Ρεβανσισμός ακόμα και στην εκπαιδευτική κοινότητα..!

0
629

Ένα σοβαρότατο θέμα, αναδεικνύει η εκπαιδευτική-σχολική κοινότητα του Δημοτικού Σχολείου Χαλκουτσίου. Με μεθόδους που παραπέμπουν σε άλλες εποχές, κάποιοι προσπαθούν να φρενάρουν εκπαιδευτικές δράσεις και αξιέπαινες πρωτοβουλίες του Συλλόγου Διδασκόντων και μάλιστα με τις ευλογίες της Νέας Δημοτικής Αρχής!

Το γραφείο Δημάρχου και ο ίδιος ο Νέος Δήμαρχος Ωρωπού, φέρει τεράστια ευθύνη για την λειτουργία των υπηρεσιών τους, που λειτουργούν με ιδιοτελή κριτήρια, τουλάχιστον ύποπτα και παντελώς αχαρακτήριστα.

Δημοσιεύουμε την επιστολή της Κας Μαρινοπούλου Χριστίνας, Διευθύντριας της Σχολικής Μονάδας.

Δημοτικό Σχολείο Χαλκουτσίου

Στις 9/12/2019 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας δράση σε συνεργασία με το χαμόγελο του παιδιού για την ενημέρωση σχετικά με τη σχολική βία και το σχολικό εκφοβισμό. Στη συγκεκριμένη δράση είχαμε ζητήσει από το Δήμο Ωρωπού τη συνδρομή και της κοινωνικής λειτουργού κ. Αγγελούση Βασιλικής, με την οποία έχουμε συνεργαστεί στενά στο παρελθόν για ανάλογα ζητήματα και η οποία μας τίμησε με την παρουσία της. Την ίδια ημέρα κάποιος “καλοθελητής” υποτίθεται “γονέας” του σχολείου μας έστειλε ανώνυμο fax στο Υπουργείο Παιδείας, χρησιμοποιώντας ΠΑΡΑΝΟΜΑ παραποιημένο αντίγραφο του εγγράφου το οποίο είχαμε αποστείλει στο Δήμο Ωρωπού, έγγραφο από το οποίο είχε αφαιρεθεί η ψηφιακή υπογραφή της δ/ντριας του σχολείου μας κ. Μαρινοπούλου.

Ο “φιλότιμος” και “γνώστης” της νομοθεσίας “γονέας” ζητά στην αναφορά του τα ακόλουθα ” Θα ήθελα να σας ρωτήσω από ποιον φορέα έχουν πάρει άδεια η κ. Αγγελούση για την είσοδό της στο σχολείο; Ποιος πιστοποιεί γι’ αυτό; Επιτρέπεται να μπαίνει στο σχολείο μας;”
Να ρωτήσουμε λοιπόν κι εμείς με τη σειρά μας τα ακόλουθα:
1. Αφού είστε ανώνυμος/η πώς θα πάρετε απάντηση;
2. Έχετε διαβάσει το Προεδρικό Διάταγμα 79/2018 και τι αναφέρει για την είσοδο εξειδικευμένων επαγγελματιών στα σχολεία;
3. Πώς βρέθηκε επίσημο έγγραφο στα χέρια σας χωρίς να έχετε κάνει σχετική αίτηση στο σχολείο; Το πήρατε από το Δήμο Ωρωπού; Κι αν ναι μέσω της επίσημης οδού;       (Αίτηση στο πρωτόκολλο κλπ;)
4. Αφού ενδιαφέρεστε πραγματικά για την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης στα παιδιά του σχολείου μας γιατί δεν κάνετε επώνυμη καταγγελία παρά λειτουργείτε σαν κουκουλοφόρος άλλης εποχής. Πιστεύετε ότι μπορείτε να μας βλάψετε; Στόχος σας (μες την αφέλειά σας) είναι να κάνετε κακό στους εκπαιδευτικούς που κάποιοι για περισσότερο από 15 χρόνια δίνουν την ψυχή τους για το Δημοτικό Σχολείο Χαλκουτσίου;

Να σας ενημερώσουμε λοιπόν για να το ξέρετε για την επόμενη φορά ποια είναι η απάντηση που έχει σταλεί στις προϊστάμενες αρχές και η οποία μπήκε ήδη στο αρχείο καθώς δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό στις πράξεις μας αξιότιμε “γονέα”. τη Δευτέρα 9/12/2019 σύμφωνα με την Πράξη 13/25-11-2019 του Συλλόγου Διδασκόντων του Δημοτικού σχολείου Χαλκουτσίου και με βάση την Φ.2.1./ΠΜ/158577/Δ7/10-10-2019 του τμήματος Β’ Σχολικής Αγωγής & προαγωγής της Υγείας του ΥΠΑΙΘ, πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτικό πρόγραμμα και παρουσιάστηκε εκπαιδευτικό υλικό του οργανισμού «Χαμόγελο του παιδιού», στους μαθητές των τάξεων Δ’ Ε’ & Στ’.
Με το υπ’ αριθμόν 335/Φ4/29/11/2019 ενημερώθηκε σχετικά η ΣΕΕ 5ου ΠΕΚΕΣ κ. Παπαδοπούλου Βασιλική ενώ σε συνεννόηση και με την κ. Στάμου, ψυχολόγο του Χαμόγελου του Παιδιού, ζητήθηκε η συμμετοχή της κ. Αγγελούση, κοινωνικής λειτουργού του Δήμου Ωρωπού, καθώς, όπως αναφέρεται και στο εξερχόμενο έγγραφό μας, «στις τάξεις αυτές (που πραγματοποιήθηκε το πρόγραμμα) φοιτούν μαθητές για τους οποίους στο παρελθόν ζητήσαμε τη βοήθειά σας, προκειμένου να διαχειριστούμε ζητήματα δύσκολης συμπεριφοράς, μαθησιακών δυσκολιών αλλά και δυσχέρειας συνεργασίας με το οικογενειακό περιβάλλον».
Σύμφωνα με την παράγραφο 2β του άρθρου 16 του ΠΔ 79/2017 ο Σύλλογος διδασκόντων με απόφασή του δύναται όπως προσκαλεί ειδικούς επιστήμονες σε σχολικές δράσεις που πραγματοποιούνται εντός του σχολείου, εφόσον υπάρχει η έγγραφη συναίνεση των Γονέων & Κηδεμόνων των μαθητών για τη συμμετοχή τους, συναίνεση η οποία υπήρχε για όλους τους μαθητές. Η συμμετοχή της κ. Αγγελούση, εξαιτίας όλων των παραπάνω, κρίθηκε από το Σύλλογο Διδασκόντων χρήσιμη και ουσιαστική.

Να επισημάνουμε ότι σε καμία περίπτωση δεν πιστεύουμε ότι “γονέας” πήγε σε βιβλιοπωλείο της περιοχής μας προκειμένου να στείλει fax – αναφορά στο Υπουργείο Παιδείας. Τα μικροπολιτικά και τα προσωπικά συμφέροντα βλάπτουν αυτόν τον τόπο γι΄αυτό και τίποτα δεν πάει μπροστά.
Εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε προκειμένου να παρέχουμε τα καλύτερα δυνατά εφόδια στα παιδιά μας.

Εσείς στάξτε “φαρμάκι”.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here