ΠΡΩΤΑ Ο ΔΗΜΟΤΗΣ. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 06.03.2020

0
861

Η αύξηση των Δημοτικών τελών, την οποία επέβαλε η Δημοτική Αρχή του κ. Γιασημάκη, είναι, πέρα ως πέρα, άδικη και καταχρηστική. Στηρίζεται σε μια πρωτόγνωρη λαθροχειρία των στοιχείων, με φούσκωμα των χρεών. Σε μια οργανωμένη προσπάθεια παραποίησης της πραγματικότητας.

Είναι μια απόφαση που πλήττει, κυρίως, τη Δημοτική Ενότητα του Αυλώνα, όπου οι αυξήσεις, αρχικά, έφταναν το 93% και τώρα η ίδια Δημοτική Αρχή, με κάποιο μαγικό ραβδάκι, ήρθε να αλλάξει αυτό το ποσοστό, κάνοντας λόγο για μειώσεις, που στην ουσία είναι αυξήσεις κατά 65%. Πρόκειται για εξόφθαλμη κοροϊδία.

Ο κ. Γιασημάκης εμπαίζει συνειδητά τους πολίτες. Εμφανίζει το ψάρι κρέας, με απίστευτη κυνικότητα. Χωρίς καμία συστολή.
Πριν από δεκαπέντε ημέρες, ο ίδιος μας είπε ότι τα χρέη φτάνουν τα 4,200 εκατ. ευρώ και, χθες, μας εμφάνισε χρέη που φτάνουν τα 2,2 εκατ. ευρώ! Και ότι σε αυτό το ύψος πρέπει να ανέρχονται οι αυξήσεις! Τελικά, πότε έλεγε αλήθεια; Τότε ή τώρα; Ποια επιφοίτηση συνέβη και τι άλλαξε, ώστε μέσα σε δεκαπέντε μέρες κατόρθωσε να φέρει «μειώσεις», υπερηφανευόμενος μάλιστα ότι τις έφερε σε χρόνο ρεκόρ; Τίποτα, απολύτως! Ο κ. Γιασημάκης επιδεικνύει μηδενική σοβαρότητα και προφανή ανεπάρκεια, αποδεικνύοντας καθημερινά πως είναι κατώτερος των προσδοκιών των Δημοτών.

Απλά, οι πολίτες του Αυλώνα και ο Αντιδήμαρχός του, του τράβηξαν το αυτί και τον έσυραν, κακήν κακώς, στο να προχωρήσει σε μειώσεις. Οι πολίτες αντέδρασαν. Οι επιχειρηματίες αγανάκτησαν και απείλησαν ότι θα κλείσουν τις βιομηχανίες τους.

Εμείς, η παράταξη «Πρώτα ο Δημότης», με υπευθυνότητα, από την πρώτη στιγμή, παρουσιάσαμε την αλήθεια. Τα πραγματικά στοιχεία που δείχνουν ότι δεν χρειάζεται καμία, απολύτως, αύξηση των Δημοτικών τελών το 2020. Ότι αυτή ήταν μια εφεύρεση του κ. Γιασημάκη για να καλυφθούν άλλου είδους “ανάγκες”.

Από την Αρχή καταθέσαμε τις εκθέσεις της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου, σύμφωνα με τις οποίες από το 2015 έως το 2019, δεν χρειάζονταν η δική μας Δημοτική Αρχή να προβεί σε καμία αύξηση τελών. Τι συνέβη ξαφνικά και τα δεδομένα άλλαξαν το 2020, ώστε να χρειάζεται να γίνουν αυξήσεις; Απολύτως τίποτα. Και εξηγούμαστε:

– Το 2019 ο προϋπολογισμός των Δημοτικών τελών ήταν ισοσκελισμένος ,άρα δεν υπάρχει υστέρηση του 1,6 εκατ. ευρώ που χρεώνει η Δημοτική Αρχή στον προϋπολογισμό του 2020.
– Με απόλυτο τρόπο ξεκαθαρίσαμε ότι στη Νέα Οδό δεν οφείλουμε να επιστρέψουμε το ποσό των 656 χιλ. ευρώ για τα Δημοτικά τέλη που της είχαν επιβληθεί, πριν το 2015. Η απόφαση του ΣτΕ το 2015, ορίζει ότι δεν δικαιούται ο Δήμος να επιβάλει, πλέον, Δημοτικά τέλη στη Νέα Οδό και όχι να επιστρέψει χρήματα, από νόμιμα τότε επιβληθέντα τέλη. Εάν, όποτε, και εφόσον τεθεί, τέτοιο ζήτημα αυτό θα λυθεί μέσω διαπραγματεύσεων ή της δικαστικής οδού. Άρα χρειάζεται χρόνος πολύς .
– Ενώ τα τρία έργα των 100 χιλ. έκαστο, που έχει προϋπολογίσει, χρηματοδοτούνται από τη ΣΑΤΑ.
– Οι τακτικές αποδοχές των υπαλλήλων δεν ανέρχονται στο 1,5 εκατ. ευρώ αλλά σε λιγότερο του 1,1 εκατ. ευρώ.
– Οι εργοδοτικές εισφορές τους που αναγράφονται με το ποσό των 310 χιλ. ευρώ, ανέρχονται στην πραγματικότητα στις 130 χιλ. ευρώ.
– Στη ΔΕΗ δεν οφείλουμε το ποσό των 450 χιλ. ευρώ. Αντιθέτως η ΔΕΗ, μετά την εκκαθάριση μας καταβάλλει, μηνιαίως, 100- 150 χιλ. ευρώ. Ενώ οι προβλέψεις μη είσπραξης από τη ΔΕΗ δεν είναι στο πόσο των 2.272 εκατ. ευρώ άλλα στο ποσό του 1.400 εκατ. ευρώ.

