Παραμονές Πρωτοχρονιάς Καποιες σκέψεις της τελευταίας στιγμής

0
537

Είναι μαγικό σε λίγες ώρες τα ρολόγια μηδενίζουν και αρχίζουμε πάλι να μετράμε από την αρχή. Ένα νέο έτος ξεκινά δυναμικά και μαζί του γεννιούνται οι καινούριες μας ελπίδες για όσα θέλουμε να κάνουμε. Τη λατρεύω την Πρωτοχρονιά, είναι για μένα μια επανεκκίνηση, μια αφετηρία για καινούριες εμπειρίες και ευκαιρίες. Σηματοδοτεί μια λήξη για όσα θέλω να ξεχάσω και μια νέα αρχή για αυτά που θέλω να ζήσω.

Ακόμα κι αν ο κόσμος γύρω μου δεν αλλάζει, στην πραγματικότητα έχω μια ευκαιρία να αλλάξω εγώ. Κι αν αυτή μου την επιθυμία την μοιράζονται μαζί μου όλοι οι άνθρωποι γύρω μου, τότε χωρίς να το καταλάβουμε όλοι μαζί αλλάζουμε τον κόσμο, γιατί ο κόσμος είμαστε όλοι εμείς και τα όνειρά μας. Ακόμα κι αν η νέα χρονιά προοιωνίζεται σκληρή, εγώ ξέρω καλά πως όπου υπάρχουν αλλαγές, εκεί υπάρχουν και ευκαιρίες τις οποίες πρέπει να ανακαλύψουμε. Με θετική σκέψη και ανοιχτό μυαλό οφείλουμε να αγωνιστούμε για αυτά που θέλουμε να επιτύχουμε, αρκεί πρώτα να κάνουμε μέσα βαθιά ενδοσκόπηση και να αναγνωρίσουμε τα θέλω από τα «πρέπει».

Είναι πολύ σημαντικό πριν το ξεκίνημα της νέας χρόνιας να κοιτάξουμε λίγο πίσω και να κάνουμε μια ανασκόπηση της χρονιάς που αφήνουμε πίσω μας. Με κριτική ματιά να δούμε την αλήθεια μας και να αφήσουμε πίσω αυτά που μας κάνουν δυστυχισμένους. Είναι εξαιρετική η διαπίστωση πως η ευτυχία μας δεν εξαρτάται τόσο από την κατάκτηση όσων μας κάνουν ευτυχισμένους, όσο από εκείνα που κρατάμε στη ζωή μας παρόλο που ξέρουμε πως μας πληγώνουν σαν αγκάθι και μας κάνουν να υποφέρουμε. Για αυτό το λόγο κι εγώ κάθε τέτοια μέρα «σκανάρω» συνήθειες, ανθρώπους, γεγονότα και θέτω έναν πολύ σημαντικό στόχο να διώξω από τη ζωή μου οτιδήποτε και οποιονδήποτε μου δημιουργεί αρνητικά συναισθήματα, με πάει πίσω ή απλά δε με αφήνει να πάω μπροστά. Γιατί ακόμα κι αν όλα δεν είναι ρόδινα, όλα μπορούν να γίνουν καλύτερα αν κάτι δεν εμποδίζει τις εξελίξεις. Αντίθετα ακόμα κι όταν όλα είναι ρόδινα τίποτα δεν μπορεί να εξελιχτεί θετικά όταν γύρω υπάρχουν αρνητικές επιρροές.

Για να είμαι ειλικρινής μαζί σας το ξεκαθάρισμα αυτό δεν το κάνω μόνο κάθε παραμονή πρωτοχρονιάς, προσπαθώ να το κάνω κάθε φορά που αρνητικές συγκυρίες και αρνητικοί άνθρωποι βαραίνουν την ψυχολογία μου και γεμίζουν την ψυχή μου θλίψη, πόνο, θυμό, απογοήτευση. Και για να είμαι πιο ειλικρινής δεν τους αφήνω να φύγουν από τη ζωή μου, όπως θα φύγει σε λίγο η νέα χρονιά, αλλά φεύγω εγώ! Και τώρα εξάλλου δεν φεύγει η χρονιά, εμείς φεύγουμε, εμείς πάμε μπροστά και τα όνειρα μας. Ας αφήσουμε πίσω λοιπόν ότι μπορούμε να διώξουμε από αυτά που μας βαραίνουν τα φτερά! Κι ας προχωρήσουμε ο καθένας το δρόμο του και όλοι μαζί για ένα καλύτερο και πιο δημιουργικό κόσμο.

Εκτός από τις ευχές μου για ένα ευτυχισμένο έτος θα σας κάνω και μια πρόταση να σκεφτείτε πως είστε ένας ορειβάτης και πως τα όνειρα σας μοιάζουν με κάποιο βουνό, να θυμάστε πως κάποιες φορές ο ορειβάτης πρέπει να πετάξει ότι βαραίνει την πλάτη του για να φτάσει στα όνειρα του. Ακόμα και αν αυτό το κάτι είναι ο πολύτιμος εξοπλισμός του. Και μη ξεχνάτε ποτέ πως η μαγεία και τα όνειρα στη ζωή ξεκινούν εκεί που τελειώνει ο εφησυχασμός του βολέματος!

Μην επαναπαύεστε, μη συμβιβάζεστε και μη βολεύεστε σε ημίμετρα!

 

Φίλης μας, αναγνώστριας…

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here