ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ…

0
997

Το θέατρο του παραλόγου ζήσαμε όσοι καταφέραμε να μείνουμε έως το τέλος της χθεσινής συνεδρίασης. Νοιώσαμε από κοντά την αγωνία της Νέας Δημοτικής Αρχής που αντιλαμβανόμενη το πέρας των πιεστικών προθεσμιών και την σκληρή πραγματικότητα της επόμενης ημέρας, αντιλήφθησαν πως το χείλος του γκρεμού που έβλεπαν τόσο καιρό μακριά τους, βρίσκεται πλέον δίπλα στα πόδια τους…

Πως φτάσαμε όμως σε αυτό το σημείο και ποιοι είναι οι πραγματικοί λόγοι;

Σκάλα Ωρωπού σήμερα…

Καταρχάς, θεωρούμε πως γκρεμίστηκε οριστικά η ιδεοληπτική αντίληψη που υποστήριξαν για πολλά χρόνια κάνοντάς την προεκλογική σημαία πως χωρίς την συνδρομή ιδιωτών εργολάβων, δεν μπορεί ο Δήμος Ωρωπού να είναι καθαρός, ευπρεπής και ανθρώπινος, όπως όλοι μας ονειρευόμαστε. Μια τακτική που ακολούθησαν όλοι οι προκάτοχοί τους, ακόμα και οι ίδιοι όταν στο παρελθόν βρίσκονταν σε θέσεις εξουσίας. Ο λόγος είναι πολύ απλός και απόλυτα κατανοητός. Τα χαρακτηριστικά της περιοχής μας είναι τέτοια, που είναι η μοναδική δοκιμασμένη και δόκιμη λύση. Διαχρονικά!

Πως η Νέα Δημοτική Αρχή, κατάφερε να πείσει πρώτα τα στελέχη της και μετέπειτα χιλιάδων ψηφοφόρων πως θα κατάφερναν να μαζεύουν κάθε είδους απορρίμματα(οικιακά και ογκώδη) με ιδία μέσα, φτάνει τα όρια του παραλογισμού…

Αυτά όμως είναι επιλογές, για όλους μας και οι επιλογές μας θα μας κατατρέχουν…

Μετά το πέρας των εκλογών και τέσσερις μήνες διοίκησης(δηλαδή διάστημα περίπου 7 μηνών), είχαν την ευκαιρία να προβούν σε ένα στοιχειώδη προγραμματισμό που θα προέρχονταν από τις δυνατότητες των υπηρεσιών(οικονομικές, στελεχιακό δυναμικό, οχήματα και μηχανήματα στην αποκομιδή). Θα έπρεπε να ήταν προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο και με όλες τις παραμέτρους, προκειμένου να αντιμετωπίσουν κάθε δυνατή εκδοχή. Χθες, καταλάβαμε πως απέτυχαν παταγωδώς να εκτιμήσουν και τις τρεις παραμέτρους που προαναφέραμε. Μόλις χθες μάθαμε με την βλακώδη έκφραση πως κατάφεραν να έχουν τριάμισι οχήματα επιχειρησιακά έτοιμα. Και αυτά μάλιστα με την συνδρομή και την χορηγία του  μεγάλου ευεργέτη μας κ.Μαρτίνου Αθανασίου.

Επίσης μάθαμε πως η υποστελέχωση της υπηρεσίας είναι προ των πυλών καθώς 5ο περίπου άνθρωποι θα υποχρεωθούν να σταματήσουν να παρέχουν υπηρεσίες. Τέλος αφήσαμε την γνωστή καθημερινή καραμέλα πως χρήματα δεν υπάρχουν και επομένως καμία δυνατότητα βοήθειας στην υπηρεσία. Και όλα αυτά, τελευταία ημέρα της παροχής υπηρεσίας από τον ιδιώτη εργολάβο, που κατά γενική ομολογία πρόσφερε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα που υπήρξε ποτέ, στα χρονικά της τοπικής αυτοδιοίκησης της περιοχής μας.

