Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Ναού Αγ. Αντρέα στην Σκάλα Ωρωπού.

0
1000

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέσθηκε την Παρασκευή 29-11- 2019 ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στον πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αντρέα στη Σκάλα Ωρωπού και έδρα του Δήμου μας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ.Κυρίλλου και τη συμμετοχή όλων των κληρικών των ενοριών του Δήμου μας.

Ο ικανότατος ιερέας του Ναού Πάτερ Αντώνιος, τιμήθηκε με το οφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου από τον Μητροπολίτη μας, επιβεβαιώνοντας το έργο και την συμβολή του στην κοινωνία του Ωρωπού.

ΑΞΙΟΣ!

 

 

 

 

 

Το θείο λόγο κήρυξε ο Ιεροκήρυξ Αρχιμ. π. Νικάνωρ Καραγιάννης ο οποίος αναφέρθηκε στο θαυμαστό βίο και στο έμπρακτο παράδειγμα φιλάνθρωπης αγάπης του Αγίου Αντρέα. Ο Σεβασμιότατος στο κήρυγμά του έκανε λόγο για τη ζωή και τη δράση του Πρωτοκλήτου των Αποστόλων Ανδρέου, την υπακοή του στον Χριστό που τον κάλεσε στο αποστολικό έργο και την αγάπη του για τη διάδοση του ευαγγελικού μηνύματος στα πέρατα της γης.Ανήμερα της εορτής το πρωί, θα ψαλεί ο Όρθρος και εν συνεχεία θα τελεσθεί Αρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος των Σεβασμιότατων Μητροπολιτών κ.κ.Χρυσοστόμου, Αθηναγόρου, και Κυρίλλου.

Θα ακολουθήσει λιτάνευση της ιερής εικόνας και του λειψάνου του Απόστολου Αντρέα στους δρόμους του χωριού.

Χρόνια πολλά σε όλους τους εορτάζοντας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here