– Τα καύσιμα στην υπηρεσία καθαριότητας που αναγράφονται στο ποσό των 613 χιλ. ευρώ, στην πραγματικότητα ανέρχονται σε 360 χιλ. ευρώ.
– Τέλος στην ΕΔΣΝΑ δεν οφείλουμε, επιπλέον, 550 χιλ. ευρώ, καθώς τα ποσά αυτά παρακρατούνται αυτόματα από τους Κεντρικούς Αυτοτελής Πόρους και από τα δημοτικά τέλη αφού γίνει η εκκαθάριση από την ΔΕΗ .

Αυτές τις ανυπόστατες υπερβολικές αυξήσεις με το φούσκωμα των, δήθεν, χρεών, που μας παρουσίασε ο κ. Γιασημάκης και η παρέα του, πριν από δεκαπέντε μέρες, ήρθαν χθες να τις εμφανίσουν ως μειώσεις. Παίζουν με την νοημοσύνη των πολιτών. Εμφανίζονται ως σωτήρες με, δήθεν, κοινωνικό πρόσωπο.
Τους καταλάβαμε.
Η φαρσοκωμωδία τους δεν έχει ιστορικό προηγούμενο. Εκτέθηκαν για μια ακόμα φορά γιατί οι αυξήσεις, κυρίως, στον Αυλώνα είναι άτοπες.
Είναι φανερό ότι ο κ. Γιασημάκης υποβάλλει τους πολίτες σε ένα χαράτσι χωρίς λόγο(. Σε ένα χαράτσι που ο ίδιος εφεύρε για λόγους που μόνο ο ίδιος κατανοεί. Και έχει ονοματεπώνυμο «Χαράτσι Γιασημάκη».

Η περίφημη «εξομοίωση» που επαγγέλθηκε, θα μπορούσε με μετονομαστεί σε «εξόντωση του Αυλώνα» Ήταν ένα τεράστιο φιάσκο που αποκαλύφθηκε γιατί δεν μπορούσε να σταθεί ούτε καν ως αφήγημα. Απέδειξε ότι συνέταξε με προχειρότητα, μια αύξηση δημοτικών τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, τα οποία εσκεμμένα φούσκωσε με έξοδα σε ανύπαρκτα χρέη, με μια εισήγηση που βρίθει από ψέματα και ανακρίβειες. Λειτούργησε με τρόπο προσβλητικό και επικίνδυνο προς τους πολίτες, αναγκάζοντάς τους να πληρώσουν τεράστια ποσά σε μια πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία.

Και φυσικά ο Αντιδήμαρχος Αυλώνα κ. Δημητρίου ψήφισε εκ του ασφαλούς “όχι” και χωρίς ευθιξία, παραμένει στην θέση του, απολαμβάνοντας την καρεκλίτσα του, παρηγορώντας όμως τους Δημότες και τους επαγγελματίες του Αυλώνα, πως θα είναι στο πλάι τους, σε κάθε κίνηση που αυτοί θα κάνουν, ακόμα και αυτή της προσφυγής στο ΣτΕ.

Αντίθετα, ο δημοτικός σύμβουλος κος Λέκκας Ανδρέας, ως αρχαιότερος σύμβουλος Αυλώνα της παράταξης μας, για λόγους ευθιξίας και έντονης διαμαρτυρίας, και μη μπορώντας να κάνει κάτι για να αποτρέψει την καταστροφή που έρχεται για τον Αυλώνα , παραιτήθηκε από την θέση του δημοτικού συμβούλου , σε ένδειξη διαμαρτυρίας .

Αλήθεια κ. Γιασημάκη, αυτό είναι το κοινωνικό πρόσωπο που επαγγελθήκατε προεκλογικά; Σας βλέπουν οι πολίτες και έχετε ήδη εκτεθεί! Να προσέχετε!

Η θέση της παράταξής μας «Πρώτα ο Δημότης» υπήρξε απόλυτα ξεκάθαρη. Δεν χρειάζεται καμία αύξηση Δημοτικών τελών. Η αύξηση των τελών που μόνη της ψήφισε η Δημοτική Αρχή υποκρύπτει φορολόγηση των πολιτών. Οι δικαιολογίες της είναι έωλες και παρωχημένες.

Εμείς το «χαράτσι Γιασημάκη» δεν θα επιτρέψουμε να περάσει.

Από το Γραφείο Τύπου
του Συνδυασμού “Πρώτα Ο Δημότης”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here