Το ρεσιτάλ της παραπληροφόρησης… ΛΑΜΠΕΣ

0
1315
(Αξίζει να παρακολουθήσετε τα 3 αποσπασματικά ΒΙΝΤΕΟ της Πεμπτης 14-11-2019 στις σελίδες στο ΦΒ(Oroposnews.net και Παρατηρητής Ωρωπού, από την συνέντευξη του κ.Θωμά Ρούσση)

 

Τα μεγαλύτερα ψέματα που ακούστηκαν, από τις πρώτες ημέρες διοίκησης της Νέας Δημοτικής Αρχής και του Νέου Δημάρχου, αφορούσαν τον προμηθευτή των λαμπών και τις τιμές αγοράς τους. Είναι ασύλληπτο το μέγεθος της παραπλάνησης που προσπαθούν να διοχετεύσουν την κοινωνία του Ωρωπού και επίσης απίστευτο το μένος και η εμπάθεια που δείχνουν στο πρόσωπο ενός τοπικού επιχειρηματία και την προσπάθεια εξόντωσής του.

Σκηνοθέτησαν ένα άριστο σκηνικό παρουσίασης σε δημόσιο χώρο με εκατοντάδες πολίτες καθώς επίσης και στα Δημοτικά Συμβούλια που προηγήθηκαν, όπου εμφανίζοντας επιλεκτικά κάποια μεμονωμένα στοιχεία εξυπηρετώντας τον μοναδικό σκοπό τους, παρουσίασαν αγορά λαμπτήρων με υπέρογκες χρεώσεις. Αδυνατούμε πράγματι να κατανοήσουμε το μένος και την εμπάθειά τους, όχι σε πολιτικό επίπεδο καθώς αυτό είναι γνωστό εδώ και πολλά χρόνια. Απορούμε με την ευκολία που κήρυξαν την κοινωνική και επιχειρηματική εξόντωση ενός ανθρώπου που γεννήθηκε, μεγάλωσε και δραστηριοποιείται στον τόπο μας. Χωρίς ίχνος ντροπής και καμία προσπάθεια πραγματικής αξιολόγησης των γεγονότων, όλοι τους καθολικά εξαπέλυσαν ένα ανηλεή πόλεμο σε προσωπικότητες και συνδημότες μας που ζουν και δραστηριοποιούνται στον δήμο μας. Δεν βρέθηκε κανένας ψυχραιμότερος από αυτούς να ερευνήσει πραγματικά, να αντισταθεί στον κόλαφο της εξαπάτησης που χειραγώγησε ο επικεφαλής και οι άμεσοι συνεργάτες του, να διατυπώσει μια ένσταση για όλα αυτά τα ψεύδη και τις συκοφαντίες!

ΚΑΝΕΝΑΣ… είναι όλοι τους τόσο ίδιοι, τόσο ποτισμένοι με μίσος, με κακία… αυτή όμως είναι μια άλλη υπόθεση…

Το αφήγημα τους, που ξεκίνησαν πολύ καιρό πριν αναλάβουν(όλης της ομάδας διοίκησης μηδενός εξαιρουμένου), εκφράστηκε πολλάκις από τον επικεφαλής τους στα πρώτα Δημοτικά Συμβούλια αλλά και στην συγκέντρωση των πολιτών στην Atlantis. Και αυτό ήταν:

Ο κ. Γιασημάκης είπε:

«ΚΑΙ ΕΔΩ ΑΠ ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ 1.000.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΛΑΜΠΕΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΡΟΛΟΓΙΚΟ ΥΛΙΚΟ,  ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗ. ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΕΚΠΤΩΣΗ.

