημοτικά Τέλη. Μια αποκάλυψη που έκανε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ.Αρμυριώτης Γιώργος, όταν προσπάθησε να απαντήσει στον κ.Αντρέα Λέκκα.

Χωρίς κανένα ενδοιασμό, πρότεινε στο Δημοτικό Συμβούλιο πως στις άμεσες σκέψεις της Δημοτικής Αρχής και του Νέου Δημάρχου, είναι ο ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΤΕΛΩΝ!…Το μοναδικό άγχος του Προέδρου (συμφώνα με την δήλωση του στο ΒΙΝΤΕΟ), είναι ο τρόπος που θα καταφέρουν να το επικοινωνήσουν με τους πολίτες…

Έτσι λοιπόν, μετά από αυτές τις δηλώσεις,  μπορούμε να εξηγήσουμε πολλές καταστάσεις που ζούμε από την Δημοτική αρχή τους τρεις πρώτους μήνες διοίκησής τους. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που, όπου σταθούν και όποτε τους δοθεί η ευκαιρία, διατυμπανίζουν πως δεν έχουν χρήματα και τα ταμεία είναι άδεια. Φτιάχνουν ένα καταπληκτικό άλλοθι, έτσι ώστε αύριο να δικαιολογήσουν την πιθανή αύξηση των τελών και μάλιστα στο 100-100%… Κανένα στέλεχος της Δημοτικής Αρχής δεν ενημέρωσε το Δ.Σ για την πορεία των εσόδων από τα τέλη ύδρευσης το τελευταίο μήνα, όπου συναντούμε τεράστιες ουρές καθημερινά στα ταμεία του Δήμου Ωρωπού και σε όποιες Δημοτικές Ενότητες υπάρχουν ταμεία. Ταυτόχρονα πληροφορηθήκαμε πως κατέβαλλαν 150.000ε περίπου στον εργολάβο της αποκομιδής των απορριμμάτων και προτίθενται να καταθέσουν 350.000ε στην ΚΕΔΩ, ΑΜΕΣΑ, από τα άδεια ταμεία…

Κάτι δεν μας λένε καλά οι κύριοι που κλήθηκαν να διαχειριστούν τις τύχες του τόπου μας. Θα πρέπει εκτός από κουτσομπολιά, αναπόδεικτα μεροληπτικά στοιχεία κατασκευασμένα στα μέτρα τους και «χαλκευμένες αποδείξεις» να πληροφορήσουν τους Δημότες τρόπους είσπραξης εσόδων, αρχικά, και σκέψεις για την ανάπτυξη του τόπου μας σε δεύτερο χρόνο.

Κατά την πενταετία που πέρασε δρομολογήθηκαν δεκάδες έργα κυρίως υποδομών, λύνοντας χρόνια προβλήματα που ταλάνιζαν τους συνδημότες μας. Έργα εκσυγχρονισμού των μονάδων ύδρευσης, αποχετευτικά, αποστραγγιστικά, ασφαλτοστρώσεων, σχολικών μονάδων και άλλα γενικού χαρακτήρα και εξυπηρέτησης της καθημερινότητας των συνδημοτών μας. Μπήκαν οι σωστές βάσεις να μπορέσει η Δημοτική διοίκηση να απαγκιστρωθεί από τον καθημερινό βραχνά της καθημερινής ανταποδοτικής παροχής στους Δημότες και να μπορέσει να κοιτάξει με αξιώσεις έργα πραγματικής ανάπτυξης του τόπου και των κατά τόπων Δημοτικών ενοτήτων.

