Ο Ωρίων (Ωρίωνας) ήταν ο πιο διάσημος κυνηγός στην ελληνική μυθολογία.

0
1037

Ο Ωρίωνας μεγάλωσε και έγινε «ανήρ εξόχου ρώμης και καλλονής, και δεξιώτατος κυνηγός». Εκτός από πολύ δυνατός και όμορφος, φαίνεται ότι ήταν πολύ ψηλός στο ανάστημα, κάτι που συνδέεται και με τον ομώνυμο αστερισμό. Συνόδευε τη θεά του κυνηγιού, την Άρτεμη, στα κυνήγια της. Κάποτε ο Ωρίων φιλοξενήθηκε στη Χίο από τον εκεί βασιλιά Οινοπίωνα (κατά μία εκδοχή και ο Ωρίων ήταν Χιώτης). Συμπεριφέρθηκε όμως απερίσκεπτα, καθώς ερωτεύθηκε τρελά την κόρη του βασιλιά, τη Μεράδη. Τότε ο Οινοπίων του έδωσε να πιεί ένα ποτό που τον τύφλωσε και μετά τον πέταξε στη θάλασσα. Εκεί τον περιμάζεψε ο θεός Ήφαιστος και τον οδήγησε στον Απόλλωνα, τον θεό του φωτός, που του ξανάδωσε την όρασή του.

 

 

 

Στις μέρες μας ο δικός μας Ωρίων, συνεχίζει να είναι κυνηγός.

Κυνηγός πολιτικής καταξίωσης, κοινωνικής αναγνώρισης και ανάβασης στα υψηλότερα διοικητικά σκαλοπάτια της τοπικής πολιτικής σκηνής. Αλλάζοντας συνεχώς πολιτικές παρατάξεις, αναζητά τον επικεφαλής του συνδυασμού που θα καταφέρει να ανεχτεί τον δύστροπο, ατίθασο και ωφεμελιστικό χαρακτήρα του, αλλά παράλληλα να έχει και την δυναμική να κατακτήσει τον πολυπόθητο στόχο. Ο δικός μας Ωρίωνας, κατάφερε αυτή την φορά να κάνει την ιδανική επιλογή! Επέλεξε σωστά την ομάδα που ανακηρύχτηκε νικήτρια των εκλογών και τον επικεφαλής που θα κατάφερνε να χειραγωγεί για να του κάνει τα χατίρια.

Η δυστυχία του όμως υπήρξε στο γεγονός ότι, δεν κατάφερε να ανέλθει στις πρώτες προνομιούχες θέσεις, που θα του εξασφάλιζαν τον τρόπο να εκμεταλλεύεται και να νέμει την εξουσία και κατ’επεκταση αποφάσεις που θα εξασφάλιζαν την ανάλογη «αποζημίωση».     Τον πέταξε η “πρωτεύουσα” ομάδα διοίκησης του συνδυασμού του, αυτή που αντάλλαζε κατά το δοκούν ψήφους και υποσχέσεις προτείνοντας καλύτερα στελέχη από τον ίδιο, ίσως καλύτερους και εξυπηρετικότερους χαρακτήρες από τον ίδιο(μηδέν εμπιστοσύνη όπως έλεγαν μεταξύ τους)…

Οι γκρίνιες δεν άργησαν να έρθουν και η δυσφορία μαύρισε τον μεγαλεπήβολο πολιτικό εγκέφαλό του, που δεν άργησε να εκφράζει άσχημη κριτική, ύβρεις και απειλές κατά πάντων και παντού. Η πρόταση του ξεροκόμματου, γνωστή και πάγια τακτική των διοικούντων(απο πολύ παλιά), έφτασε και σε αυτόν, κλείνοντας προσωρινά το μεγάλο στόμα του και την δηλητηριώδη γλώσσα του. Με 24.000 χιλιαρικάκια ευρώ, προς το παρών βρίσκεται σε καταστολή και χωμένος στο καβούκι του…

Αλήθεια, ποσό θα αντέξει σε αυτήν την κατάσταση; Ερώτημα κατά το οποίο κανένας δεν μπορεί να απαντήσει(είπαμε μηδέν εμπιστοσύνη!), αλλά αφού υπήρξε στις πρώτες επιλογές των διοικούντων, του δίνει το δικαίωμα να ελπίζει στο μέλλον. Τα χρήματα έφτασαν στα χέρια του, με μια διαδικασία που αναθεμάτιζε και διαμαρτύρονταν για πέντε χρόνια, αλλά τι σημασία έχει; Τόσα χρήματα και μάλιστα τέτοιες εποχές τον κάνουν να ξεχνά το παρελθόν, τα λεγόμενα, τις ιδεολογίες και ότι ειπώθηκε στο παρελθόν.

Άντε σε καλή μεριά και είπαμε, χαλάλι το πολιτικό υπόβαθρο…(Περαιτέρω πληροφορίες στο Διαύγεια Δήμου Ωρωπού)…

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here