Ανύπαρκτες οι εκπτωτικές μαθητικές κάρτες για χρήση με το ΚΤΕΛ ΩΡΩΠΟΥ

0
553

Διανύουμε τον 6ο μήνα του εκπαιδευτικού έτους, ξεπερνώντας το ήμισυ της μαθητικής χρονιάς 2019-2020 και ακόμα οι μαθητές του Δήμου Ωρωπού, δεν έχουν προμηθευτεί την εκπτωτική κάρτα για τις μετακινήσεις τους εντός του νομού με έκπτωση 50%.

Τους πραγματικούς λόγους δεν τους γνωρίζουμε(αν και τους φανταζόμαστε), αλλά αυτή η διαδικασία ολοκληρώνονταν συνήθως τον πρώτο μήνα της εκάστου σχολικής χρονιάς.  Ακόμα μια επιβάρυνση για της οικογένειες συνδημοτών μας και συμπολιτών μας που ζουν στην περιοχή μας και ειδικά για τα παιδιά της Γ ΛΥΚΕΙΟΥ, που μετακινούνται καθημερινά προς ΑΘΗΝΑ παρακολουθώντας φροντιστήρια προετοιμαζόμενα για της πανελλήνιες εξετάσεις.

Παραθέτουμε την κανονικότητα που υπήρξε τα προηγούμενα χρόνια και εγκαλούμε τους «αρμοδίους υπευθύνους» που ασχολούνται με το θέμα, να δώσουν άμεση λύση. Είμαστε βέβαιοι πως, εξηγήσεις δεν θα πάρουμε ποτέ για την δυσλειτουργία αυτή που πρόεκυψε μετά από τρία χρόνια ομαλής και άριστης συνεργασίας με τα ΚΤΕΛ ΩΡΩΠΟΥ, και την αναλγησία της Νέας Δημοτικής Αρχής.

Ας δώσουν τουλάχιστον άμεση λύση, έστω και αργά!

Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή Δήμου Ωρωπού

12 Οκτωβρίου 2017 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΕΚΠΤΩΤΙΚΗΣ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΤΟΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΜΕ ΤΑ ΚΤΕΛ ΑΤΤΙΚΉΣ

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ενημερώσουμε τους μαθητές όλων των σχολικών μονάδων του Δήμου Ωρωπού, πως κατόπιν της σύμβασης που υπέγραψε ο Δήμος μας με τα ΚΤΕΛ ΑΤΤΙΚΗΣ, σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου 254/2016, η οποία υπογράφτηκε την 16η Ιανουαρίου 2017 με τα ΚΤΕΛ Νομού Ανατολικής Αττικής, υπάρχει δυνατότητα για την μαθητική κοινότητα να μετακινείται σε όλο το εύρος του νομού, και εκτός σχολικού ωραρίου, με μειωμένο αντίτιμο κατά 50%.
Έτσι δίνεται λύση στις ανάγκες της μαθητικής κοινότητας, καλύπτοντας τις αυξημένες μετακινήσεις τους προς τα φροντιστήρια, αθλητικές δραστηριότητες, και κάθε άλλου είδους ενασχόλησής τους, εκτός των σχολικών απαιτήσεων.
Οι μαθητικές κάρτες βρίσκονται ήδη στις σχολικές μονάδες, και θα χορηγηθούν από τους Διευθυντές και καθηγητές των σχολείων.

Οι μαθητές που επιθυμούν να πάρουν εκπτωτική κάρτα για τη μεταφορά τους με τα ΚΤΕΛ Αττικής, θα χρειαστεί να προσκομίσουν μία βεβαίωση μόνιμης κατοικίας, η οποία θα σφραγιστεί και θα υπογραφεί από τη Διεύθυνση του σχολείου, βεβαιώνοντας στο κάτω μέρος της σελίδας ότι ο συγκεκριμένος μαθητής φοιτά σε συγκεκριμένη τάξη του σχολείου σας. Επίσης θα χρειαστεί μια φωτογραφία τύπου ταυτότητας, η οποία θα επικολληθεί πάνω στην κάρτα.
Ο μαθητής, προσκομίζοντας αυτή την κάρτα στον οδηγό του ΚΤΕΛ, αυτομάτως έχει και την προβλεπόμενη έκπτωση. Η μεταφορά των μαθητών όλων των σχολικών μονάδων, από τον τόπο διαμονής τους ή από συγκεκριμένο τόπο συγκέντρωσής τους, στο σχολείο που φοιτούν και αντίστροφα, αλλά και σε όλο το δίκτυο του νομού, θα πραγματοποιείται χωρίς χιλιομετρικούς περιορισμούς.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here