Τα πρακτικά του τελευταίου δημοτικού Συμβουλίου… είναι εδώ!

0
1014

Την Τρίτη 28 Ιανουαρίου επέστρεψαν τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά του τελευταίου θυελλώδους Δημοτικού Συμβουλίου, που αφορούσε την αναγκαιότητα να προσφύγουμε σε υπηρεσίες ιδιωτών εργολάβων αποκομιδής απορριμμάτων(ογκωδών και οικιακών), όποτε και άμα χρειαστεί και κρίνει απαραίτητο, η Νέα Δημοτική Αρχή και ο Νέος Δήμαρχος, σύμφωνα με την εισήγησή του. Κατά την συνεδρίαση αυτή, εκτός της παραπάνω εισήγησης που πρότεινε η Δημοτική Αρχή, υπήρξε ακόμα μια άρτια και υλοποιήσιμη πρόταση από την παράταξη του κ.Χασιώτη Μιχάλη, που υιοθετήθηκε αυτολεξεί από όλες τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, αφού ήταν ταυτόσημη με αυτήν της παράταξης του κ.Καμπιώτη Διονύση που παρουσίασε και αυτός με την σειρά του στο σώμα και διέφερε σε ελάχιστα σημεία(σε θέματα που αφορούσαν το εργατικό προσωπικό) , δίχως να αλλάζει το κύριο σκεπτικό τους.

Την επομένη ημέρα μιλήσαμε για εκτροπή! Μας δόθηκε η εντύπωση πως η Νεα Δημοτική Αρχή, δεν θα συμπεριελάμβανε καν την εισήγηση της αντιπολίτευσης και ότι η όλη συζήτηση θα ήταν ως μη γενόμενη.

Δεν μπορούσαμε να φανταστούμε πως οι φόβοι μας να μην συμπεριληφθεί τελικά στα πρακτικά,  η πρόταση της αντιπολίτευσης  και μάλιστα μετά από την διεξαγωγή της ψηφοφορίας που εξασφάλιζε την πλειοψηφία(22 υπέρ της πρότασης της αντιπολίτευσης, έναντι 17 υπέρ της πρότασης του Νέου Δημάρχου), επαληθεύτηκαν και είναι γεγονός!Μιλώντας πλέον με βεβαιότητα, για τα παραποιημένα  πρακτικά της επίμαχης συνεδρίασης, αναγράφεται πως δεν μπόρεσε να κατοχυρωθεί η εισήγηση του Νέου Δημάρχου, εφόσον καταψηφίστηκε από την αντιπολίτευση με 17 υπέρ και 22 κατά..!

Απίστευτο και όμως υπαρκτό! Είναι απίθανο να συμβαίνουν τέτοια γεγονότα στο Δημοτικό μας Συμβούλιο. Ώρες συζητήσεων, κατάθεση προτάσεων βασισμένες σε πραγματικά στοιχεία εφαρμόσιμες σε άλλους Δήμους, και πρόθεση για εύρεση άμεσων λύσεων και μάλιστα με την βοήθεια της αντιπολίτευσης, πήγαν χαμένες! Μια πράξη βαθιά αντιδημοκρατική που καταλύει τους θεσμούς και βάλλει βάναυσα τον κανονισμό και την λειτουργία του ανώτερου διαλογικού οργάνου του δήμου Ωρωπού. Αυτού του Δημοτικού Συμβουλίου του τόπου μας…

Η κατρακύλα συνεχίζεται καθημερινά και μάλιστα χωρίς φρένα. Δεν ξέρουμε που μπορούν να φτάσουν αυτοί οι άνθρωποι που καθημερινά παίζουν με τους θεσμούς και καταλύουν κάθε έννοια απλού διαλόγου και συνεννόησης. Είναι υποχρέωση των επικεφαλής των συνδυασμών της αντιπολίτευσης να καταφύγουν στην Ελληνική Δικαιοσύνη, καθώς και σε κάθε ανώτερο εποπτικό όργανο διοίκησης και υπηρεσία. Είναι υποχρεωμένοι να διαφυλάξουν και να εξασφαλίσουν  την εφαρμογή του νομικού πλαισίου και των κανονισμών που σεβαστήκαν και εφάρμοσαν οι προκάτοχοί τους από αρχής συστάσεως του Δήμου Ωρωπού.

Τέτοιου είδους πρωτόγνωρες ωμές παρεμβάσεις στους Δημοκρατικούς Θεσμούς, πρέπει να τιμωρούνται με παραδειγματικό τρόπο και οι υπεύθυνοι να τιμωρούνται, όχι μόνο με κάποια αργία(Πρόεδρος και Γραμματέας του Δ.Σ), αλλά και με στέρηση του δικαιώματος τους να επανέλθουν σε αυτές τις τιμητικές θέσεις. Εφόσον οι ίδιοι δεν έχουν καμία προφανή διάθεση να υπερασπιστούν τις τιμητικές θέσεις που εξασφάλισαν από τους συναδέλφους τους, ας δώσει την λύση η δικαιοσύνη και οι εισαγγελείς.  Θεωρούμε πως η απαξιωτική τιμωρία τους θα επέλθει σύντομα, αποκαθιστώντας τις ισορροπίες και την ηθική και δημοκρατική τάξη.

Όσο για την εισήγηση της αντιπολίτευσης, που εμπεριέχει ορθολογικά, κοστολογημένα και άμεσα μέτρα για την επίλυση της αποκομιδής των απορριμμάτων στον Δήμο μας, θεωρούμε πως πολύ σύντομα θα επανέλθει, στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο. Θα έχει πραγματική αξία να ακούσουμε τις δικαιολογίες και τους λόγους που θα επικαλεστεί η Έδρα, προκειμένου να εξηγήσει την πραξικοπηματική αυτή πράξη.

 

 

 

 

 

 

Εγκαλούμε τουλάχιστον τους ανθρώπους και τα στελέχη της συμπολίτευσης που έχουν κάποια αυτοδιοικητική  πείρα και μια  πορεία στα κοινά του τόπου μας, κατά το παρελθόν. Θεωρούμε πως έχουν υποχρέωση στους ανθρώπους που τους ψηφίζουν και τους πιστεύουν διαχρονικά, να πάρουν θέση σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα. Η σιωπή είναι συνενοχή και δεν ταιριάζει σε κάποιους που κατά το παρελθόν πάλεψαν και τίμησαν την αυτοδιοίκηση από ανάλογες θέσεις που βρίσκονται και σήμερα. Δεν τιμά την ιστορία αλλά και την διαδρομή τους, καθώς και τις προσδοκίες εκατοντάδων συμπολιτών μας που ακόμα πιστεύουν πως μπορούν να στηρίζονται πάνω τους. Δεν έχουν καμία σχέση με αυτόν τον συφερτό και είναι υποχρεωμένοι να αποστασιοποιηθούν από αυτά τα επικίνδυνα παιχνίδια.

Εν αναμονή των εξελίξεων…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here