Η νύχτα της μεγάλης κ@λοτούμπας…

0
1114

Η ανάκληση της απόφασης 12/2020 για την αύξηση των Τελών Καθαριότητας και Φωτισμού, είναι γεγονός. Με νέα εισήγηση στο σήμερα Δ.Σ, η Νέα Δημοτική Αρχή, «αναθεωρεί» τις αρχικές αυξήσεις σε όλες τις κατηγορίες και προτείνει ένα νέο μοντέλο χρεώσεων με ελαφρές μειώσεις όσων αφορά τα οικιακά τιμολόγια και αυξήσεις σε όλες σχεδόν τις επαγγελματικές(είναι σκανδαλώδης κατά την άποψη μας, η προστασία των κατοίκων και επαγγελματιών του Πρώην Δήμου Ωρωπίων, γενέτειρα του Νέου Δημάρχου, όπου έχουμε μειώσεις σε όλες τις κατηγορίες..)

Η μεγάλη έμπνευση της «εξομοίωσης» των τελών του Νέου Δημάρχου Ωρωπού και της Δημοτικής του Ομάδας, πέφτει μετά την θύελλα των αντιδράσεων από τους συνδημότες μας και ειδικά αυτών στην Δημοτική Ενότητα Αυλώνα, που κλήθηκε να πληρώσει στο διηνεκές αυξήσεις 93% καλύπτοντας πάνω από 50% του συνολικού πλασματικού ελλειμματικού προϋπολογισμού που παρουσίασε η Δημοτική Αρχή. «Για πρώτη φορά, εμπιστευόμαστε τις εισηγήσεις της Οικονομικής Υπηρεσίας», είπε ο Νέος Δήμαρχος κατά την εισήγησή του. «Είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθήσουμε τις οδηγίες της(τουλάχιστον για ένα χρόνο), για να καταφέρουμε να ξεπεράσουμε την οικονομική δυσμένεια του Δήμου μας».Και σήμερα, τι;                                                                                         

Ακυρώνουμε τους «λαμπρούς συνεργάτες» μας, εκθέτουμε την Υπηρεσία και τους ανθρώπους της, καταργούμε μέρος των «πλαστών, χαλκευμένων, παραφουσκωμένων» οικονομικών στοιχείων που παρουσίασαν για να εκτινάξουν τον προϋπολογισμό, αλλά τα αποδεχτήκαμε διότι δικές μας εντολές ακολούθησαν, και τελικά, με μια τεράστια κ@λοτούμπα ανακαλούμε την απόφαση διαμορφώνοντας την με χαμηλότερες χρεώσεις. Αν δεν πρόκειται για μια τραγική ανεπάρκεια, σίγουρα πρόκειται για μια απρονοησία και ασυγχώρητη αμέλεια. Μια αλόγιστη απόφαση χωρίς ίχνος αναπτυξιακού σχεδιασμού και προστασίας του μεγαλυτέρου «αιμοδότη» των προσόδων στον Δήμο Ωρωπού, αυτού των επαγγελματιών και των επιχειρηματιών της ΒΙ.ΠΕ.  Άλλο όμως η μορφή της λύσης(φορομπηχτική πολιτική με άμεσες, ακραίες χρεώσεις) και άλλο η πορεία, οι πολιτικές, οι κινήσεις, οι πρωτοβουλίες και οι δίκαιοι σχεδιασμοί που θα οδηγήσουν σε μια λύση που θα τερματίζει δια παντός την οικονομική ένδυα του Δήμου μας.

