Εκτροπή και ολική κατάλυση των θεσμών!..

0
675

Σε κείμενο μας στο oroposnews.net το Σάββατο 18-1-2020, που συνόδευε βίντεο με την εισήγηση τουκ.Καμπιώτη Διονύση και τις προτεινόμενες λύσεις για το θέμα της αποκομιδής των απορριμμάτων, που υπήρξε σχεδόν ίδια με αυτή του κ.Χασιώτη Μιχάλη της παράταξης του ΚΚΕ, με ελάχιστες διαφορές όσων αφορά την διαχείριση του εργατικού προσωπικού(αυτός ήταν ο λόγος που προτάθηκε τελικά η εισήγηση του ΚΚΕ, σαν πιο ολοκληρωμένη), μιλήσαμε για ΕΚΤΡΟΠΗ…

Αυτό ακριβώς ήταν κατά την γνώμη μας, το μεγαλύτερο ατόπημα της Νέας Δημοτικής Αρχής, στο Δ.Σ της Παρασκευής 17 Ιανουαρίου, του Νέου Δημάρχου και του Πρόεδρου, υποχείριο της παράταξής του…

 

Διαφωνίες και αντεγκλήσεις θα υπάρξουν πολλές κατά την διάρκεια της εναπομείνασας τετραετούς θητείας. Οι διαφωνίες και οι διαφορετικότητα στην προσέγγιση διαφόρων θεμάτων που θα απασχολήσουν το Δημοτικό μας Συμβούλιο, θα είναι  δείγματα δημοκρατικής υγείας που ελπίζουμε με την σύνθεση διαλόγων και απόψεων, θα προκύπτει η σωστότερη λύση για τους Δημότες του τόπου μας.

Την Παρασκευή όμως δεν διακρίναμε τέτοια διάθεση. Τουναντίον με μια απαράδεκτη και προκλητική συμπεριφορά από μέρους της συμπολίτευσης, υπήρξε μια άνευ προηγουμένου καταστρατήγηση του κανονισμού του Δ.Σ, που συνοδεύει 20 χρόνια την θεσμοθετημένα διοικητική υπόσταση του Δήμου Ωρωπού και συμπεριφορές πρωτόγνωρες που δεν αρμόζουν σε κανένα ανώτερο όργανο διαβούλευσης με σκοπό να δίνει λύσεις σε σοβαρά ζητήματα που απασχολούν χιλιάδων πολιτών.

Όσο λοιπόν να θέλουν οι παλιοί παραδοσιακοί κοντυλοφόροι υποστηρικτές της Νέας Δημοτικής Αρχής, αλλά και οι καινούριοι διεκδικητικές της αποκλειστικής δημοτικής ενημέρωσης της Νέας Αρχής, την Παρασκευή, ζήσαμε μια κανονική ΕΚΤΡΟΠΗ!..

Όπως χαρακτηριστικά γράψαμε…                      << Πρωτόγνωρες καταστάσεις ζήσαμε χθες το βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ωρωπού. Πέρα και πάνω από κάθε δημοκρατική δεοντολογία, ο Νέος Δήμαρχος Ωρωπού και η Δημοτική του Ομάδα, κατέλυσαν τον θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου τσαλαπατώντας τον κανονισμό, ακυρώνοντας τους συναδέλφους προκατόχους τους που για χρόνια διοίκησαν τον Δήμο Ωρωπού.

Με απίστευτο θράσος, ΠΑΡΑΝΟΜΑ και ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΑ, απέρριψαν με το έτσι θέλω το δικαίωμα της αντιπολίτευσης να εισάγει και να κατοχυρώσει την δική της πρόταση για την αποκομιδή των σκουπιδιών!

Μια άρτια εισήγηση, που κατατέθηκε από την σύνθεση προτάσεων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης και  δίνει άμεσες, υλοποιήσιμες και συμφέρουσες λύσεις, έτσι ώστε να μην πνίγει ο Ωρωπός στο σκουπίδι…>>

Επισήμανση που διαπιστώθηκε από τα περισσότερα ηλεκτρονικά μέσα της περιοχής καθώς και από το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η παράταξη «Συμμαχία Δημιουργίας», γράφοντας: <<… Την πρόταση μας την καταθέσαμε μαζί με αυτή του κ. Μιχ. Χασιώτη και αντί αυτού, με πραξικοπηματικό τρόπο, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αρμυριώτης, όχι απλά δεν την συμπεριέλαβε στην ψηφοφορία, ως όφειλε, αλλά σε συνεργασία με το Δήμαρχο αλλοίωσε το αποτέλεσμα της. Κατέγραψε 17 ψήφους υπέρ της πρότασης του κ. Γιασημάκη και 22 κατά. Στην πραγματικότητα οι 22 ψήφοι ήταν υπέρ της πρότασης μας, η οποία αφήνει τους εργολάβους έξω από το Δήμο Ωρωπού, είναι άρτια κοστολογημένη και άμεσα εφαρμόσιμη…>>

