ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ για την επιβολή των ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ στον Δήμο Ωρωπού!

0
928

Μόλις πριν από δυο μέρες γράφαμε πως η απόφαση με τον αριθμό 18/2020 και τίτλο «Καθορισμός του συντελεστή του Ενιαίου Ανταποδοτικού Τέλους Καθαριότητας και Φωτισμού για το οικονομικό έτος 2020», αναρτήθηκε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ του Δήμου Ωρωπού και θα αποτελούσε την νέα πραγματικότητα για την Νέα Δημοτική Αρχή και τον Νέο Δήμαρχο.Τα παράλογα Δημοτικά Τέλη με τις αλόγιστες χρεώσεις, έχουν το ονοματεπώνυμο του Νέου Δημάρχου, και αποτελούν επίσημο γεγονός στην Δημοτική πραγματικότητα! Μια απόφαση η οποία κατοχυρώθηκε από την μειοψηφία της ομάδας της νέας Δημοτικής Αρχής(μάλιστα μειοψηφία!.., ένεκα του νέου νόμου) ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου μας και ειδικά στην Ενότητα του Αυλώνα.

Μια απόφαση που έπληττε μέρος των συνδημοτών μας (καθώς υπάρχουν επιλεκτικές μειώσεις),αλλά βάλλει κατά παντός επαγγελματία, επιχειρηματία(όλων των κλάδων), βιοτέχνη πρωτογενούς, δευτερογενούς, μεταποιητικής, αποθηκευτικής, Logistic ή άλλης δραστηριότητας, στο σύνολό τους.Μια απόφαση που δημιούργησε τεράστιες αντιδράσεις στον Αυλώνα και ειδικά στους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά και έχουν στην κατοχή τους (νοικιάσει ή αγοράσει) μεγάλες εκτάσεις της τάξης άνω των 500τετρ.μέτρων και ακόμα περισσότερο μονάδες των 10-20 ακόμα και 30 στρεμμάτων…

Γράφαμε επίσης πως το αποτέλεσμα των αποφάσεων αυτών, υπήρξε η έντονη αντίδραση της Τοπικής κοινωνίας του Αυλώνα, που νέμεται των προσόδων που αποδίδουν αυτές οι επιχειρηματικές δραστηριότητες, σε πολλά επίπεδα άμεσα ή έμμεσα. Η απουσία του κ.Δημητρίου Νώντα, (ο μοναδικός απών Σύμβουλος Αυλώνα), υπήρξε ενδεικτική της εκρηκτικής κατάστασης που διαμορφώθηκε από τις αλόγιστες χρεώσεις. Ο κ.Δημητρίου(λόγο της επαγγελματικής του ιδιότητας) έχει άμεση σχέση με τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Η απουσία του, κατέδειξε τις εύλογες αντιδράσεις μερίδας Αυλωνιτών, που γνωρίζουν και κατανοούν τις επιπτώσεις αυτής της απόφασης.

Κλείνοντας το κείμενο μας προβλέψαμε πως «πολύ σύντομα θα έχουμε εξελίξεις! Οι πληροφορίες μας έλεγαν πως θα υπάρξει αναδίπλωση της απόφασης αυτής, η κάποιου σκέλους της».     

Όπως και να’χει η απερίσκεπτη, ανεύθυνη, ασόβαρη αυτή απόφαση, δημιούργησε τρομερές αντιδράσεις εντός του συνδυασμού της Δημοτικής Αρχής που θα επιφέρει ρίξεις και τρομερή αντιπαλότητα. Αποφάσεις που παίρνονται στο πόδι(όπως αποδείχτηκε) με συμβουλές οικονομικών στελεχών που απέχουν πέρα κάθε τοπικής πραγματικότητας, θα είναι πάντα επιζήμιες για τον τόπο. Η δυστυχία μας είναι πως γίνονται πιστευτοί από τους ανθρώπους που κρίθηκαν συμπτωματικά να διοικήσουν τον Δήμο μας και ακόμα αιθεροβατούν από την μέθη της αλαζονείας, όντως δύσκολα να πιστέψουν που βρίσκονται.

Πολύ σύντομα λοιπόν, στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο της 4ης Mαρτίου 2020 ημέρα Τετάρτη  και ώρα 19:00, στο ΘΕΜΑ 2ο, υπάρχει η εισήγηση: « Ανάκληση της υπ.αριθμ. 18/2020 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου  και εκ νέου λήψη απόφασης για τον καθορισμό του συντελεστή του Ενιαίου Ανταποδοτικού Τέλους Καθαριότητας και Φωτισμού για το οικονομικό έτος 2020».

Ότι και να γράψουμε για την Δημοτική Ομάδα και τον Νέο Δήμαρχο, είναι λίγα! Ακόμα μια φορά, εξευτελίζουν το κύρος και την αξιοπιστία του Δήμου Ωρωπού με δικές τους αποφάσεις που ακυρώνουν σε μια εβδομάδα! Αποφάσεις αλόγιστες, χωρίς καμία κοινωνική διαβούλευση, που φέρνουν τις τοπικές κοινωνίες στα όριά τους. Καμία λογική, κανένας προγραμματισμός, καμία έρευνα, καμία πρόβλεψη με αναπτυξιακό χαρακτήρα. Ο μοναδικός στόχος υπήρξε η φορομπηχτική διάθεση και ο εύκολος τρόπος να γεμίσουν τα ταμεία του Δήμου Ωρωπού, για να διαχειριστούν τα χρήματα των Δημοτών με παράξενες και ύποπτες διαδικασίες.   

Γελάει όλος ο κόσμος με τα καμώματα τους! Έχουν γίνει περίγελος στην πλειονότητα των συνδημοτών μας, αλλά και στις ανώτερες διοικητικές υπηρεσίες και τους εποπτικούς μηχανισμούς. Αποφάσεις πάνε και έρχονται ακυρωμένες ή ακόμα χειρότερα τις ακυρώνουν οι ίδιοι ως λάθος διατυπωμένες. Δύσκολο το έργο του Νέου Δημάρχου με τις αλλοπρόσαλλες αποφάσεις του. Πώς να ψηφίσουν αντίθετα(ή να διορθώσουν) στο επόμενο Δ.Σ τα στελέχη που στήριξαν την αρχική επιλογή του, όταν κάποιοι άλλοι επέλεξαν να απέχουν για πολιτικές σκοπιμότητες και εν συνεχεία παρουσιάζονται ήρωες και λυτρωτές των τοπικών κοινωνιών!

Το γυαλί θεωρούμε πως έχει διαρραγεί, ανεπιστρεπτί, και πολύ σύντομα θα έχουμε εξελίξεις σε επίπεδο παραιτήσεων και ανεξαρτητοποιήσεων. Για αυτούς που ψήφισαν με ευκολία τις αρχικές εισηγήσεις και μάλιστα από διαφορετικό στρατόπεδο; Το μέλλον τους διαγράφεται δυσοίωνο…

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here