ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΩΡΩΠΟΥ!

0
1363

Για άλλη μια φορά σε δημόσιο διάλογο με τους πολίτες του Ωρωπού, ο Νέος Δήμαρχος εξέφρασε την άποψη της Δημοτικής του ομάδας για την υποτιθέμενη κατάσταση που παρέλαβε στον Δήμο Ωρωπού. Επανέλαβε στην ουσία την ιδία ρητορική που ανέπτυξε πριν από καιρό στο ΑΤΛΑΝΤΙΣ, όταν κάλεσε τους δημότες μας για αυτό ακριβώς τον λόγο. Δεν θα μπορούσε να έχει διαφορετική γραμμή επικοινωνιακού διαλόγου από αυτά που ακούσαμε τότε, ωστόσο τα θέματα της συγκέντρωσης που προκάλεσε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, ήταν εντελώς διαφορετικά και αφορούσαν ζητήματα που τα περισσότερα δεν έχουν σχέση με τα οικονομικά. Ωστόσο θα πρέπει να εξηγηθεί από κάποιους πως στις εκατό ημέρες διοίκησης τους, έχουν πληρωθεί πάνω από 2.000.000ε σε διάφορες υποχρεώσεις του οργανισμού…Αυτό όμως είναι ένα άλλο ζήτημα, που πολύ σύντομα όπως πληροφορηθήκαμε θα ενημερώσουν τους συνδημότες μας σε ακόμα μια επικοινωνιακή φιέστα με φίλα προσκείμενο κοινό ψηφοφόρων και τους γνωστούς κλακαδόρους στις εξέδρες… πραγματικά περιμένουμε με αγωνία τον γνώριμα σκηνοθετημένο τρόπο με τα «μερικά στοιχεία» και τις «στοχευμένες αποδείξεις» να ενημερώσουν τραγελαφικά τον κόσμο, για άλλη μια φορά…

Δεν θέλουμε να κρίνουμε τους διαλόγους και τις χθεσινές απαντήσεις; του Νέου Δημάρχου. Θα σας δώσουμε την δυνατότητα να αξιολογήσετε μόνοι σας τις όποιες απαντήσεις έδωσε σε σοβαρότατα ερωτήματα που εξέθεσε ο κ.Παναγόπουλος Γιώργος τις επόμενες ημέρες, σε αποσπασματικά ΒΙΝΤΕΟ και δεν έλαβε καμία απάντηση! Στο κείμενο μας αυτό θα αναφέρουμε κάποιες κουβέντες του, που νομίζουμε πως αποτυπώνουν ακριβώς, που κυμάνθηκε η εν λόγο συγκέντρωση.

<<Παραλάβαμε χρέη…

Έργα στην πορεία προγραμματίζονται πολλά (που θα φανούν σε πάνω από δυο χρόνια)….

Διαχειριζόμαστε φτώχεια…

Κατάσταση εκτάκτου ανάγκης(στα οικονομικά)…

Από τις 5 το πρωί είναι στους δρόμους(Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος)… χωρίς μηχανήματα… να πάρει την τσάπα να πάει μονός του;;;….

Δεν αναλάβαμε καμένη γη…δεν υπάρχει γη!

Νομοθετικές ρυθμίσεις μόνο για τον Ωρωπό! Δεν το προβλέπει ο νόμος και θα νομοθετήσουν μόνο για τον Ωρωπό!,… με κατάθεση δυο τροπολογιών!!!!!(Ελληνική Κυβέρνηση)…

Δεν τα κάνω δραματικά ή τραγικά… η γραμμή ανάμεσα στο δράμα και στην κωμωδία είναι πολύ λεπτή…

Δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα, δεν θέλουμε να κερδίσουμε τίποτα!!!!…

Επιτροπές…(η ιδανική και δόκιμη λύση)

Τόλμη, ικανότητα και εντιμότητα …(τα χαρακτηριστικά του ιδίου και της ομάδας του)>>

Αυτές οι κουβέντες ειπώθηκαν από τα χείλη του Νέου Δημάρχου, προσπαθώντας να απαντήσει σε ζητήματα που έθεσε ο Πρόεδρος και απαντώντας σε κάποια ερωτήματα συνδημοτών μας. Μια συγκέντρωση που θεωρούμε πως δεν θα θυμάται κανένας μετά από μια εβδομάδα. Μια «υποχρέωση» που έπρεπε να βγει, με απαντήσεις από τον επικεφαλής που τον χαρακτηρίζουν πολιτικά από το 2002 που τον γνώρισε ο Δημότης του Ωρωπού και έκτοτε συμμετείχε σε όλα τα Δ.Σ. του Δήμου Ωρωπού από διάφορες θέσεις.                                                                                                Σήμερα από την εξέχουσα θέση του Νέου Δημάρχου, δεν εντυπωσίασε κανένα, υπενθυμίζοντας τον άνευρο, άτονο, άτολμο πολιτικά και χωρίς πρωτοβουλίες χαρακτήρα του, που πάντα τον χαρακτήριζε και τον καθοδηγούσε έως σήμερα.

Σοβαρά ζητήματα όπως η χωροθέτηση του βιολογικού των Ωρωποχωρίων, το ΓΠΣ του πρώην Δήμου Ωρωπίων, η προτεινόμενη θέση ΣΜΑ ή η δημιουργία ΧΥΤΥ στα περιφερειακά όρια του Δήμου μας, ήταν τα κύρια ζητήματα που τέθηκαν στην χθεσινή συζήτηση. Θέματα που δεν έχουν καμία εξάρτηση με οικονομικά δεδομένα άμεσα, παρά απαιτούν σοβαρές πολιτικές αποφάσεις, με καίριες πολιτικές πρωτοβουλίες και εξεύρεση αμέσων λύσεων που ίσως επιφέρουν πολιτικό κόστος για τους διοικούντες. Αποφάσεις που θα παρθούν εντός αυτής της Δημοτικής θητείας και θα δώσουν νέα δεδομένα χαρακτηρίζοντας την πορεία του Δήμου Ωρωπού για τα επόμενα 50 χρόνια.

Η δημιουργία επιτροπών και η ανοικτή διαβούλευση με τους πολίτες, ενέργειες που προταθήκαν από τον Νέο Δήμαρχο Ωρωπού, θα κυμανθούν πάνω σε προτάσεις και πλαίσια που θα έχουν ορίσει οι ίδιοι και οι μελετητές των υποδομών που θα εξασφαλίζουν τα ανάλογα κοντήλια αυτών. Περιμένουμε με αγωνία να επιδείξουν το ανάλογο πολιτικό σθένος για την εφαρμογή τους. Αντιδράσεις θα υπάρξουν όπως πάντα συμβαίνει στην κατασκευή μεγάλων έργων. Επιζητούμε τον τρόπο που θα βρουν να κάμψουν τις αντιρρήσεις κάποιων αντιφρονούντων και την αντίδραση τους σε καταστάσεις πίεσης.

Και το κυριότερο. Την συνεργασία και την ομοιογένεια της ομάδας διοίκησης εφαρμόζοντας αυτές τις πολιτικές. Φοβόμαστε πως θα υπάρξουν διαφωνίες και σύντομες αποχωρήσεις.

Περιμένουμε τις εξελίξεις…  

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here