ΑΓΟΡΑΖΑΝ ΣΥΝΗΘΩΣ 2 ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΤΥΠΟΥΣ ΛΑΠΤΗΡΩΝ

ΜΙΑ ΛΑΜΠΑ ΤΩΝ 20W ΜΕ 15 ΕΥΡΩ ΚΑΙ

ΜΙΑ ΛΑΠΜΑ ΤΩΝ 15W ΜΕ 13 ΕΥΡΩ

ΨΕΜΑ Νο 1:

Το ποσό που αναφέρουν οι κύριοι δεν προκύπτουν από το λογιστήριο του Δήμου Ωρωπού. Αναζητώντας οικονομικά στοιχεία όλων των χρόνων συνεργασίας του μοναδικού προμηθευτή λαμπτήρων που υπήρξε στον Δήμο μας, παραθέτουμε τα εξής αδιάσειστο και μοναδικό αποκαλυπτικό έγγραφο από την ταμειακή υπηρεσία :

 

 

Αν συμπεριλάβουμε και τα τιμολόγια 220.000ε που αφορούν αγορές του τελευταίου εξαμήνου, αφαιρώντας φυσικά το ΦΠΑ που εκπίπτει από τον Οργανισμό, προκύπτει πως για αγορά λαμπτήρων και πολλών άλλων ηλεκτρικών εξαρτημάτων, ανταλλακτικών και εγκαταστάσεων που χρειάστηκε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή για πέντε χρόνια το ποσό ήταν 630.000ε περίπου.

Που να φτάσεις το εκατομμύριο…

 

ΨΕΜΑ Νο 2:

Οι λάμπες που αγοραστήκαν κατά την πενταετή θητεία τους, ήταν τουλάχιστον τεσσάρων τύπων(4). Στις λάμπες που αναφέρεται ο Νέος Δήμαρχος, αυτές που προμηθεύονταν τον τελευταίο χρόνο τύπου LED, αφορούν το 10%(συγκεκριμένα 3.391 ΤΜΧ) περίπου όλων των προμηθειών συνολικά και αγοραστήκαν πράγματι με τιμή 15 και 13 ε.

Το 90% αφορούν λάμπες κοινές φθορισμού γνωστές σε όλους μας(κολώνες φωτισμού ΔΕΗ, τα κλασσικά «πιατέλια»)  που αγοραστήκαν με δυο τιμές: Βάση των τιμολογίων αγοράς παραλάβαμε 28.500ΤΜΧ αυτών των τύπων με τιμές 2,90 ε και 3,40 ε αντίστοιχα.

Ενδεικτικά τιμολόγια αγοράς λαμπτήρων με 2.98ε
Ενδεικτικά τιμολόγια αγοράς λαμπτήρων με 2.98ε

 

 

 

 

 

 

Αγορά λαμπτήρων με 3.40ε

 

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΛΑΜΠΕΣ;… που μεγαλόστομα διατυμπανίζουν και παραπληροφορούν τους πολίτες μας οι ίδιοι και οι κατ’εντολήν παπαγάλοι τους σε όλα τα δημοσιεύματα και κείμενά τους;…

Η ποσότητα των λαμπτήρων σε μια πενταετία

ΨΕΜΑ Νο 3

«… ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΖΗΤΗΣΑ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΛΑΜΠΕΣ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥ. ΑΚΟΥΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ :

ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΑΜΠΑ ΠΟΥ ΠΡΟΜΗΘΕΥΟΤΑΝ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΕ 15 ΕΥΡΩ ΔΟΘΗΚΕ ΤΙΜΗ 5,70 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΑΜΠΑ ΤΩΝ 13 ΕΥΡΩ ΔΟΘΗΚΕ ΤΙΜΗ 4,80 ΕΥΡΩ …» είπε ο Νέος Δήμαρχος.

