Τα όρια μεταξύ αυτοπεποίθησης και αλαζονείας είναι πολύ λεπτά…

0
560

Έχουμε αναφέρει δεκάδες φορές στα κείμενα μας πως  ο σεβασμός κερδίζεται, δεν χαρίζεται. Θα πρέπει να επιδείξεις πραγματικά και κυρίως ειλικρινά, τη θέληση, την υπομονή και την πειθαρχία για να καλλιεργήσεις τον σεβασμό. Είναι  γενικός κανόνας πως ο σεβασμός πρέπει να πηγάζει με την όποια θέση και το όποιο αξίωμα σε ακολουθεί, ή πρόσκαιρα βρίσκεσαι. Το ζητούμενο είναι να κατανοήσεις γρήγορα την θέση που ο κόσμος σε έχει κατατάξει έτσι ώστε να ανταποκριθείς στα νέα ζητούμενα και να ανταποκριθείς…  άμεσα και κυρίως πειστικά!. Σε καμία των περιπτώσεων δεν διακρίνουμε κάτι αντίστοιχο, ούτε από τους Νέους Συμβούλους της συμπολίτευσης που βρίσκονται σε καίρια σημεία διοίκησης, αλλά κυρίως από τον Νέο Δήμαρχο που αποδεικνύεται κατώτερος των περιστάσεων κατά το πρώτο εξάμηνο.

Στο τελευταίο συμβούλιο που διήρκησε τουλάχιστον τρεις ώρες, ήρθε αποφασισμένος να μην μιλήσει και να μην τοποθετηθεί για το μοναδικό θέμα που απασχόλησε το σώμα, αυτό της τροποποίησης του κανονισμού των Δημοσίων Συνεδριάσεων. Ακολούθησε μια πρωτόγνωρη τακτική στην έως τώρα θητεία του, εντελώς διαφορετική από αυτήν που διακρίναμε στις πρώτες περίπου δέκα-δεκαπέντε συνεδριάσεις. Δεν επέδειξε το γνωστό καταγγελτικό του ύφος, τις πύρινες αναδρομές του στην προηγούμενη διοίκηση και κυρίως χωρίς να κάνει καμία επίθεση στον προκάτοχο του κ.Ρούσση Θωμά(σχεδόν καμία). Πραγματική έκπληξη για τους παρευρισκόμενους αφού για πρώτη φορά δεν ακούστηκαν απαξιωτικές συμπεριφορές και χαρακτηρισμοί που αγγίζουν τα όρια των ύβρεων, όπως κάθε φορά, από τον Νέο Δήμαρχο!

Δεν άντεξε όμως πολύ… προς το τέλος της συνεδρίασης και μετά από την ομόφωνη νέα εισήγηση που διαμόρφωσε η αντιπολίτευση(για ακόμα μια φορά), μετά από τις σωστές προσωπικές επισημάνσεις του κ.Κανελόπουλου Ιωάννη που φάνηκε να μιλά εκπροσωπώντας τον εαυτό του και μόνο, χωρίς μάλιστα να έχει την απόλυτη στήριξη της έδρας, ή κάποιων συναδέλφων του της συμπολίτευσης, επιτέθηκε στον κ.Χασιώτη Μιχάλη με ιδιαίτερα έντονο ύφος και το γνωστό αυστηρό, τιμωριτικό τόνο. Για άλλη μια φορά βρέθηκαν στο στόχαστρο οι δυο σύμβουλοι της Λαϊκής  Συσπείρωσης, όπως συμβαίνει κατά κόρον στις τελευταίες συνεδριάσεις με βαρύτατους χαρακτηρισμούς και πολιτικές – αριθμητικές αναλύσεις, που μόνο εκείνον βολεύουν.

 

Αυτά βέβαια στο Δ.Σ.(όπως παρουσιάζουμε στο τελευταίο ΒΙΝΤΕΟ τηνΤετάρτη 12-2-2020 oroposnews.net στο FB), διότι την αποστολή αποδόμησης, εκχυδαϊσμού και φαιδρών συμπερασμάτων έχει δώσει εντολή να την κάνει η ανώνυμη ιστοσελίδα που διατηρεί ο ίδιος και ο συνδυασμός του, το OROPOSVOICE, όπου καθημερινά πυροβολούν κατά ριπάς τον τρίτο συνδυασμό του κ.Καμπιώτη Διονύση. Με ανάρμοστες ιστορικές αναφορές, παρομοιάζοντας τον με επαναστάτη γιαλατζή, προκαλούν θυμηδία στερούμενοι κάθε ορθότητας πολιτικού λόγου, επιχειρημάτων και σοβαρότητας.

