Δυσλειτουργία στις υποχρεώσεις της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής

0
888

Σε απαντήσεις υποχρεώθηκε να προβεί ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ.Λούπης Νικόλαος μετά από ερωτήσεις που δέχτηκε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο. Το θέμα προέκυψε όταν η σχολική μονάδα του 1ου Δημοτικού των Νέων Παλατίων δεν προμηθεύτηκε υλικά καθαριότητας έγκαιρα και αναγκάστηκαν οι γονείς και ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων να προμηθεύσουν με τα απαραίτητα την Δομή.

Με κάποια καθυστέρηση τελικά τα απαραίτητα υλικά έφτασαν στον προορισμό τους αποκαθιστώντας την δυσλειτουργία αυτή. Μεγάλη εντύπωση προκαλεί το γεγονός καθώς γνωρίζουμε πως υπάρχει ταμειακό διαθέσιμο της τάξης των 50.000ε περίπου από τον προηγούμενο Πρόεδρο καθώς ο Νέος Δήμαρχος φρόντισε να δημεύσει τα χρήματα αυτά στην τράπεζα, από τις πρώτες ημέρες σχεδόν εκλογής του.

Επίσης μεγαλύτερη εντύπωση προκάλεσε η απάντηση του κ.Λούπη Νικολάου σε ερώτηση συναδέλφου του που αφορά τις πιθανές οφειλές της σχολικής επιτροπής. Η απάντηση που υπήρξε είναι πως την υπολογίζει στο ποσό των 250.000-300.000ε περίπου, συμφώνα με δικές του εκτιμήσεις. Ένα πραγματικά μεγάλο ποσό που θα πρέπει να αποδείξει πως υφίσταται σε πρώτη φάση και τους λόγους που προέκυψε καθώς και τι προτίθεται να κάνει στο μέλλον.

Παραθέτουμε τις επιστολές που αναρτήθηκαν στον Διαδικτυακό τόπο από τους εμπλεκομένους και έγινε γνωστό το γεγονός σε όλους μας.

 

Nikos Loupis

11 Νοεμβρίου στις 3:01 μ.μ. ·

 

*ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ*

Προς τους γονείς του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σκάλας Ωρωπού & Νέων Παλατίων

Αγαπητοί γονείς,
εκ μέρους της Σχολικής Επιτροπής της Α’ β/θμιας εκπαίδευσης του Δήμου Ωρωπού και με αφορμή σημειώματος προς εσάς, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως η προμήθεια υλικών καθαριότητας συνεχίζεται σε κανονικούς ρυθμούς, όπως συμβαίνει από την αρχή της σχολικής χρονιάς σε όλα τα σχολεία του Δήμου μας ανεξαιρέτως!
Μερικές φορές, όπως προ ημερών, δημιουργούνται καθυστερήσεις και σας ζητούμε συγγνώμη γι’ αυτό αλλά με την πάροδο του χρόνου δεσμευόμαστε ότι θα εξαλειφθούν. Με τη αγαστή συνεργασία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων στο σχολείο έχουμε ήδη πραγματοποιήσει πολλές επισκευές όπως καζανάκια στις τουαλέτες, αντικατάσταση σώματος καλοριφέρ, τοποθέτηση φρεατίου στον εξωτερικό χώρο προς αποφυγή ατυχημάτων, συντηρήσεις στο δίκτυο της αποχέτευσης, επισκευή συστήματος θέρμανσης (χρόνιο πρόβλημα), επιδιόρθωση φωτοτυπικού, αγορά αναλώσιμων κα και προσπαθούμε για το καλύτερο παρ’ όλες τις τεράστιες οφειλές πολλών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ που προϋπάρχουν στα οικονομικά της σχολικής μας επιτροπής.
Επίσης θα ήθελα να γνωρίζετε ότι αν στο μέλλον χρειαστεί να βοηθήσετε σε θέματα που αφορούν την σχολική επιτροπή, πρώτος εγώ θα το ζητήσω επίσημα από εσάς και κανείς άλλος δεν εξουσιοδοτείται να εκφράζεται αντί εμού.

Με εκτίμηση,
ο Πρόεδρος της Α’ β/θμιας Σχολικής Επιτροπής
Νίκος Λούπης

 

