Αλήθειες, Ψέματα και …κανονικότητα

0
903

Καλώς ήρθατε στην κανονικότητα, για ακόμα μια φορά. Με πόση ευχαρίστηση σας βλέπουμε να «σέρνεστε» πίσω από τα λάθη σας και τις εξελίξεις, προσπαθώντας να δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα. Να πείσετε για το αγαθό των προθέσεών σας, την καλή σας διάθεση να «σώσετε τον τόπο» και να προχωρείτε σε πράξεις που καταδιώκαται με μανία την προηγούμενη πενταετία. Αφορίζατε τις απευθείας αναθέσεις, μια πάγια τακτική των Δήμων και των Κοινοτήτων δεκάδων ετών, που διευκόλυνε τις εκάστοτε αρχές Πανελλαδικά, να εφαρμόζει με ταχύτητα και ακρίβεια αγορές υλικών και παροχές υπηρεσιών για το όφελος των Δημοτών τους.

Οι πρώτες ουσιαστικές σας αποφάσεις αφορούν αναθέσεις δεκάδων χιλιάδων ευρώ για παρελάσεις την 28η Οκτωβρίου και φυσικά τις «αγαπημένες» σας λάμπες(πάντα στα δικά μας παιδιά). Ξεχνώντας το αφήγημα και τις υποσχέσεις που πλάσατε στις συνειδήσεις χιλιάδων συνδημοτών μας που πίστεψαν τα ασύστολα ψεύδη και τις χαλκευμένες πληροφορίες που τους τροφοδοτήσατε για καιρό.

Και συνεχίζετε ακόμα και σήμερα να αποδείξετε την «διαφορετικότητα» και τον άλλο τρόπο σκέψης που σας διακατέχει, αλλά στην ουσία χωρίς ορατά αποτελέσματα…

Αυτή λοιπόν την κανονικότητα εννοούμαι αγαπητοί φίλοι. Την κανονικότητα που ορίσατε στην 20ετη παρουσία σας στα κοινά, με την πολιτική σας διαδρομή που σας συνοδεύει και πάντα σας κατέτασσε στην τρίτη θέση προτίμησης των συνδημοτών μας. Αυτή την κανονικότητα που διαμορφώσατε με τους πολιτικούς σας χαρακτήρες και τις πολιτικές σας επιλογές, όποτε βρεθήκατε σε θέσεις εξουσίας και διοίκησης. Την κανονικότητα των πράξεων σας που ο πολίτης του Ωρωπού διέκρινε στις ομάδες διοίκησης του παρελθόντος και σας καταρράκωνε επιλέγοντας σας να παρελαύνετε σε κάθε εκλογική αναμέτρηση.

Και σήμερα, που χάρης σε ένα στρεβλό νόμο τεθήκατε σε τροχιά εξουσίας πολύ γρήγορα γυρνάτε στις πρακτικές του παρελθόντος με χαρακτηριστική ευκολία και δημοτικές πράξεις που υπήρξατε οι πρώτοι διδάσκοντες.

Η διαφορά είναι πως σε αυτήν σας την προσπάθεια δεν έχετε σύμμαχο μόνο το γνωστό και ξεπερασμένο ξύλινο λιβανιστήρι που τρώει τις σάρκες των συνδημοτών μας από το 2000 αλλά βρίσκετε υποστηρικτές και ανθρώπους με «μοντέρνα γραφή» και «νέα προσέγγιση» στην ΑΝΩΝΥΜΗ ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ του ιντερνετικού μέσου σας, που προσπαθεί μανιωδώς να κατοχυρωθεί στους πιστούς και τους φίλους σας και να αναγνωριστεί από τα πολιτικά στελέχη του συνδυασμού σας με ένα ανηλεή αγώνα για αναγνώριση.

Θα τα καταφέρετε αγαπητοί συνάδελφοι, μην ανησυχείτε… έφτασε ο καιρός που τα σύγχρονα συστήματα επικοινωνίας δεν δίνουν χώρο σε πρακτικές αυριανισμού και καταστροφής, μεθόδους που έχει γαλουχηθεί ο ξύλινος παπαγάλος και σύντομα η πόρτα της απόσυρσης θα του κάτσει για τα καλά στο κεφάλι. Είναι και ο χαρακτήρας του που είναι εγωκεντρικός και ατίθασος που πολύ σύντομα θα τον οδηγήσουν σε άλλες πολιτείες…

Γυρνώντας όμως στους εντολείς σας. Οι ψεύτες και οι υποκριτές φαίνεστε από μίλια.

