Οριστική η απόφαση για την αύξηση των τελών!

0
636

Τον αριθμό 18/2020 με τίτλο «Καθορισμός του συντελεστή του Ενιαίου Ανταποδοτικού Τέλους Καθαριότητας και Φωτισμού για το οικονομικό έτος 2020», πήρε η απόφαση του Νέου Δημάρχου Ωρωπού και της Δημοτικής του Αρχής, για την «εξομοίωση» όπως την ονόμασαν, αλλά που είναι ουσιαστικά μια υπέρογκη αύξηση στο σύνολο των χρεώσεων.       Μια απόφαση που πλήττει μέρος των συνδημοτών μας(καθώς υπάρχουν επιλεκτικές μειώσεις), αλλά βάλλει κατά παντός επαγγελματία, επιχειρηματία(όλων των κλάδων), βιοτέχνη πρωτογενούς, δευτερογενούς, μεταποιητικής, αποθηκευτικής, Logistic ή άλλης δραστηριότητας, στο σύνολό τους.                          Μια απόφαση που έχει δημιουργήσει τεράστιες αντιδράσεις στην Ενότητα του Αυλώνα και ειδικά στους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά και έχουν στην κατοχή τους(νοικιάσει ή αγοράσει) μεγάλες εκτάσεις της τάξης άνω των 500τετρ.μετρων και ακόμα περισσότερο μονάδες των 10-20 ακόμα και 30 στρεμμάτων…                                                                                                       Απόφαση που δεν πέρασε από καμία διαβούλευση με τις επαγγελματικές τάξεις των ενδιαφερομένων και ειδικά με κανένα εκπρόσωπο των Τοπικών Κοινωνιών, που γνωρίζουν τις ιδιαιτερότητες αυτών των περιοχών και τις ανάγκες των ανθρώπων. Επέδειξαν τέτοια αδιαφορία που δεν συγκάλεσαν ούτε τα Τοπικά Συμβούλια των περιοχών τους, όπως ήταν υποχρεωμένοι(όπως επίσης συλλόγους, συνδέσμους, ενώσεις),  ούτε καν στον Αυλώνα που έχουν εκλέξει δικούς τους Τοπικούς εκπροσώπους και διατηρούν την πλειοψηφία. Μιλάμε ειδικά για τον Αυλώνα, όπου συμφώνα με τις προβλέψεις θα προσδώσει πάνω από το 50% των «εικονικών ελλειμμάτων» που παρουσίασαν σύμφωνα με τον προϋπολογισμό τους. Το αποτέλεσμα αυτών των ενεργειών, υπήρξε η έντονη αντίδραση της Τοπικής κοινωνίας του Αυλώνα, που νέμεται των προσόδων που αποδίδουν αυτές οι δραστηριότητες,σε πολλά επίπεδα άμεσα ή έμμεσα. Η απουσία του κ.Δημητρίου Νώντα, (υπήρξε ο μοναδικός απών Σύμβουλος Αυλώνα), υπήρξε ενδεικτική της εκρηκτικής κατάστασης που διαμορφώθηκε από τις αλόγιστες χρεώσεις. Ο κ.Δημητρίου(λόγο της επαγγελματικής του ιδιότητας) έχει άμεση σχέση με τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Η απουσία του, κατέδειξε τις εύλογες αντιδράσεις μερίδας Αυλωνιτών, που γνωρίζουν και κατανοούν τις επιπτώσεις αυτής της απόφασης.

Η φυγή, όπως γράψαμε σε προηγούμενο κείμενο μας, δεν είναι επιλογή! Περιμέναμε, τουλάχιστον από τον ίδιο και πάντα σύμφωνα με την πενταετή παρουσία του στα προηγούμενα Δ.Σ, να παραστεί εξηγώντας σε όλους τους συναδέλφους τους λογούς που η ΒΙ.ΠΕ ΑΥΛΩΝΑ, θα οδηγηθεί στην ερημοποίηση. Για πρώτη φορά, στις πολυάριθμες παρουσίες του στον Δημοτικό βίο, ίσως μιλάγαμε για μια υπαρκτή, σοβαρή τοποθέτηση με γνώμονα την ανάπτυξη και τα οφέλη της προστασίας της επαγγελματικής τάξης.

Μάταια όμως! Προτίμησε να απέχει, επωμιζόμενος ένα τεράστιο πολιτικό κόστος, που επιφέρει αυτή η απόφαση. Στην κοινωνία όμως του Αυλώνα, τα πράγματα είναι διαφορετικά! Εκεί δεν μπορεί να αποφύγει κανένα και θα χρειαστεί να απολογηθεί στους πατριώτες του. Δεν μιλάμε για τους δεκάδες συνεργάτες που συνεργάστηκε κατά το παρελθόν! Εκεί οι πόρτες είναι πλέον κλειστές…

Θα επαναλάβουμε για ακόμα μια φορά πως, δεν αναφερόμαστε καθόλου στους δυο εναπομείναντες συμβούλους της συμπολίτευσης, διότι πιστεύουμε πως κανένας δεν τους εξήγησε τις νέες διαμορφωθείσες παραμέτρους, ή ακόμα χειρότερα δεν κατάφεραν να κατανοήσουν τις επιπτώσεις αυτής της απόφασης.

Θεωρούμε πως πολύ σύντομα θα έχουμε εξελίξεις! Οι πληροφορίες μας λένε πως θα υπάρξει αναδίπλωση της απόφασης αυτής, η κάποιου σκέλους της.                               Όπως και να’χει η απερίσκεπτη, ανεύθυνη, ασόβαρη αυτή απόφαση, δημιούργησε τρομερές αντιδράσεις εντός του συνδυασμού της Δημοτικής Αρχής που θα επιφέρει ρίξεις και τρομερή αντιπαλότητα. Αποφάσεις που παίρνονται στο πόδι(όπως αποδείχτηκε) με συμβουλές οικονομικών στελεχών που απέχουν πέρα κάθε τοπικής πραγματικότητας, θα είναι πάντα επιζήμιες για τον τόπο. Η δυστυχία μας είναι πως γίνονται πιστευτοί από τους ανθρώπους που κρίθηκαν συμπτωματικά να διοικήσουν τον Δήμο μας και ακόμα αιθεροβατούν από την μέθη της αλαζονείας, όντως  δύσκολα να πιστέψουν που βρίσκονται.

Για άλλη μια φορά ένα πολύ σοβαρό θέμα αποδεικνύεται κόλαφος για τους μαθητευόμενους μάγους. Το μόνο σίγουρο είναι πως θα μας δώσουν ακόμα μια ευκαιρία να γελάσουμε μαζί τους και να ασχοληθούμε με τις αναδιπλώσεις και τους λόγους της «διόρθωσης» που θα «προβάλλουν» για την επιστροφή στην λογική και την κανονικότητα.

Περιμένουμε με αγωνία το επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο…

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here