Η παραπληροφόρηση κάποιων και οι πραγματικές τους διαθέσεις…

0
960

Με ένα γελοιότατο Δελτίο τύπου, μνημείο αποπροσανατολισμού και απόκρυψης των πραγματικών διαθέσεων της Νέας Δημοτικής Αρχής στις 30 Οκτωβρίου, οι νέοι διαχειριστές του Δήμου Ωρωπού έγραφαν:

<<… Η Αντιπολίτευση ΑΠΟΚΡΥΠΤΕΙ ΑΝΑΙΣΧΥΝΤΑ την επιθυμία της, η Δομή της Μαλακάσας να μείνει μόνιμα στο Δήμο!…>>

Τότε που δεν συναίνεσαν για ακόμα μια φορά στον αγώνα των εργαζομένων στο Δήμο μας, στην Δομή προσφύγων της Μαλακάσας και προσπάθησαν να εξωθήσουν 38 εργαζόμενους και τις οικογένειες τους στην απόγνωση της ανεργίας και της αβεβαιότητας, τόλμησαν να γράψουν πως η αλήθεια βγαίνει πάντα στο φως!

Έγραφαν λοιπόν πως: <<… Στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο, η Αντιπολίτευση των «συνεργασιών» της απαξίωσης τελικά, στο σύνολο της, ήθελε με επιμονή, ούτε λίγο ούτε πολύ, να δεχθεί ο Δήμος μας να αναγνωρίσει τη Δομή της Μαλακάσας, ως αναπόσπαστο κομμάτι του Δήμου! Ζητούσε από τη Δημοτική Αρχή να δεχθεί ως εργαζόμενους του Δήμου, 38 συμβασιούχους του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, οι οποίοι μισθοδοτούνται από τον ΟΑΕΔ και τελειώνει η σύμβασή τους…>>

Συνεχίζοντας τον παρανοϊκό ίστρο τους έγραφαν πως:<<… Εμείς ως Δημοτική Αρχή, υπηρετώντας πάντα το συμφέρον των δημοτών στους οποίους και λογοδοτούμε, δεχόμαστε να στηρίξουμε τους ανθρώπους αυτούς στη θέση που υπηρετούν, αλλά με απόλυτη ευθύνη των φορέων που τους έχουν τοποθετήσει και μισθοδοτούν. Σε κάθε άλλη περίπτωση, είναι σαν να δεχόμαστε την μόνιμη παρουσία της Δομής που έφερε» ο κ. Ρούσσης και που τόσο μέχρι σήμερα έχει αναστατώσει την κοινωνία της Μαλακάσας και όχι μόνο…>>

Κλείνοντας το αφήγημα τους τόλμησαν να γράψουν:<<… Όπως και να έχει όμως, με ψέματα και συκοφαντίες δεν πάει κανένας μακριά! Μπορεί σήμερα να νομίζουν ότι κερδίζουν εντυπώσεις, αλλά τα πραγματικά γεγονότα και ο χρόνος θα τους παραδώσουν στα χέρια της ανυποληψίας!..>>

Οι ίδιοι άνθρωποι λοιπόν, των παράξενων ιδεοληψιών και των πολιτικών συμψηφισμών, στο τελευταίο Δ.Σ έφεραν ως εισήγηση και υιοθέτησαν τον θεσμό του «Ειδικού Διαμεσολαβητή».

ΘΕΜΑ 14ο: Λήψη απόφασης για την έγκριση του συνημμένου σχεδίου της Προγραμματικής Σύμβασης που θα υπογραφεί μεταξύ της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. και των Δήμων της Περιφέρειάς Αττικής που συμμετέχουν στη Δράση «Προώθηση των υπηρεσιών Διαπολιτισμικής Μεσολάβησης σε Κέντρα Κοινότητας / Κέντρα ένταξης μεταναστών της Περιφέρειας Αττικής».