ΨΕΜΑΤΑ. Μεγάλα, μικρά, καθημερινά, χρόνια, υποχρεωτικά και κάποτε από ανάγκη. Όλοι τους μας είπαν ψέματα κατά το παρελθόν,  ακόμα κι αν δεν το καταλάβαμε εγκαίρως ή και ποτέ. Πολλές φορές όμως το ψέμα, όταν γίνεται κατά συρροή και χωρίς ίχνος μετάνοιας, μετατρέπεται σε υποκρισία.

Και είναι απορίας άξιον άραγε τι είναι πιο τραγικό, να λένε ψέματα για να σώσουν το τομάρι τους ή να τα λένε επειδή είναι στοιχείο του χαρακτήρα μερικών και το κάνουν έτσι κι αλλιώς; Ρητορική ως ένα σημείο η ερώτηση, το ψέμα είναι από μόνο του σφάλμα, όπως και να το παρουσιάσουμε ή όπως και να μας το σερβίρουν. Και είναι η μοναδική πρακτική τους, όσα χρόνια βρίσκονται στο προσκήνιο. Είναι ο μοναδικός τρόπος ανάδειξης και παρουσίας τους στην πολιτική σκηνή του τόπου μας.

Αλλά ξέρουμε κι εμείς που τρώμε το ψέμα κατάμουτρα κάνα δύο πραγματάκια από ύπουλες καταστάσεις κι αντιδράσεις. Θέλεις να πεις ψέματα; Να πεις, αλλά μετά να μην έχεις παράπονο όταν σε τσακώσουν. Γιατί πια, με τόσα που γίνονται κι ακούγονται έχουμε γίνει όλοι λίγο πολύ καχύποπτοι κι αυτό ορισμένους μας συμφέρει. Συγκεκριμένα, συμφέρει αυτόν που ακούει το ψέμα.

Σαν γνήσιοι ψεύτες κι οι υποκριτές φαίνεστε από μακριά, δε μας ξεγελάτε. Πάντα υπήρξατε οι καλύτεροι λαϊκιστές, οι πιο πρόθυμοι να ακούσετε τα προβλήματα του καθημερινού πολίτη συνδημότη μας,  για να μας τη φέρετε μετά. Πολλοί από αυτούς που λένε ψέματα κι ιδίως αυτοί που το κάνουν για το γαμώτο, έχουν ένα ελάττωμα. Από τα πολλά ψέματα ξεχνάνε τι να πρωτοκαλύψουν και σε ποιο ψέμα χρησιμοποίησαν την κάθε δικαιολογία. Είναι και αστείο που νομίζετε ότι μας ξεγελάτε κι ότι μας τη φέρατε ενώ η σκάρτη πάστα σας είναι παντού γνωστή. Μια του κλέφτη, δύο του κλέφτη ε τρίτη δεν έχει, τον πιάσαμε.

Γι’ αυτό κάντε κράτει με τα ψεματάκια και την υποκρισία σας. Ο τροχός γυρνάει. Αρχής γενομένης την προσεχή Κυριακή που θα αποκαλυφτούν πράγματα και θαύματα για τις «αλήθειες» και τα εντυπωσιακά «ευρήματα» σας, που στηριχτήκαν σε μονομερής και επιλεγμένες «αποδείξεις» που δεν αφορούν την πλειονότητα των δημοτικών πράξεων της προηγούμενης πενταετίας.  Αριθμοί και συγκριτικά στοιχεία που επιλέγηκαν για να δημιουργήσουν εντυπώσεις και να καταδικάσουν πρόωρα στα λαϊκά δικαστήρια ανθρώπους και συνειδήσεις της μικρής κοινωνίας μας. Με μοναδικό σκοπό να καταστρέψουν και να ποδηγετήσουν χαρακτήρες και προσωπικότητες που πρωταγωνίστησαν και θα επανέλθουν σύντομα στο προσκήνιο.

Και αυτός ήταν και είναι ο μοναδικός σας στόχος. Να καταστρέψετε με μανία ότι στέκεται μελλοντικά στον δρόμο σας και να αφανίσετε τους αντιπάλους σας, νομίζοντας πως έτσι ανοίγει ο δρόμος της ματαιοδοξίας σας.

Σύντομα τα ψέματά σας θα πέσουν στο κενό. Την Κυριακή με ακράδαντες αποδείξεις θα αποκαλυφτεί το μέγεθος της υποκρισίας και της τιμωριτικής σας διάθεσης.

Σύντομα ο πολίτης του Ωρωπού θα καταλάβει τις πραγματικές σας προθέσεις και τους απίστευτους σκοτεινούς τρόπους των άστοχων ενεργειών σας…

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here