To Colpo grooso που πήγε χαμένο…

0
673

Προκαλούν τουλάχιστον θυμηδία οι τελευταίες ενέργειες και αστοχίες της Διοικούσας Δημοτικής παράταξης του Νεου Δημάρχου. Την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου ανακοινώνουν πως ο Εργολάβος αποκομιδής των απορριμμάτων καταγγέλλει την σύμβαση λόγο καθυστέρησης πληρωμής του,  ένεκα αδυναμίας των οικονομικών του Δήμου και μάλιστα κατόπιν προσπαθειών που κατέβαλε η Δημοτική Αρχή και προσωπικά ο ίδιος ο Νέος Δήμαρχος Ωρωπού. Έτσι έκαναν έκκληση στους Δημότες να αποφύγουν όσο μπορούν την εναπόθεση απορριμμάτων στους κάδους της πόλης, ζητώντας την συνεργασία όλων των δημοτών και επαγγελματιών ώστε να μην διαταραχθεί και κυρίως να μην επιβαρυνθεί η δημόσια υγεία και η ευταξία της πόλης.

Την επομένη ημέρα, προσπαθώντας να αποκρύψουν και να παραπλανήσουν το Δημοτικό Συμβούλιο και τους συναδέλφους τους φέρνοντας μια εισήγηση μόλις τέσσερις ώρες πριν την έναρξή του, αποπειράθηκαν να προχωρήσουν σε μια νέα σύμβαση με ένα νέο εργολάβο;;;, να την παρουσιάσουν σαν άμεση λύση ανάγκης ένεκα της καταγγελθείσας σύμβασης και φυσικά με χρονικό ορίζοντα τουλάχιστον δυο ετών. Μια σύμβαση που υιοθετούσε και την δυνατότητα ενοικίασης των εγκαταστάσεων συγκέντρωσης των απορριμμάτων,  ΣΜΑ του εργολάβου που δραστηριοποιείται σήμερα στον ΑΥΛΩΝΑ, και χρησιμοποίησης του ανάλογου εξοπλισμού του. Μια εισήγηση που καταψηφίστηκε από τους συμβούλους της αντιπολίτευσης στην ολότητά τους, καταδικάζοντας τις δόλιες και παραπλανητικές μεθοδεύσεις της Δημοτικής Αρχής.

Με ελλιπή ενημέρωση, χωρίς στοιχεία που να ξεκαθαρίζουν τις προθέσεις τους και κυρίως τους τρόπους και τις εγγυήσεις της πρότασης και του τρόπου εφαρμογής της για όλους τους Δημότες Ωρωπού, δεν πρόκειται να συμφωνήσει κανείς σε ένα τέτοιο σοβαρό ζήτημα. Αυτός ήταν ο λόγος που τελικά η εισήγηση καταψηφίστηκε…

Και σήμερα, ως εκ θαύματος βρέθηκαν οι ανάλογες εγγυήσεις (οικονομικές φανταζόμαστε) και ο εργολάβος αποκομιδής συνεχίζει το έργο του όπως είναι υποχρεωμένος. Η λογική πρώτιστα και ο εξαναγκασμός από τις άστοχες ενέργειες, τους οδήγησαν στον μονόδρομο της μοναδικής και αξιόπιστης λύσης που για δυο χρόνια προσφέρει άριστες υπηρεσίες στον τόπο μας.

Με την ουρά στα σκέλια και αφού ξεσήκωσαν εκατοντάδες οικογενειών συνδημοτών μας που έζησαν με τα σκουπίδια στα σπίτια τους για τρεις ημέρες, σήμερα με ανακοίνωση του ο Δήμαρχος Ωρωπού κατάφερε να  συνεννοηθεί  με την Εταιρεία-Ανάδοχο αποκομιδής των απορριμμάτων και αφού «συζητήθηκαν τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος μας και λαμβάνοντας υπόψη τις εορταστικές ημέρες που έρχονται, η αποκομιδή των απορριμμάτων θα συνεχίζεται κανονικά από τον ανάδοχο μέχρι το τέλος αυτού του μήνα».

Η τραγικότητα της διαχείρισης των ανθρώπων της Δημοτικής Αρχής δεν έχει τέλος! Καθημερινά πελαγοδρομούν σε σοβαρότατα ζητήματα που άπτονται της Δημόσιας Υγείας και κυριότερα στο μέλλον και την ύπαρξη του Δήμου Ωρωπού. Με συνεχείς αποπροσανατολιστικές προτάσεις, καταγγελίες, αναδρομές στις διοικήσεις του παρελθόντος, λεονταρισμούς και απειλές παντός είδους, βυθίζουν καθημερινά τον Δήμο μας στην ανυποληψία και την αφάνεια. Έφτασε ο καιρός να αντιληφτούν πως πρέπει να διοικήσουν και να κατανοήσουν την θέση που ο κόσμος τους κατέταξε στις πρόσφατες εκλογές. Με ανακοινώσεις-απαντήσεις, περί ανυπόστατων, κακόβουλων και απαράδεκτων δημοσιευμάτων, βάζουν για άλλη μια φορά τους συναδέλφους τους απέναντι, περιχαρακώνοντας τους Δημόσιους διαλόγους και το κορυφαίο όργανο αποφάσεων, αυτό του Δημοτικού συμβουλίου.

 

Ο άκρατος εγωισμός τους και η συνεχής αλαζονική διάθεση μηδενισμού, δεν συμβάλλει στην δυνατή συνεννόηση που τόσο έχουν ανάγκη.

Ας κάνουν το ελάχιστο που απαιτούν οι συνδημότες μας. Να ασχοληθούν πραγματικά με τα καθημερινά προβλήματα θέτοντας τις βάσεις για την περαιτέρω εξέλιξη και αναμόρφωση του Δήμου μας.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here