Την θέση λοιπόν αυτή πρότειναν και παρέδωσαν στον κ.Λίτσα Κωνσταντίνο που εκπροσωπώντας την Νέα Δημοτική Αρχή θα έχει την υποχρέωση σύμφωνα με το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και τη Διεύθυνση Κοινωνικής Ένταξης, στον σχεδιασμό των προτεινόμενων δράσεων διαπολιτισμικότητας στο πλαίσιο της παρούσας Εθνικής Στρατηγικής για την Ένταξη, να λαμβάνει υπόψιν συγκεκριμένα προβλήματα και δυσλειτουργίες που εντοπίζονται στο σύγχρονο πολυπολιτισμικό περιβάλλον όπως, μεταξύ άλλων, την απουσία ολοκληρωμένης προσέγγισης σε θέματα διαπολιτισμικότητας, την ύπαρξη γλωσσικών εμποδίων και πολιτισμικών διαφορών που θέτουν εμπόδια στην επικοινωνία των μεταναστών και μεταναστριών, των αιτούντων και αιτουσών διεθνούς προστασίας και των δικαιούχων αυτής και τα οποία επιβαρύνουν την καθημερινότητά τους, κ.ά.
Ως εκ τούτου, στο πλαίσιο του παρόντος άξονα, οι προτεινόμενες δράσεις προώθησης της διαπολιτισμικότητας επικεντρώνονται στον εμπλουτισμό του θεσμικού ρόλου των διαπολιτισμικών μεσολαβητών και στην ενίσχυση της διαπολιτισμικότητας, της διαπολιτισμικής αλληλεπίδρασης και του διαθρησκευτικού διαλόγου, τα οποία στοχεύουν:
• στην ενίσχυση του θεσμικού πλαισίου του επαγγέλματος του διαπολιτισμικού μεσολαβητή καθώς και στο σχεδιασμό και την υλοποίηση προγραμμάτων για την πιστοποίηση του
• στην προώθηση του διαπολιτισμικού και διαθρησκευτικού διαλόγου μέσω συντονισμένου σχεδιασμού
• στην ευαισθητοποίηση της κοινωνίας υποδοχής και την επιτυχή αντιμετώπιση αρνητικών στερεοτύπων και στάσεων
• στην προώθηση της αμοιβαίας κατανόησης και της δημιουργίας εμπιστοσύνης μεταξύ γηγενών, μεταναστών/μεταναστριών προσφύγων/γυναικών προσφύγων και γενικά πολιτών με διαφορετικές πολιτισμικές/θρησκευτικές καταβολές…

Οι ίδιοι λοιπόν άνθρωποι που καταδίκαζαν διαχρονικά την προσφυγική δομή στη Μαλακάσα, που έστησαν σχεδόν ολοκληρωτικά την προεκλογική τους καμπάνια στην προσπάθεια να καταργήσουν και να εκδιώξουν τους ανθρώπους αυτούς από το στρατόπεδο, όπως τότε ισχυρίζονταν, σήμερα έρχονται να υπηρετήσουν τον θεσμό υποστήριξης και διευκόλυνσής τους.

Όχι, δεν είμαστε κατά του θεσμού και της κοινωνικοποίησης αυτών των ανθρώπων που η μοίρα του πολέμου τους έστειλε κατατρεγμένους στον τόπο μας. Είμαστε κατά της υποκρισίας και της συνεχούς διάθεσης εκμετάλλευσης των μόνιμων κατοίκων της Μαλακάσας που χόρτασαν μεγάλα λόγια και φρούδες υποσχέσεις. Είμαστε κατά αυτών που με μεγάλη ευκολία εκμεταλλεύονται τις φοβίες και τα προβλήματα που δημιούργησε το ανάλγητο κράτος σε δομές που υπερσυγκεντρώνονται και εγκλωβίζονται χιλιάδες άνθρωποι, μην έχοντας τις στοιχειώδεις δομές καθημερινής διαβίωσης.

Ο λογαριασμός για όλους αυτούς τους καθημερινούς τοπικούς υπερήρωες που έταζαν εκμεταλλευόμενοι την καθημερινή ταλαιπωρία της μικρής κοινωνίας της Μαλακάσας, έρχεται πολύ σύντομα. Θα βρεθούν αντιμέτωποι σε όσα με ευκολία έταζαν σε κάθε σπίτι συνδημοτών μας, υποσχόμενοι πως θα καταργήσουν την δομή των προσφύγων. Με όσα ψεύτικα υποσχεθήκαν, εξυπηρετώντας καθαρά το πρόσκαιρο πολιτικό τους συμφέρον.

Όπως και να έχει όμως, με ψέματα και συκοφαντίες δεν πάει κανένας μακριά! Μπορεί τότε να νόμισαν ότι κερδίζουν εντυπώσεις, αλλά τα πραγματικά γεγονότα και ο χρόνος θα τους παραδώσουν στα χέρια της ανυποληψίας!..

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here