Το επόμενο θύμα της Νέας Δημοτικής Αρχής, αποτελεί η Παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης και ο Μιχάλης Χασιώτης!

0
1235

Μετά την ανηλεή επίθεση που δεχτήκαν οι σύμβουλοι του κ.Καμπιώτη Διονύση και ο ίδιος προσωπικά και  η Παράταξη του κ.Ρούσση Θωμά παραδοσιακά, μετά το τελευταίο τραγελαφικό Δημοτικό Συμβούλιο, όπου συζητήθηκε η αναγκαιότητα να αποδοθεί η αποκομιδή των απορριμμάτων σε ιδιώτες, όποτε θελήσει και σε όποιον επιλέξει η Νέα Δημοτική Αρχή, με διαδικασίες απευθείας αναθέσεων, σειρά πήρε και η τρίτη παράταξη του Δημοτικού μας Συμβουλίου. Αναφέρονται σε στερητικά σύνδρομα, κολοτούμπες, προσωπικά συμφέροντα και ανίερες συμμαχίες, για τους ανθρώπους που σέβονται αποδεδειγμένα τον θεσμό του ανώτερου διαλογικού οργάνου του Δήμου μας.  Τους ανθρώπους που εκπροσωπούν όλους τους αγώνες των εργαζομένων στον Δήμο μας, που αγωνίζονται διαχρονικά για καλύτερες συνθήκες εργασίας και ισότιμες ευκαιρίες στο δικαίωμα της εργασίας για όλους. Αλλά και όχι μόνο αυτό.

Οι επίσημοι επικοινωνιακοί εκφραστές του Νέου Δημάρχου, με αφορμή της κατάθεσης πρότασης από τον Μιχάλη Χασιώτη για αλλαγή και τροποποίηση του κανονισμού λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, άρχισαν μια άνευ προηγουμένου επίθεση με  απαξιωτικούς όρους και συνειρμούς που τους θίγουν και τους προσβάλλουν προσωπικά.

Με προτάσεις σοβαρές και αξιολογημένες, όπως αυτήν που κατέθεσαν για μετατροπή του λατομείου Ντουμάνι, σε ένα χώρο πολιτισμού και υιοθέτησε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή, αλλά και άλλες προτάσεις και παρεμβάσεις που βοηθούσαν στην εύρεση λογικών και κυρίως αποδεκτών λύσεων σε θέματα που απασχόλησαν τον τόπο μας , κατά την δεκαετή παρουσία τους. Και σήμερα αυτοί οι άνθρωποι βρίσκονται στο στόχαστρο της Νέας Δημοτικής Αρχής, επειδή έκαναν πράξη την υπόσχεση που έδωσαν στους συναδέλφους τους, από την αρχή της νέας θητείας τους, όταν δήλωσαν πως σύντομα θα έφερναν πρόταση αλλαγής τους κανονισμού.

Όταν όλοι μας επισημάναμε πως από τα πρώτα Συμβούλια, υπήρχε η διάθεση της ωμής παρέμβασης στους νόμους και τους κανονισμούς που διέπουν  το Δημοτικό Συμβούλιο από την έδρα, με αποκορύφωση το τελευταίο Συμβούλιο όπου υπήρξε εκτροπή και καταστρατήγησή του.

Κανένας όμως από αυτούς δεν ανέφερε πως αυτή τους η πράξη, ακλουθεί την εξώδικη διαμαρτυρία-πρόσκληση, που κατέθεσαν οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, την 28ην Ιανουαρίου με θέμα την αλλοίωση των πρακτικών του τελευταίου συμβούλιου και την προσφυγή τους σε κάθε ανώτερη αρχή και παντός αρμοδίου δικαστηρίου. 

(αποσπάσματα της προσφυγής του κ.Χασιώτη Μιχάλη)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Εύλογος λοιπόν ο εκνευρισμός της Νέας Δημοτικής Αρχής, που έχει καταφέρει σε μόλις έξι μήνες να έχει γίνει το καθημερινό ανέκδοτο όλων των ανώτερων βαθμίδων τοπικής αυτοδιοίκησης, με τις λανθασμένες αποφάσεις που πάνε και έρχονται από την αποκεντρωμένη διοίκηση, με τις ανεξήγητες εισηγήσεις χωρίς καμία εφαρμοστικότητα και τελευταίως με την παραποίηση των πρακτικών του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το γράψαμε και σε προηγούμενο κείμενό μας. Η τιμωρία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και πιθανώς του Νέου Δημάρχου, την θεωρούμε δεδομένη. Κάποιοι ελάχιστοι μήνες αργίας προβλέπονται για τέτοιες πράξεις αλλοίωσης των πρακτικών και γελοιοποίησης των κανονισμών και των νόμων του Δημοτικού Συμβουλίου. Εάν η διαμαρτυρία μετατραπεί σε μηνυτήρια αναφορά και επιληφθεί ο Τακτικός Εισαγγελέας, τότε τα πράγματα σοβαρεύουν επικίνδυνα για αυτούς που νομίζουν πως μπορούν να εμπαίζουν τους συναδέλφους τους και να ερμηνεύουν κατά το δοκούν την νομοθεσία.

Ακόμα ένα σοβαρό πλήγμα στην αξιοπιστία του Δήμου Ωρωπού από τους ανθρώπους που καλούνται να ασκήσουν διοίκηση κάτω από δύσκολες συνθήκες.  Χωρίς καμία διάθεση για συναινέσεις, για σοβαρή αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων, για εξεύρεση πραγματικών λύσεων στον Δημοτικό βίο.

Καμία εμπιστοσύνη! Έλλειψη στοιχειώδους σοβαρότητας από ανθρώπους κολλημένους σε σενάρια αντεκδίκησης, τιμωριτικής διάθεσης και ασύμμετρου πάθους για εξουσία με οπουδήποτε κόστος.

Και είναι ακόμα η αρχή!..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here