 

Αυτή ακριβώς η κατάσταση τους αντικατοπτρίζει! Παρασυρμένοι από τον άκρατο εγωισμό τους, την εξουσιομανία και τον ηγεμονισμό που δημιούργησε η δεκαετής προσμονή και οι συνεχείς αποτυχίες, δείχνουν να μην μπορουν να διαχειριστούν το φορτίο της απλής αναλογικότητας του νέου Νόμου των συναινέσεων και των συνεργασιών. Επιμένουν εμμονικά σε ένα μοναχικό δρόμο, που οδηγεί με μαθηματική βεβαιότητα στον γκρεμό και μόνιμα θύματα τους Δημότες του Ωρωπού.

Καταλήγοντας γυρίζουμε στην σοβαρότητα που είναι υποχρεωμένοι να επιστήσουν οι νέοι διαχειριστές του Δήμου Ωρωπού και ο νέος Δήμαρχος. Θεωρούμε πως στερούνται παντελώς αυτοπεποίθησης και ταπεινότητας! Το αν έχουν ή όχι αυτοπεποίθηση, δεν κρύβεται.    Το «φωνάζει» η στάση τους, ο τρόπος που μιλούν, ο τρόπος που κινούνται και παίρνουν τις όποιες αποφάσεις τους. Προσπαθώντας να δείξουν σαν έτοιμοι από καιρό, «γνώστες και ειδήμονες του αντικειμένου», πέφτουν σε συνεχή λάθη, θεσμικά αλλά και διαχειριστικά. Δέσμιοι των προεκλογικών δεσμεύσεων αλλά και των τεραστίων υποχρεώσεων που δημιούργησαν, δυσκολεύονται στην καθημερινή διαχείριση βασικών ζητημάτων, όπως η καθαριότητα και από την άλλη αναθέτουν απευθείας χιλιάδες ευρώ σε αχυράνθρωπους και συγκαλυμμένες υποχρεώσεις. Στο πρώτο μόνο πεντάμηνο διαχείρισης τους, έχουν ξεπεράσει κατά πολύ το ποσό των 500.000ε, πάντα από τα άδεια ταμεία που παρέλαβαν.

Θα πρέπει να τους θυμίσουμε παράλληλα πως τα όρια μεταξύ αυτοπεποίθησης και αλαζονείας είναι πάρα πολύ λεπτά, σχεδόν αόρατα. Φροντίστε λοιπόν την ανύπαρκτη αυτοπεποίθηση σας να την συνοδεύετε πάντα με την απαραίτητη δόση ταπεινότητας. Θεωρούμε πως είναι το πρώτο βασικό βήμα για μια πραγματική προσέγγιση, στο σύνολο της αντιπολίτευσης και όχι σε μονάδες αυτής. Η πραγματική λύση δεν βρίσκεται στο αν καταφέρετε να πείσετε δυο, τρεις ή τέσσερις συμβούλους της αντιπολίτευσης. Η λύση βρίσκεται στο να καταφέρετε να πείσετε πραγματικά για τις προθέσεις σας, πρώτιστα τους επικεφαλής των συνδυασμών και μετέπειτα τα μέλη κάθε ομάδας.

Ξεχνάτε πως υπάρχουν άρρηκτοι δεσμοί σε κάθε ομάδα που διεκδίκησε στο πρόσφατο παρελθόν, άσκησε διοίκηση ή εκφράζει χρόνια μια διαφορετική πολιτική επηρεασμένη από κεντρικές κατευθυντήριες γραμμές. Σας απέδειξαν περίτρανα πως δεν υπάρχουν ιδεοληπτικές γραμμές και μπορούν να συνεργάζονται άριστα. Κάτι που εσείς αρνείστε πεισματικά να πράξετε.

Ως πότε όμως; Πολύ σύντομα θα αναθεωρήσετε πολλές από τις συμπεριφορές σας και κυρίως από τις πράξεις σας…

Πολύ σύντομα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here