 

Όσων αφορά τα οικονομικά μας. Έχουμε βάσιμες πληροφορίες, που σύντομα θα αποδείξουμε πως, στους τέσσερις μήνες δημοτικής θητείας της Νέας Αρχής, έχουν εισρεύσει περίπου 5.000.000ε στα ταμεία της. Ένα ποσό που προήρθε από τους θεσμοθετημένους ΚΑΠ, αλλά και από τους βεβαιωμένους καταλόγους ύδρευσης που άφησε η Προηγούμενη Δημοτική Αρχή και βοήθησε το μέγιστο δυνατό στον διακανονισμό των 100 δόσεων, όπου χιλιάδες συνδημοτών μας, προσέφυγαν. Στο τετράμηνο αυτό μετρήσαμε απευθείας αναθέσεις που ξεπερνούν τις 300.000ε, ένα ποσό που αποδεικνύει χρηματική ευρωστία, σε πλήρη αντίθεση με όσα ισχυρίζεται η Νέα Δημοτική Αρχή. Αυτό όμως είναι κάτι που θα κληθούν να αποδείξουν πολύ σύντομα. Θα μπορούσαν με μεγάλη άνεση να επισκευάσουν περισσότερα απορριμματοφόρα. Θα μπορούσαν ακόμα και να νοικιάσουν κάποια οχήματα για ένα μικρό χρονικό διάστημα, έως ότου να ετοιμαστούν τα δικά μας, δουλεύοντας τα  στελέχη του Δήμου μας (πρακτική που εφαρμόζεται κατά κόρον σε άλλους Δήμους).

Στα τριάμισι αυτά επιχειρησιακά έτοιμα οχήματα, συμπεριλαμβάνονται και οι δυο μεγάλες νταλίκες, που ουκ ολίγες φορές μάζευαν σκουπίδια ακόμα και Κυριακές καλοκαιριού, κατά το παρελθόν;

 Επίσης συμπεριλαμβάνεται το όχημα του Δήμου Τανάγρας, που ευχαρίστως παραχώρησε ο πολίτης μας και Δήμαρχος κ.Μπεργάλιας Βασίλης;… (με την δέσμευση πως έχει την δυνατότητα για εκχώρηση και άλλων οχημάτων). Θα μπορούσαμε ίσως να σκεφτούμε δεκάδες άλλες λύσεις, αν είχαμε την δυνατότητα της καθημερινής τριβής, της έρευνας του αντικειμένου και του χρόνου, όπως είχαν τα στελέχη της Νέας Δημοτικής Αρχής. Μια τεχνογνωσία που πηγάζει από την καθημερινότητα και την πραγματική ενασχόληση στην εξεύρεση λύσεων, εφόσον αυτή ήταν η μοναδική επιλογή τους.

Όλες αυτές οι λογικές σκέψεις συνηγορούν στην προχειρότητα που αντιμετώπισαν τις καταστάσεις οι νέοι ένοικοι του Δήμου Ωρωπού. Και ακόμα χειρότερα, σε ένα σχέδιο εξαρχής επεξεργασμένο και δουλεμένο μέχρι το τελευταίο λεπτό του, προκειμένου να δημιουργήσουν εκφοβισμό και στην ουσία να εκβιάζουν τις ψήφους των συναδέλφων τους της αντιπολίτευσης, κάνοντας τους μέρος του προβλήματος. Ακόμα και η διαφοροποίηση του τίτλου της πρόσκλησης στο Δ.Σ για την συζήτηση του θέματος,  με αυτήν του τίτλου της εισήγησης του θέματος, που έφτασε 5ωρες πριν το Δ.Σ, αφήνει μια ΒΑΣΙΜΗ ΥΠΟΨΙΑ για προσπάθεια εξαναγκασμού και πιθανής υπόκρυψης παραμέτρων που δεν ακούστηκαν ποτέ.

Ευτυχώς χθες, η λογική και ο ορθολογισμός, επικράτησε των συμβούλων(καθολικά όλων της αντιπολίτευσης) και το θέμα θα επανέλθει την επομένη εβδομάδα.

Το βέβαιο είναι πως ο Δήμος Ωρωπού δεν θα γεμίσει σκουπίδια, από την ολιγοήμερη αναβολή που λογικότατα ζήτησε η αντιπολίτευση, στημένη πραγματικά στον τοίχο από τις αστοχίες της Νέας Αρχής.

Θα εξετάσει όλες τις παραμέτρους, θα ξεδιαλύνει τις πραγματικές διαθέσεις της Νέας Αρχής και θα προτείνει την λύση στο πρόβλημα, χωρίς να προσπαθεί να κάνει μαντεψιές από μπερδεμένες εισηγήσεις και ψιλά ακατανόητα γράμματα…

Σημερινή Φωτο απο την Σκάλα Ωρωπού

 

Σκάλα Ωρωπού,… σήμερα

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here