Τι θα πει ευθιξία;

0
969

Oταν μικροί πηγαίναμε σχολείο, θυμάμαι ότι ο δάσκαλός μας, εκτός από κανόνες, τόνους, αριθμούς, προσπαθούσε και μας μάθαινε με πάθος, να είμαστε «καλοί άνθρωποι».
Καλός άνθρωπος ήταν αυτός που πρώτα σεβόταν τον εαυτό του και μετά τους συνανθρώπους του. Ήταν τίμιος, ευγενικός, θρήσκος, καλός οικογενειάρχης, πατριώτης, γενναίος, γενναιόδωρος. Αυτές ήταν μερικές αρετές, που όταν μεγαλώσαμε προσπαθήσαμε να τις βάλουμε στην ψυχή μας και να τις έχουμε ως νόμους της ζωής μας. Είναι αυτοί οι άγραφοι νόμοι που αντιπροσωπεύουν τους «καλούς καγαθούς» που έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι. Τέτοιους ανθρώπους κληθήκαμε να επιλέξουμε ως αρχηγούς του Δήμου μας. Στην παρούσα δημοτική αρχή πρέπει να υπάρχουν και σίγουρα υπάρχουν, άνθρωποι αξιόλογοι, με γνώσεις που διαφέρουν από αυτό τον συρφετό που παρουσιάζει η Σημερινή Δημοτική Αρχή και τα διαφόρου επιλογής τους στελέχη, που τους πλαισιώνουν.

 

Να είναι «ντόμπροι» όπως έλεγαν οι παλιοί. Επικεφαλής τέτοιων ανθρώπων, θα έπρεπε να είναι ο Νέος Δήμαρχος. Γιατί ψεύδεται ο Νέος Δήμαρχος; Κανένας Δημότης του Δήμου Ωρωπού, δεν μπορεί να αντιληφτεί την «επικοινωνιακή τραγωδία» που προσπαθούν να στήσουν οι πολιτικοί άρχοντες του τόπου μας, πρωτοστατώντας του Αντιδημάρχου Αυλώνα κ.Δημητρίου Νώντα και εν συνεχεία του Νέου Δημάρχου. Μια παντελής αστοχία τους με την εκτίμηση των χρεώσεων των Δημοτικών Τελών με τις αλόγιστες αυξήσεις(αρχικά), προσπαθούν να την παρουσιάσουν σαν ευεργέτημα 15ημέρες μετά σαν «σωτήρια απόφαση» και αναπτυξιακή ευκαιρία για τα οικονομικά του Δήμου Ωρωπού.                                                                Μα η υποβολή και η εφαρμογή της απόφασης θα αποφέρει περίπου 2.500.000ε στα ταμεία του Δήμου μας. Από πού άραγε αν δεν προκύπτουν από επίπονες αυξήσεις και χρεώσεις σε ορισμένες κατηγορίες πολιτών;

Και όλα αυτά, προσπαθώντας να ηρωοποιήσουν τον «λαϊκό επαναστάτη του Αυλώνα» που σήκωσε το λάβαρο της επανάστασης της περιοχής και της τοπικής λαϊκής εξέγερσης που ξεσήκωσε τους Αυλωνίτες. Των ανθρώπων που δοκίμασαν την πλήρη απαξίωση και καταστροφική διάθεση από την Νέα Δημοτική Αρχή, ξεχνώντας πολύ γρήγορα το πρόσφατο αποτέλεσμα των εκλογών. Ενδεικτικό της διάθεσης του Νέου Δημάρχου κατά πόσο υπολογίζει την κοινωνία του Αυλώνα και τους πολίτες του, όταν στοχοποίησε ανερυθρίαστα και με τεράστια ευκολία την εισπρακτική απόδοση της Δημοτικής τους Ενότητας που συνεισφέρει στο 40% των ετήσιων Δημοτικών εισπράξεων.      Εν αντιθέσει στην περιοχή που αποτελεί γενέτειρά του, υπήρξαν μειώσεις σε όλες κατηγορίες των τιμολογίων.

