Αυξήσεις Δημοτικών Τελών… 2020

0
1080

Οι αυξήσεις των Δημοτικών Τελών, Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού, ψηφίστηκαν στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο από τους συμβούλους της Νέας Δημοτικής Αρχής…Η αύξηση στον Αυλώνα είναι της τάξης του 93% σε όλες τις κατηγορίες. Σε τρεις Δημοτικές Ενότητες υπήρξε ελαφρά μείωση και όχι περισσότερο από 15%. Ο Αυλώνας, η «Ιερή Αγελάδα του Δήμου μας» κατά τον κ.Δημητρίου Νώντα,(σήμερα εντελώς συμπωματικά ήταν άρρωστος και δεν παρέστη),  λόγο του χαρακτήρα του (ΒΙ.ΠΕ) και των προσόδων που αποδίδει στον Δήμο Ωρωπού, υπέστη την μεγαλύτερη ζημία, εφόσον οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται εκεί θα κληθούν να πληρώσουν σχεδόν διπλάσια τέλη, από ότι πληρώνουν σήμερα…

Σημειώνουμε πως στην Βιομηχανική περιοχή του Δήμου Τανάγρας(Οινόφυτα) τα τέλη είναι φθηνότερα σε ποσοστό πάνω από 50%…Στην Βουλγαρία; Σχεδόν τσάμπα, αν δεν επιδοτούνται κιόλας!

Η απόφαση θα διαρκέσει για ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ… βάση των ισχυρισμών του Νέου Δημάρχου, αφού του χρόνου θα επανέλθει με μειώσεις!

Αυτή είναι η αναπτυξιακή πολιτική που επέλεξαν οι Νέοι Διαχειριστές του Δήμου Ωρωπού. Με απροσδιόριστες υψηλότατες δαπάνες που προέγραψαν στον προϋπολογισμό, δημιούργησαν μια εικονική αναγκαιότητα των υπηρεσιών σε «απαιτήσεις» που τυχόν θα χρειαστεί ο οργανισμός κατά το τρέχον έτος. Υποχρεώσεις και ανάγκες που εφηύραν ο Νέος Δήμαρχος και η καλοχτενισμένοι «συνεργάτες του με τα Laptop», που κλήθηκαν χθες να δικαιολογήσουν τους μισθούς των απευθείας αναθέσεων, αλλά και να εγκαταστήσουν μια εικονική πραγματικότητα μακριά από κάθε λογική και πραγματικές ανάγκες των κάτοικων των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου μας.  Έτσι ο «επιστημονικός εξορθολογισμός και η εξομοίωση» που πρότειναν, συμπεριλαμβάνει την λογική ότι οι επιχειρήσεις στην Μαλακάσα και στο Μήλεσι μπορούν να πληρώνουν τα ίδια τέλη με αυτές της παραλίας του Δήμου μας.  Ένα διαμέρισμα στα Νέα Παλάτια με μια γλάστρα στο μπαλκόνι, θα πληρώνει το ίδιο με μια αγροικία τοποθετημένη σε τέσσερα ή περισσότερα στρέμματα με δεκάδες δένδρα και ανάγκες απομάκρυνσης ογκωδών απορριμμάτων. Ακόμα πως η αξία οικιών και οικοπέδων σε τουριστικές περιοχές, έχουν ίδια αξία με αυτές σε απομακρυσμένα σημεία που ίσως να μην έχουν καν πρόσβαση…

 

 

 

 

Για τον Αυλώνα δεν χρειάζεται να πούμε πολλά!

Επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή(αποθήκες, Logistics, ήπιας όχλησης, αγροτικού χαρακτήρα) και πληρώνουν δημοτικά τέλη βάση της έκτασης που εκτείνεται η επιχείρησή τους και όχι των αυστηρά στεγασμένων χώρων, καταστρέφονται. Φανταστείτε να πληρώνετε τέλη για 10 και 20 στρέμματα(που σήμερα διπλασιάζονται) και το δυσοίωνο μέλλον που προδιαγράφεται, εν καιρώ κρίσης μάλιστα!…

ΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ!(10.000 και 20.000 ευρώ μηνιαίως).

