Συνεδριάσεις Τοπικών Συμβουλίων Σκάλας Ωρωπού και Συκάμινου

0
1164

Την Δευτέρα 11 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες συνεδριάσεις των Τοπικών Συμβουλίων Σκάλας Ωρωπού και Συκάμινου. Μετά από σχεδόν 100 ημέρες ανάληψης των υποχρεώσεων την Νέας Δημοτικής Αρχής και των τραγελαφικών γεγονότων που έχουν συμβεί σε κάθε Ενότητα που Τοπικοί Πρόεδροι ανήκουν στην παράταξη του απερχόμενου Δημάρχου(7 στον αριθμό), κατάφεραν οι Τοπικοί Σύμβουλοι να έρθουν σε μια συνεννόηση και να πραγματοποιηθούν οι συνεδριάσεις.

Σε εξαιρετικά φορτισμένο κλίμα και εμφιλιοπολεμική διάθεση, οι Πρόεδροι προσπάθησαν να συζητηθούν θέματα που αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών και να προτείνουν λύσεις για τα χωριά τους που διευκολύνουν την ζωή των συνδημοτών μας και προστατεύουν τις υποδομές, αλλά και τις περιούσιες τους. Αυτό που διακρίναμε είναι πως δεν υπάρχει καμία διάθεση συνεργασίας από τους εκπροσώπους της Νέας Δημοτικής αρχής. Αποτελεί πάγια τακτική της να μην θέλει την συνεργασία των Νόμιμα εκλεγμένων Τοπικών Προέδρων που προέρχονται από την παράταξη Ρούσση, αγνοώντας επιδεκτικά την λαϊκή βούληση και την προτίμηση των συνδημοτών μας.

Με κάθε προσπάθεια τους επιχειρούν να τους απαξιώσουν στερώντας τους κάθε αρμοδιότητα και καθιστώντας τους διακοσμητικά στοιχεία. Επιβάλλοντας ένα πρωτόγνωρο καθεστώς «καπελώματος» από τους Τοπικούς Αντιδημάρχους και στελεχών-συνεργατών τους που δεν υπήρξαν βασική επιλογή των συνδημοτών μας, τους αποκλείουν από κάθε πιθανή ενέργεια προς όφελος των δημοτών στερώντας τους το δικαίωμα της προσφοράς στα κοινά.

Οι τοπικές κοινωνίες δεν λειτουργούν με αυτό τον τρόπο! Τις δύσκολες αυτές ημέρες που διανύουμε σαν κράτος διδαχτήκαμε πως δεν περισσεύει κανείς. Είναι αδιανόητο να στερείς το νόμιμα εκλεγμένο δικαίωμα από ανθρώπους που μόχθησαν κατά το παρελθόν, πρόσφεραν τα μέγιστα στα χωριά και τις πόλεις τους και αποτέλεσαν την πρωταρχική επιλογή των συγχωριανών τους.

Δεν υπήρξαν τυχαίες επιλογές. Αναγνωρίστηκαν και προκρίθηκαν χάρη της δουλειάς και της συνεχούς ενασχόλησης στις Τοπικές τους κοινωνίες. Συνεργάστηκαν άριστα με την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και πρόσφεραν τις μέγιστες δυνατές παροχές στον τόπο τους.

 

Και σήμερα έρχονται οι άνθρωποι της Νέας Δημοτικής Αρχής με ένα απίστευτο ρεβανσισμό να αποκλείσουν και να διαγράψουν την Τοπική λαϊκή ετυμηγορία.

Απίστευτες καταστάσεις ζήσαμε και ζούμε καθημερινά. Μόλις πριν από λίγες ημέρες ορίστηκαν οι χώροι και οι γραμματείς για να μπορέσουν να συνεδριάσουν τα συμβούλια. Οι Τοπικοί πρόεδροι δεν έχουν καμία πρόσβαση στα Κοινοτικά καταστήματα και στον απαραίτητο εξοπλισμό που χρειάζονται(γραμματειακή υποστήριξη, μέσα επικοινωνίας, κομπιούτερ, και άλλα). Δεν εισακούγονται από τους Αντιδημάρχους, όπου κάποιοι τους οδήγησαν ακόμα και στο αστυνομικό τμήμα. Είχαμε ακόμα και μηνύσεις για παραβίαση κοινοτικών χώρων, παράνομη αλλαγή κλειδαριών και πολλά άλλα στρεβλά καθημερινά περιστατικά, που καταδεικνύουν την διάθεση των νέων Δημοτικών στελεχών.

Ενδεικτικό της όλης κατάστασης είναι πως ακόμα και προχθές, ο ίδιος ο Νέος Δήμαρχος Ωρωπού επισκέφτηκε τον χώρο διεξαγωγής του Συμβουλίου της Σκάλας Ωρωπού και απαίτησε επιτακτικά τα κλειδιά του συγκεκριμένου γραφείου από τον Πρόεδρο. Ένα γεγονός που αποδεικνύει την βάναυση φασίζουσα νοοτροπία που τους χαρακτηρίζει…

Ακόμα ηχούν στα αυτιά μας τα τελευταία λόγια του στην τελετή ορκωμοσίας και την πρώτη ημέρα ουσιαστικά της διακυβέρνησης του.

« Δεν θα αποκλείσω κανέναν, από όποιο χώρο και αν προέρχεται…

Θα συνεργαστώ με όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου για το κοινό καλό…

Η πόρτα μου θα είναι ανοικτή για όλους…»

ΛΟΓΙΑ…ΛΟΓΙΑ…ΛΟΓΙΑ…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here