Anthippi-Pepita Kuriakidi

11 Νοεμβρίου στις 8:15 μ.μ. ·

Κύριε Λούπη καλησπέρα σας
Προς αποφυγή κάποιων παρεξηγήσεων θα ήθελα να αναρτήσετε στον τοίχο σας κάποιες διορθώσεις και διευκρινίσεις σχετικά με όσα απευθύνατε προς τους γονείς του σχολείου του οποίου είμαι Διευθύντρια.
Το σχολείο μας πήρε καθαριστικά από τη Σχολική Επιτροπή στις 13/09/2019, τα οποία ήταν ελάχιστα και τα οποία εγώ η ίδια σας ενημέρωσα τόσο εσάς όσο και τον Σύλλογο Γονέων πως αρκούν για λιγότερο από μία εβδομάδα. Επειδή το σχολείο διέθετε κάποια απορρυπαντικά και χαρτικά από την προηγούμενη χρονιά και επειδή εσείς ο ίδιος μου είπατε πως ακόμα δεν είχατε αναλάβει, γι’ αυτό και δεν σας ενόχλησα άλλο στην αρχή της χρονιάς. Στις 3/10/2019 στέλνω email στη σχολική επιτροπή και σας ζητώ καθαριστικά για τη σχολική μου μονάδα. Ταυτόχρονα κοινοποιώ την επιστολή και στον σύλλογο γονέων γνωρίζοντας πως κάποια μέλη του θα μιλούσαν μαζί σας (εκ των υστέρων βέβαια δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ο Σύλλογος Γονέων έχει καλύτερη πρόσβαση στη Σχολική Επιτροπή από τη Διευθύντρια του Σχολείου, αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα). Από τις 3/10/2019 δεν πήρα καμία απάντηση και στις 5/11/2019 (ένα μήνα μετά και αφού έχουμε ξοδέψει όλο το απόθεμά μας), σας ξαναστέλνω email και σας ενημερώνω πως τόσο εγώ όσο και οι καθαρίστριες φέρνουμε πλέον οι ίδιες (και κυρίως εγώ) καθαριστικά για το σχολείο και πως αν μέχρι την Πέμπτη 7/11/2019 δεν παραλάβουμε καθαριστικά (τόσο επαρκούσαν όσα απαραίτητα είχα αγοράσει) θα πρέπει να στείλουμε ενημέρωση στους γονείς για να φέρουν, όσοι φυσικά επιθυμούσαν.

Για όλα τα παραπάνω ήταν ενήμερος και ο σύλλογος γονέων μέσω email και ο πρόεδρος του συλλόγου μέσω τηλεφώνου. Στο email μάλιστα αυτό μου απαντήσατε, μου ζητήσατε συγνώμη για την καθυστέρηση και μου γράψατε πως μέχρι την Πέμπτη τα καθαριστικά θα είναι στο σχολείο. Μέχρι την Παρασκευή 8/11/2019 δεν εμφανίστηκε κάποιος να φέρει καθαριστικά κι έτσι την Παρασκευή στη μία η ώρα μοιράστηκε το σημείωμα στους γονείς, οι οποίοι όπως πάντα ανταποκρίθηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αυτό γίνεται πάντα άλλωστε όποτε τους χρειαζόμαστε και οφείλετε στη σχέση που έχουμε δημιουργήσει μεταξύ μας. Τη Δευτέρα λοιπόν το πρωί γύρω στις 10.00 ήρθαν επιτέλους και τα καθαριστικά που έστειλε η σχολική επιτροπή. Όπως καταλαβαίνετε το σχολείο δεν μπορεί να περιμένει ένα και πλέον μήνα (συγκεκριμένα πέντε βδομάδες) από την ώρα που ζητάει το αυτονόητο, δηλαδή καθαριστικά ,μέχρι αυτά να έρθουν στο σχολείο. Αν εσείς έχετε να μου προτείνετε έναν καλύτερο τρόπο για να διατηρηθεί το σχολείο στα επίπεδα καθαριότητας που είναι αναγκαία για την αποφυγή ασθενειών, εγώ ευχαρίστως να το συζητήσω μαζί σας. Στο σημείο αυτό σας υπενθυμίζω κάτι που σίγουρα γνωρίζετε, πως δηλαδή υπεύθυνος για την τήρηση της καθαριότητας στη σχολική μονάδα είναι ο Διευθυντής.


Επίσης θα ήθελα να σας ευχαριστήσω , μια και τις αναφέρατε, για τις επισκευές στο σχολείο μου ( για το φωτοτυπικό βέβαια δεν γνωρίζω κάτι,), αλλά να σας επισημάνω πως αυτά είναι τα αυτονόητα και αφορούν τη θέση που έχετε αναλάβει. Αλίμονο αν δεν φτιάξουμε τα καζανάκια, την αποχέτευση ή το φρεάτιο. Είναι σαν να λέτε ευχαριστώ στους δασκάλους γιατί κάνουν μάθημα ή σε μένα γιατί φροντίζω για την ασφάλεια των παιδιών και την καθαριότητα του σχολείου μου. Άλλωστε τα έγγραφα που σας έχω στείλει και τα οποία έχω κοινοποιήσει στον Σύλλογο Γονέων, έχουν σκοπό την καλυτέρευση των συνθηκών εκπαίδευσης των μαθητών και μόνο.
Πριν ολοκληρώσω να σας υπενθυμίσω πως το σημείωμα είχε την υπογραφή της Διεύθυνσης του σχολείου και δεν μιλούσε πουθενά εκ μέρους σας και δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο (μάλλον) το παρεξηγήσατε.
Τελειώνοντας θέλω να σας υπενθυμίσω το τηλέφωνο του σχολείου (2295032232) για οποιαδήποτε πληροφορία χρειαστείτε. Η επιλογή της ανάρτησης της επιστολής στο facebook δεν με βρίσκει σύμφωνη, αλλά ακολουθεί τη δική σας ανάρτηση την οποία απευθύνατε στους γονείς του σχολείου του οποίου υπηρετώ .
Ελπίζω σε μία αγαστή συνεργασία

Με εκτίμηση
Ανθίππη Κυριακίδη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here