Πολύ καλά έκανε! Και έτσι θα πρέπει να πράττει στο μέλλον για όλες τις επικείμενες αγορές του. Στον σωστό χρόνο όμως και για τα ίδια προϊόντα με ΤΑ ΙΔΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ!!!…       Τι έκανε λοιπόν ευρηματικά θέλοντας να υποστηρίξει την ανεύθυνη και περιποιητική ρητορική του; Πήγε στον ίδιο προμηθευτή-εισαγωγέα, ζήτησε τιμές για ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΛΑΜΠΕΣ και ΟΧΙ ΙΔΙΕΣ και μάλιστα ένα χρόνο μετά που όπως είναι γνωστό σε όλους τους καταναλωτές η πρωτότυπη τεχνολογία έχει ξεπεραστεί και οι αντίστοιχες τιμές έχουν «πέσει» στο ήμισυ… Πόσοι από όλους εμάς δεν αγοράσαμε λαμπτήρες για το σπίτι μας όταν πρωτοβγήκαν σε ακριβές τιμές και σήμερα τους προμηθευόμαστε μειωμένους στο 50% των αρχικών αγορών; ΟΛΟΙ ΜΑΣ…

Το χειρότερο από όλα όμως είναι πως για ακόμα μια φορά διαστρέβλωσε την αλήθεια παρουσιάζοντας ΠΑΝΟΜΟΙΟΤΥΠΟ ΤΥΠΟ λαμπτήρα ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟ!

Απίστευτο… και όμως αληθινό!

Η μια έχει κατανάλωση 190 milliampere και η άλλη 100 milliampere… η μια έχει διπλάσια κατανάλωση από την άλλη…

Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε τίποτα περισσότερο. Ένα ακόμα αφήγημά τους καταπέφτει με αποδείξεις και τεκμήρια. Είναι αδιανόητος ο τρόπος που προσπαθούν να δημιουργήσουν μια εντύπωση για κακοδιαχείριση στην αγορά των λαμπτήρων και πραγματικά ανεξήγητος ο λόγος κατά του συγκεκριμένου προμηθευτή. Εκατοντάδες επιχειρήσεις και επιχειρηματίες διαφόρων παροχών, συνεργάστηκαν κατά το παρελθόν με τον Δήμο Ωρωπού, υπομένοντας την αφερεγγυότητα που χαρακτηρίζουν τους Δημοσίους Οργανισμούς και την απίστευτη γραφειοκρατία. Μάλιστα οι περισσότεροι από τους τοπικούς επιχειρηματίες αρνούνται να επωμιστούν την απίστευτη δυσλειτουργία και το μεγάλο χρόνο εξοφλήσεως των παροχών τους. Αυτός είναι ο λόγος που ελάχιστοι πλέον προμηθεύουν τον Δήμο μας, όπως συμβαίνει και Πανελληνίως.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση όμως οι «κατήγοροι» επιδεικνύουν μια πρωτοφανής βαναυσότητα που ξεπερνά το δημοτικό ενδιαφέρον και τους τρόπους λειτουργίας των Υπηρεσιών. Το μόνο σίγουρο είναι πως σύντομα θα κληθούν να λογοδοτήσουν στους πολίτες του Ωρωπού και όχι μόνο, για τα όσα ψευδή και αναπόδεικτα έχουν τροφοδοτήσει την κοινωνία μας.

Και το κυριότερο είναι πως θα πρέπει να εξηγήσουν τους λόγους που προσπαθούν να διχάσουν τους Δημότες αναπτύσσοντας μια απαράδεκτη ρητορική μέσω των ιστοσελίδων που ελέγχουν και των παπαγάλων τους που καθημερινά γράφουν απίστευτες αβρότητες στα δεκάδες ψεύτικα-ανώνυμα προφίλ, αλλά και επώνυμα, που διατηρούν στο FB…

Είναι όλα σε γνώση της Νέας Διοίκησης και γνωστοί οι διαχειριστές τους. Λειτουργούν κατ εντολή συγκεκριμένων ανθρώπων που είναι γνώστες τις διαμορφωθείσας κατάστασης για τουλάχιστον δυο χρόνια. Απόδειξη του γεγονότος είναι πως βρέθηκε υποψήφιος του Νέου Δημάρχου στο Τοπικό Χαλκουτσίου με το προφίλ ΜΠΟΚΟΛΗΣ ΝΙΚΟΣ… και έπεται συνέχεια με άλλα που διατηρούν εκλεγμένοι στην Διοικητική ομάδα.

Εν αναμονή των εξελίξεων…

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here