Ο εκνευρισμός του Νέου Δημάρχου στο τέλος της συνεδρίασης και οι τελευταίες απαξιωτικές κουβέντες που απεύθυνε στους Δημοτικούς Συμβούλους μέρους της αντιπολίτευσης, αποδεικνύουν την ανωριμότητα και τον πρόχειρο τρόπο σκέψεις που προσεγγίζουν τις καταστάσεις. Χτίζουν μπροστά μας ένα αγεφύρωτο χάσμα, ταμπουρωμένοι πίσω από τον άκρατο εγωισμό τους, καθοδηγούμενοι από μια άνευ προηγουμένου αλαζονεία, κατευθύνοντας  με μαθηματική ακρίβεια τους δημότες,  στον γκρεμό!

Σε ένα ακόμα απόσπασμα του Δελτίου Τύπου της «Συμμαχίας Δημιουργίας», αναγράφεται:

«…Θα ήθελα τέλος, να αναφερθώ στην απαράδεκτη όσο και προσβλητική συμπεριφορά του Δημάρχου προς το πρόσωπό μου αλλά και τα μέλη της παράταξής μου ο οποίος, ενώ είχε ολοκληρωθεί η συνεδρίαση και είχαν κλείσει τα μικρόφωνα, πήρε ετσιθελικά το λόγο για να συνεχίσει με ψεύδη να μας κατηγορεί ότι αθετήσαμε συμφωνία που είχαμε κάνει μαζί για στήριξη της πρότασής του.
Πρόκειται για ένα, εντελώς, ψευδές γεγονός καθώς ο μοναδικός λόγος της συνάντησης μας, την Πέμπτη το βράδυ στο Δημαρχείο, ήταν ακριβώς να ενημερωθούμε ώστε να καταθέσουμε, πιθανόν, πρόταση συμφέρουσα για το Δήμο και τους πολίτες.
Στο μοναδικό σημείο που συναινέσαμε ήταν να φέρει το θέμα άμεσα την επόμενη μέρα δηλαδή την Παρασκευή και όχι τη Δευτέρα, όπως εμείς αρχικά είχαμε προτείνει.
Ως εκ τούτου κ.Γιασημάκη τους απαράδεκτους χαρακτηρισμούς, σας τους επιστρέφω και το ραντεβού μας ανανεώνεται για το επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο με ανοιχτά αυτή τη φορά μικρόφωνα.
Και να είστε σίγουρος ότι τότε θα πούμε πολλά και ενδιαφέροντα…»
Διονύσης Καμπιώτης
Επικεφαλής Συμμαχίας Δημιουργίας

Αυτή η κατάσταση περιγράφει επακριβώς, την αντίληψη της Νέας Δημοτικής Αρχής και του Νέου Δημάρχου,  για τις πιθανές συνεργασίες των παρατάξεων στο μέλλον, ειδικά για τόσο σοβαρά ζητήματα όπως η αποκομιδή των απορριμμάτων. Έχουν επιλέξει ένα δύσκολο μοναχικό δρόμο αγκυλωμένοι στις εσωτερικές ανίερες προεκλογικές δεσμεύσεις μεταξύ των «συνεργατών μελών» τους και τις δεκάδες προεκλογικές υποσχέσεις σε ανθρώπους που στήριξαν τον συνδυασμό τους με περισσή ιδιοτέλεια.

Μια τακτική που οδηγεί σε συνεχή απομόνωση, χωρίς καμία πραγματική διάθεση για συνεργασίες, λύσεις προκύπτουσες από πραγματικό διάλογο και σύνθεση απόψεων μακριά από ιδεοληπτικές προσεγγίσεις και οσφυοκαμπτικές θεωρήσεις προερχόμενες από τα παλιά…

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο Νέος Δήμαρχος συνέχισε τις εμπρηστικές δηλώσεις του, στην χθεσινή κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ομοσπονδίας των Συλλόγων Ωρωπού, καυτηριάζοντας «αδόκιμες συμπεριφορές» κατά την άποψή του, στο τελευταίο συμβούλιο, αποδοκιμάζοντας δημοσίως τον κ.Καμπιώτη Διονύση.

 

 

 

 

 

Προς τιμήν του ο Επικεφαλής της Συμμαχίας Δημιουργίας, σεβόμενος τον χώρο και την περίσταση, αντέδρασε με ιδιαίτερη ευγένεια και πολιτικό πολιτισμό.

Θα επακολουθήσει βίντεο στα μέσα μας, από την κοπή της πίτας, που αποδεικνύει τα λεγόμενά μας, καθώς και την δυσχερή θέση που έχει επιφέρει στο Δήμο Ωρωπού η στάση του Νέου Δημάρχου Ωρωπού…

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here