 

 

 

 

 

Και όλα αυτά περιγράφηκαν με το γνωστό λαϊκιστικό περιτύλιγμα που χρησιμοποιεί ο Νέος Δήμαρχος, από την αρχή της θητείας του. Το γνωστό πλέον σε όλους μας ”μότο” που χρησιμοποιεί «φταίνε οι προηγούμενοι δεν φταίμε εμείς,  βρήκαμε καμένη γη ή καθόλου γη, παραλάβαμε άδεια ταμεία» και όλες αυτές τις φαιδρότητες που ακούμε καθημερινά από τα χείλη του, προσπάθησε να δικαιολογήσει την προχειρότητα, την ανικανότητα αλλά και τον αναχρονιστικό τρόπο προσέγγισης που προσπαθούν να εφαρμόσουν την πολιτική τους.

Με μεθόδους ξεπερασμένες ανασυρόμενες από τις βιβλιοθήκες των Μαυρογιαλούρων του παρελθόντος, προσπαθούν να διαχειριστούν την ένδυα και την ανικανότητα να διοικήσουν. Μπροστά στο αδιέξοδο της πλήρους απαξίωσης που λαμβάνουν καθημερινά από τους πολίτες, δέσμιοι των προεκλογικών δεσμεύσεων και υποχρεώσεων που αφειδώς γέμισαν τους ψηφοφόρους τους, αδυνατούν να διαχειριστούν την πραγματικότητα με σύγχρονους-αναπτυξιακούς όρους. Κάθε νέα ημέρα που ξημερώνει αποδεικνύει πως εντελώς συμπτωματικά βρέθηκαν στις θέσεις διοίκησης του σήμερα, με στελέχη ανίκανα να καταφέρουν να δώσουν την αναμενόμενη ώθηση για βήματα προόδου στους νέους ορίζοντες που διαγράφονται μπροστά μας, μακριά από την μέγγενη της κρίσης.

Φανταστείτε να είχαν να διαχειριστούν τα οικονομικά περιβάλλοντα του παρελθόντος της κρίσης, με τις συνεχείς περικοπές των δαπανών και των θεσμοθετημένων πόρων. Των συνεχών μειώσεων και της αδρανοποίησης που επέβαλε η δεκαετής κρίση σε όλα τα επίπεδα, ακόμα και σε αυτό των αξιών. Οι αποχωρήσεις και οι πολιτικές αυτοκτονίες θα ήταν στην ημερησία διάταξη του Δημοτικού βίου.  Οι αποχωρήσεις ξεκίνησαν χθες, με την εμφαντική απουσία του κ.Δημητρίου Επαμεινώνδα, πρώτου συμβούλου σε σταυροδωσία στον Αυλώνα. Το πολιτικό βάρος της ευθύνης που πρέπει να επωμιστεί για το χωριό του, τον οδήγησε μακριά από την χθεσινή συνεδρίαση, χωρίς όμως να τον απαλλάσσει από τις ευθύνες.

Στο ίδιο μήκος κύματος σχεδόν και ο κ.Λίτσας Κωνσταντίνος, που στήριξε με την ψήφο του την πολιτική του Νέου Δημάρχου, αλλά άφησε σαφής υπαινιγμούς για τους χειρισμούς και το σκεπτικό της νέας διοίκησης, εκπροσωπώντας τις φτωχότερες Ενότητες του Δήμου μας.

Αυτοί όμως κρίνονται και θα κριθούν για τις επιλογές τους, από τους ανθρώπους που τους στήριξαν και τους τοποθέτησαν στις θέσεις εξουσίας για να διασφαλίσουν τις αξίες των περιουσιών και των συμφερόντων τους.

Τα μόνιμα θύματα είμαστε όλοι οι Δημότες του Δήμου Ωρωπού, που θα κληθούν να πληρώσουν για άλλη μια φορά το μάρμαρο μια διοίκησης που καθημερινά αποδεικνύει αδυναμία να διαχειριστεί απλά ζητήματα της καθημερινότητας, καταφεύγοντας σε επικίνδυνες ατραπούς με ανυπολόγιστες επιπτώσεις για τον τόπο μας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here