Ο κύβος ερρίφθη…

0
1014

Με νέο Δ.Σ η Νέα Δημοτική αρχή προχωρεί σε <<διόρθωση>> της αρχικής της αποφάσεις για την επιβολή των νέων τελών. Δυστυχώς για αυτούς, αλλά ευτυχώς για όλους τους πολίτες και δημότες του Δήμου μας, «επαναπροσδιορίζουν» τις αυξήσεις των τελών, σε όλες τις προτεινόμενες κατηγορίες, με αποτέλεσμα να σημειώνονται ελαφρές μειώσεις στα κοινά νοικοκυριά των πολιτών και ελαφρές αυξήσεις στις επαγγελματικές χρεώσεις. Οι πιέσεις εκατοντάδων συνδημοτών μας, ειδικά της κοινωνίας του Αυλώνα, απέδωσαν καρπούς. Έγινε γρήγορα κατανοητό πως ο εμφανιζόμενος προϋπολογισμός των οικονομικών συνεργατών-συμβούλων του Νέου Δημάρχου υπήρξε τραγικός!                                                                                           Οι αλόγιστες, αχρείαστες, εικονικές παραφουσκωμένες έγγραφες δαπανών, με μοναδικό σκοπό την αδικαιολόγητη επιβολή των Δημοτικών Τελών, «έπεσε» με ιδιαίτερη ευκολία. Στο παρασκήνιο, η ομάδα των ανθρώπων που στήριξε την Δημοτική Ομάδα στην Ενότητα Αυλώνα, άσκησε ΒΕΤΟ στην αλόγιστη αυτή απόφαση του Δημάρχου Ωρωπού, αναγκάζοντας τον σε άτακτη υποχώρηση. Ο κ.Δημητρίου Νώντας, οι Τοπικοί Σύμβουλοι της Κοινότητας Αυλώνα, αλλά και δεκάδες υποστηρικτές τους(τουλάχιστον μέχρι χθες), άσκησαν  ασφυκτική πίεση στην Ομάδα Διοίκησης  και την υποχρέωσαν σε αναδίπλωση της αρχικής τους απόφασης.                                                                  Σε άλλο μήκος κύματος βέβαια, οι σύμβουλοι της συμπολίτευσης Αυλώνα(Παπαγιάννης Γιώργος και Τζεβελέκος Νίκος) που επέλεξαν να παρευρεθούν και να στηρίξουν την αρχική απόφαση. Θα κληθούν να αναθεωρήσουν την αρχική τους απόφαση(με τι δικαιολογία, άραγε;) και να συμμετάσχουν και αυτοί, σε μια άνευ προηγουμένου κ@λοτούμπα, πρωτόγνωρη στα Δημοτικά Δρώμενα του τόπου μας.

 

Ανακληθείσα απόφαση

 

 

 

 

 

Η επίσημη δικαιολογία; «μετά από επικοινωνία τους με το Υπουργείο Εσωτερικών, ενημερώθηκαν πως στην απόφαση καθορισμού των Τελών, θα πρέπει να συνυπολογιστεί ΜΟΝΟ το έλλειμμα ή το πλεόνασμα του 2019!..(πληροφορία που υπάρχει δεκαετίες έως σήμερα και αγνοούσαν!) καθώς επίσης και «κατόπιν ενδελεχούς έλεγχου και εντολής του Δημάρχου Ωρωπού, οι δαπάνες περιορίστηκαν στις απόλυτα απαραίτητες, προκειμένου να μειωθούν οι συντελεστές των Τελών!»…ΑΣΤΕΙΟΤΗΤΕΣ!!!.

Μα ο ίδιος ο Νέος Δήμαρχος Ωρωπού σε μια απονενοημένη προσπάθεια να δικαιολογήσει τις αλόγιστες αρχικές αυξήσεις, είπε στο τελευταίο Δ.Σ, πως για πρώτη φορά ακούμε και πράττουμε βάση της οικονομικής υπηρεσίας και των στελεχών της!                                    Και σήμερα τι;… τους αμφισβητούμε, τους αδειάζουμε, τους κατηγορούμε για άγνοια;…

Στην συνέχεια ο ίδιος επιβεβαιώνει πως έγγραψε αχρείαστες δαπάνες, προκειμένου να φτάσει τον προϋπολογισμό σε δυσθεώρητα νούμερα, για να δικαιολογήσει τα παράφορα τέλη!                                                                                                Ασύλληπτα πράγματα, παροιμιώδης ανικανότητα, αδικαιολόγητες καταστάσεις που πλήττουν την αξιοπιστία του οργανισμού… Η παιδική χαρά των μαθητευόμενων μάγων, για άλλη μια φορά καταφέρνει να εξευτελίσει τον θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης, την μεθοδικότητα των δημοσίων λειτουργών και των οικονομικών συνεργατών μονίμων υπαλλήλων, την συγκρότηση των υπηρεσιών, τους δεκάδες εργαζόμενους που μοχθούν και κοπιάζουν στον οικονομικό μηχανισμό του Δήμου μας…