Ισομερείς η κατανομή; Με ποια κριτήρια στα αλήθεια;       

Με τα ιδία που πρόσφατα είδαμε όταν ασφαλτοστρώθηκαν δρόμοι στα Νέα Παλάτια, αχρείαστοι και μη αναγκαίοι την στιγμή που σε άλλες Δημοτικές Ενότητες υπήρξαν πραγματικές ανάγκες. Σε ένα έργο που διαδεχτήκαν από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και με περίεργες διαδικασίες παρενέβησαν και τροποποίησαν την αρχική μελέτη, κατασκευάζοντας δεκάδες δρόμους, κατά την άποψη μας αχρείαστους…

Και όλα αυτά με δεκανίκια τους δυο Δημοτικούς Συμβούλους της συμπολίτευσης από τον Αυλώνα, που παρουσιάστηκαν ανίκανοι να αντιδράσουν και στις δυο αποφάσεις που έβαλαν αλλά και βάλουν κατά μέτωπο τον τόπο τους, εμφανιζόμενοι σαν «πρόθυμοι υποτακτικοί» και μάλιστα υπό την σκιά του επαναστατημένου συναδέλφου τους. Αλήθεια με τι ψυχή ψήφισαν τις αρχικές ληστρικές αυξήσεις, ειδικά στον τόπο τους και εν συνεχεία αυτοαναιρώντας τους εαυτούς τους, τις προσωπικότητες, την αξιοπρέπεια και κυρίως την διαδρομή τους, δεχτήκαν την αναπροσαρμογή και μάλιστα χωρίς κανένα σχόλιο!

 

 

 

Περί «τσίπας» λοιπόν ο λόγος, όπως αρέσκονται να περιγράφουν οι φίλοι μας οι Αρβανίτες για ακόμα μια φορά και πολιτικής ευθιξίας για όλους εμάς τους υπόλοιπους, που παρακολουθούμε εντυπωσιασμένοι τις εξελίξεις. Είμαστε υποχρεωμένοι να  συμπληρώσουμε πως, ότι στις αρετές κάποιου εξέχοντα προσώπου είναι και η ευθιξία.     

Τι θα πει ευθιξία; Αν ανοίξουμε το λεξικό του Μπαμπινιώτη, ασφαλώς ευθιξία θα διαβάζαμε ότι είναι μια έννοια που τιμά τον άνθρωπο και τον ανεβάζει ψηλά. Για κάποιους άλλους που μπήκαν στο διαδίκτυο, μας ανέφεραν ότι ευθιξία είναι η ευαισθησία κάποιου σε πράγματα που τον θίγουν.Πολύ απλά λέμε πως, ότι όταν κάποιος δεν μπορεί να είναι ειλικρινής, όταν δεν σέβεται τον εαυτό του και τους άλλους, όταν αποδεικνύεται ότι λέει ψέματα ας έχει την «ντομπροσύνη» να ζητήσει συγγνώμη, σε πρώτη φάση και στην συνέχεια να αποχωρήσει.

Για τους «Γούσιδες» και τους «Εφιάλτες», δεν χρειάζεται να κάνουμε καμία αναφορά! Αυτοί που τους περιγράφουν και τους ανασύρουν από τα χρονοντούλαπα της ιστορίας μας, έχουν «παίξει» πολλάκις αυτούς τους ρόλους. Είναι πραγματική ντροπή για τους ίδιους να περιγράφουν ανάλογες καταστάσεις όταν στο πρόσφατο παρελθόν τους, άλλαζαν στρατόπεδα και συνειδήσεις με χαρακτηριστική ευκολία. Εκεί που έφτυναν σήμερα γλείφουν με την ιδιότητα του επαγγελματισμού αλλά κυρίως της «σωτηρίας» του τόπου μας, που τόσο λάβωσαν στο παρελθόν. Ήξεραν πότε δεν «άκουγαν», πότε δεν «έβλεπαν», πότε «ξεχνούσαν», πάντα υπό το πέπλο της «αριστείας».

Αυτής που σήμερα, πάντα με τα δικά τους ξεχωριστά κριτήρια, εξυπηρετούν και διαιωνίζουν…

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here