Παραμένοντες στην ακινησία και την παραλυσία(κύρια χαρακτηριστικά του επικεφαλής τους και σημερινού Δημάρχου) ενώπιον των συντελούμενων εξελίξεων που οδήγησε το προεκλογικό τους αφήγημα(καθαριότητα με ιδία μέσα, εγκατάσταση μηχανισμού απευθείας αναθέσεων και εργολάβων παντός ειδικοτήτων) και ενός κόσμου και μιας περιοχής που αλλάζει δραματικά, κατανοώντας πολύ γρήγορα το μέγεθος της πλάνης που υπέπεσε, ως «άβουλοι και μοιραίοι» αρνούνται να καθορίσουν, να κατανοήσουν,  ακόμα και να διαφοροποιήσουν στρατηγικές, τακτικές και πολιτικές προς όφελος των Δημοτικών συμφερόντων, της κοινωνικής ισορροπίας και του περί δικαίου αισθήματος όλων των πολιτών. Η Νέα Δημοτική Αρχή μοιάζει αδύναμη, άβουλη χωρίς σχέδιο και όμηρος της τυχοδιωκτικής πολιτικής της, προσπαθεί απλά να κερδίσει πολιτικό χρόνο, να εκτίσει πάση θυσία την θητεία της με τις συνεχείς υπαναχωρήσεις, οπισθοδρομήσεις και κυρίως αναθεωρώντας τις προεκλογικές της δεσμεύσεις με τις ψευδής υποσχέσεις.

 

 

Όλα αυτά βέβαια προκύπτουν από τα χαρακτηριστικά του Νέου Δημάρχου, που δεν κατάφερε ακόμα και σήμερα να αποβάλει τον κάκιστο πολιτικό του χαρακτήρα με τα ιδιώματα που ακολουθούν την 20ετή του πορεία. Παρουσιάζεται ακόμα και σήμερα άβουλος, στερούμενος ισχυρών πρωτοβουλιών, έχει αδύναμο χαρακτήρα, είναι αναποφάσιστος, δειλός, χωρίς αυτοπεποίθηση. Βρίσκεται σε κατάσταση αδράνειας, και απραξίας, κυνηγώντας συνεχώς τις εξελίξεις, δεν μπορεί να προσδιορίσει με σαφήνεια τους σκοπούς του και ταλαντεύεται ανάμεσα σε πολλές επιδιώξεις, με πρωταρχική αυτή της εξασφάλισης των βασικών συνεργατών-στελεχών του, σε μια ετερόκλητη ομάδα εξουσίας που δημιούργησε ο ίδιος συγχωνεύοντας απαιτήσεις, προσδοκίες, ηγεμονισμούς και αρχηγικές επιδιώξεις.

Η Γλώσσα είναι ο καθρέφτης του νου.Δεν καταλαβαίνει.                                          Επαναλαμβάνεται, αυτο-αναιρείται, ψεύδεται ασύστολα, ολισθαίνει.  Είναι ελλιπής και άβουλος. Έντρομος και αμήχανος καθώς βλέπει το τσουνάμι (ηχηρή απουσία Δημητρίου Νώντα, ξεσηκωμός στον Αυλώνα) συγκαλεί ακόμα ένα Δημοτικό Συμβούλιο για να «διορθώσει» τις εγκληματικές πρακτικές του.

 

Μαζεύει γύρω του για άλλη μια φορά τους συνεργάτες του(και νεόφερτους υποστηρικτές του), στην ουσία  ένα τσούρμο ομοίων του.                  Παλιά απομεινάρια αποτυχημένων πολιτικών πρακτικών, εκφραστές της άφρονης λαϊκίστικης πολιτικής του παρελθόντος, αλλά και σύγχρονους αχυράνθρωπους κλακαδόρους του, που η μόνη τους σκέψη είναι τα κεκτημένα και η πολιτική τους επιβίωση. Μερικοί, εκ του ασφαλούς «Γκιουλέκες», δήθεν διαφωνούντες με την πολιτική του για εντυπωσιασμό, σαν άνοα πρόβατα(σύμβουλοι Αυλώνα) ψηφίζουν ότι καταγγέλλουν. Ιδού η Αυλή και η καμαρίλα του.

Αυτή είναι η σημερινή τους εικόνα!.. Μάλλον καταστροφική…  

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here