Στην ζυγαριά βέβαια της δικής τους πραγματικότητας και κανονικότητας που ταλανίζεται καθημερινά, δεν υπάρχουν ενδοιασμοί. Από την μια το σύνολο των εργαζομένων και από την άλλη οι διαφωνούντες (δικαιολογημένα) σύμβουλοι, που κατάφεραν να υφαρπάξουν την ψήφο τους, αλλά θα τους αναγκάσουν σε αναδίπλωση της απόφασής τους, με εξευτελιστικό τρόπο. Δεν υπάρχει καμία σύγκριση, κανένας δισταγμός. Στην προσπάθεια να βγουν αλώβητοι από το τεράστιο αυτό λάθος με τις υπαρκτές και συνεχείς συνέπειες που θα τους ακολουθούσαν, οι αόριστες δικαιολογίες και οι «πρόθυμοι» υπαίτιοι των λαθών μοιάζουν, μονόδρομος. 

Δύσκολες στιγμές πραγματικά, πρέπει να ζουν οι άνθρωποι της Δημοτικής Αρχής και ειδικά ο Νέος Δήμαρχος. Παρασύρθηκε στην πρόταση μιας εισήγησης παντελώς ατεκμηρίωτης(από την ομάδα οικονομικών συμβούλων που πληρώθηκαν 25.000ε με απευθείας ανάθεση με χρήματα της ΚΕΔΩ;), πιθανότατα παράνομης αφού δεν δικαιολογούσε πουθενά τα πιθανολογούμενα τέλη και εντελώς απέναντι στις τοπικές κοινωνίες, ειδικά στον επαγγελματικό-επιχειρηματικό κόσμο.

Είμαστε πραγματικά περίεργοι να ακούσουμε ποιος θα αναλάβει να εισηγηθεί την νέα πρόταση και κυριότερα ποιός και πως θα δικαιολογήσει την νέα πρόταση. Μια ευθύνη που αφορά προσωπικά τον Νέο Δήμαρχο που… όντος «καταδικασμένος να πετύχει», αφού… «αφουγκράζεται τους πολίτες και τις αγωνίες τους και παίρνει τα μέτρα εκείνα που τις ικανοποιούν»…Το «πεισματάρικο και επίμονο παιδί» που «ότι βάλει στο μυαλό του το καταφέρνει» μας χάρισε απίστευτες στιγμές γέλιου με την ανικανότητα, την αναλγησία, την έλλειψη αντανακλαστικών του, αλλά και την ιστορική υποχώρηση του σε πιέσεις συνεργατών και συνοδοιπόρων του(δικαιολογημένες), που τελικά ταπεινώνεται μειώνοντας την αξία του θεσμού που υπηρετεί με τις πράξεις του.

Το βέβαιο είναι πως τα λάθη αυτά, δεν προέρχονται από την πίεση που ασκεί η αντιπολίτευση. Ο νέος εκλογικός νόμος έφερε με αξιώσεις στις επάλξεις τους συμβούλους της αντιπολίτευσης που στο σύνολο τους είναι περισσότεροι από αυτούς τους διοίκησης. Η Νέα Δημοτική Αρχή όμως, όπως έχουμε ξαναγράψει, ίσως είναι η μοναδική ομάδα στην Αυτοδιοικητική Ελλάδα που πορεύεται μόνη της στην διοίκηση. Καμία συνεργασία, καμία συνεννόηση, καμία συναίνεση.

Και αυτό αφορά ΜΟΝΟ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ!..

Οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, δεν μπορούν να εμπιστευτούν τον Νέο Δήμαρχο και τους συμβούλους του. Τέτοιες μεγάλες παλινωδίες, όπως αυτή των Τελών και άλλες καθημερινές μικρότερες, διώχνουν μακριά κάθε σκέψη συνεργασιών. Με οδηγό την παράφορη αλαζονεία και τον απίστευτο κομπασμό που ζούμε και μαθαίνουμε ότι διαδέχονται τις Δημοτικές πράξεις, είναι αδύνατο να επιστήσουν την ευθύνη, την σοβαρότητα, την εγκυρότητα των προθέσεών τους.Θεωρούμε πως είμαστε μπροστά σε τεράστια ηθικά διλήμματα που κάποιοι πρέπει να εκτιμήσουν και να αξιολογήσουν. Η συνεχής εχθρική και πολεμική διάθεση, δεν οδηγεί πουθενά. Κάποιοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να φύγουμε μακριά από το τεντωμένο σχοινί που ακροβατεί ο Δήμος Ωρωπού και η διοίκησή του. Ποτέ στο παρελθόν δεν θυμόμαστε ανάλογες στιγμές, ειδικά στο πρώτο εξάμηνο θητείας μιας νέας αρχής.

Φέρουν ακέραια την ευθύνη των βασικών επιλογών της διοίκησης και αδυνατούν καθημερινά να πράξουν τα αυτονόητα. Ευελπιστούμε σύντομα να αξιολογήσουν τις καταστάσεις με σοβαρότητα και να επιδιώξουν τον διάλογο με αληθινές προθέσεις, ξεκάθαρες κουβέντες και κυρίως αποβάλλοντας τους αρνητικούς παράγοντες, κυρίως ανθρώπινους,  που καθημερινά στοιχειώνουν τις σκέψεις και τις πράξεις τους…

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here