Έργα που κάποια δρομολογήθηκαν και κατασκευάστηκαν κατά την πενταετία που πέρασε, όπως οι Δεκαέξι νέες παιδικές χαρές σε όλο τον Δήμο Ωρωπού και οι ασφαλτοστρώσεις εκατοντάδων δρόμων και άλλα που βρίσκονται σε εξέλιξη σήμερα και κανείς δεν ενημερώνει για την εφαρμογή τους, επίσης άλλα τόσα με ώριμες μελέτες χρηματοδοτημένα, περιμένουν τυπικές διαδικασίες να εκκινήσουν, όπως ο Παραλιακός Πεζοδρόμος των Νέων Παλατίων και Σκάλας Ωρωπού, ή, το αποχετευτικό λυμάτων Αφιδνών-Καπανδριτίου-Πολυδενδρίου. Και ακόμα περισσότερα που χρειάζονται ισχυρή πολιτική βούληση και ολοκλήρωση μικρών γραφειοκρατικών παρεμβάσεων για την άμεση ωρίμανσή τους εφόσον τα πρώτα βήματα έχουν γίνει(ΣΧΟΑΠ, Σχολική Μονάδα Καπανδριτίου και άλλα…)

Να δούμε λοιπόν πότε η Νέα Δημοτική Αρχή θα αρχίσει να ασχολείται με πραγματικά προβλήματα και έργα που θα δώσουν πνοή και αξία στον τόπο μας. Προς το παρόν ασχολούνται με καφενειακές δίκες και τα Στελέχη τους αναλώνονται καθημερινά σαν επίδοξοι τηλεδικαστές σε ανούσιες φανταστικές δικογραφίες και απόδοση δικαιοσύνης θυμίζοντας τηλεοπτικές τηλεπερσόνες.

Το αφήγημα τους όμως τελειώνει πολύ σύντομα. Ήδη αρχίζουν και κουράζουν τους Δημότες με τον συνεχή καταγγελτικό τους λόγο. Οι εντολές για πραγματική απόδοση της δικαιοσύνης δόθηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ωρωπού. Με ομόφωνη απόφαση του, ανατέθηκε στις ανώτερες εποπτικές και δικαστικές αρχές (Αρχή Διαφάνειας) να ελεγχτούν στοχευόμενα, ή, ολικά όλες οι δημοτικές πράξεις του παρελθόντος και ειδικά αυτές τις τελευταίας πενταετίας. Μια έρευνα που επιθυμούν όλοι οι πολίτες του τόπου και αργά ή γρήγορα θα υπάρξουν αποτελέσματα.

                                                 ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ!

Από την επομένη ημέρα ο οργανισμός θα έπρεπε να λειτουργεί και τα στελέχη του να ασκούν διοίκηση λύνοντας προβλήματα και ασκώντας δράσεις αναπτυξιακές. Κάτι που δεν είναι κατανοητό από όλα τα στελέχη της Νέας Αρχής. Οι περισσότεροι αναμασούν πράξεις και ενέργειες του παρελθόντος δείχνοντας πως δεν έχουν αντιληφτεί ακόμα πως βρίσκονται σε θέσεις εξουσίας. Μια μονότονη επαναλαμβανομένη ρητορική, τόσο από τους ίδιους στα Δημοτικά συμβούλια, όσο και από τα φιλικά επικοινωνιακά μέσα που ελέγχουν, επαναλαμβάνονται καθημερινά, δυναμιτίζοντας τον αντίλογο και επιθυμώντας να καταστρέφουν κάθε αρχή διαλόγου.

ΚΟΥΡΑΖΟΥΝ ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ!… και τα αποτελέσματα θα είναι ορατά πολύ σύντομα στις τοπικές κοινωνίες και σε κάθε σπίτι συνδημοτών μας. Και οι δικαιολογίες θα έχουν στερέψει, στενεύοντας δραματικά τα περιθώρια. Τότε ο πραγματικός αντίλογος από τους Δημότες θα είναι αποκαλυπτικός. Και το χάρτινο κατασκεύασμα της «κακοδιαχείρισης», των «άδειων ταμείων» και της «ολικής καταστροφής», θα αντηχεί σαν ανέκδοτο στα αυτιά τους, όταν όλα θα εχουν ξεθωριάσει κάτω από το βάρος της διαφάνειας και της αλήθειας…

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here