Νέα Κλειστή Δομή για μετανάστες και πρόσφυγες στην Μαλακάσα…

0
867

Την είδηση μετέδωσε πρωί-πρωί η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας τα ΝΕΑ και προμήνυε την κατασκευή ΝΕΑΣ ΚΛΕΙΣΤΗΣ ΔΟΜΗΣ στην ΜΑΛΑΚΑΣΑ!

Σε ένα χώρο που ο στρατός  χρησιμοποίησε κατά το παρελθόν για αποθήκες και πρόσφατα το προηγούμενο καλοκαίρι,  είχε γίνει συζήτηση για μετεγκατάσταση των φυλακών του Κορυδαλλού. Έντονες οι αντιδράσεις της Νέας Δημοτικής Αρχής αλλά και σύσσωμου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας, όπου σήμερα 7.00ΜΜ συγκλήθηκε έκτακτο Δ.Σ με μοναδικό θέμα την λήψη μέτρων και αποτροπής αυτής της απόφασης της κυβέρνησης.

Να θυμίσουμε πως μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, ο Νέος Δήμαρχος Ωρωπού, ευχαριστούσε τον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο για την «…αμέριστη στήριξη του και όσους συνέβαλαν για να παρθεί μια τόσο γενναία και σημαντική απόφαση, όπως η απόφασης  της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών του ΥΠΕΣ που επιχορηγεί το δήμο Ωρωπού με 2.340.191,28 ευρώ και δήλωνε  στο otavoice.gr δήλωσε πλήρως ικανοποιημένος από την εξέλιξη , την οποία και θεωρεί κομβική στην προσπάθεια που καταβάλει να αποκτήσει ο δήμος αξιοπιστία και οικονομική αυτοτέλεια. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε πραγματικά να αλλάξουμε την κατάσταση και να προσφέρουμε στους δημότες και στην πόλη μας υψηλές υπηρεσίες ,που αξίζει να έχουν».  Σήμερα τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά, με μια απόφαση που φέρνει τους κατοίκους της Μαλακάσας αλλά και όλου του Δήμου Ωρωπού, στα όριά τους. Ένα νέο κεφάλαιο αγώνων ξεκινά για τους κατοίκους της περιοχής μας, που είδη έχουν νοιώσει την εγκατάλειψη και το σκληρό πρόσωπο των κυβερνήσεων σε θέματα μεταναστευτικής πολιτικής με τις υποστηρικτικές δομές στην Μαλακάσα και την κάκιστη λειτουργία της, με τους υπεραρίθμους πληθυσμούς που φιλοξενούνται.

Το αίτημα της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» για το σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο που διεξάγετε αυτήν την στιγμή.

« Τώρα σύγκληση του Δ.Σ. για λήψη απόφασης ενάντια στην δημιουργία νέας κλειστής δομής – φυλακής για πρόσφυγες και μετανάστες στον Δήμο Ωρωπού»

 

Προς: Δήμαρχο Ωρωπού κ. Γεώργιο Γιασημάκη, Πρόεδρο ΔΣ Ωρωπού κ. Γεώργιο Αρμυριώτη

Κοινοποίηση: Δημοτικούς Συμβούλους Ωρωπού, Τοπικούς συμβούλους Ωρωπού

Αρ. Πρωτ.: 5253/11.3.2020

Κύριες Δήμαρχε,

Κύριε Πρόεδρε,

Σε συνέχεια της σημερινής τηλεφωνικής επικοινωνίας του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Ωρωπού κ. Μιχάλη Χασιώτη με τον δήμαρχο Ωρωπού κ. Γεώργιο Γιασημάκη, ενημερωθήκαμε ότι ιδιώτες πραγματοποιούν εργασίες (ίσιωμα επιφάνειας εδάφους και στρώσιμο χαλικιού) στην περιοχή μεταξύ Μαλακάσας και Μηλεσίου για την τοποθέτηση container, πιθανά για την δημιουργία κλειστής δομής – φυλακής στην περιοχή μας για πρόσφυγες και μετανάστες.

Ζητάμε την άμεση έκτακτη σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου για την ενημέρωση μας σχετικά με τις εξελίξεις καθώς και για την λήψη απόφασης ενάντια σε οποιαδήποτε ενέργεια της κυβέρνησης για την δημιουργία νέας κλειστής δομής-φυλακής στον δήμο μας για πρόσφυγες και μετανάστες.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι,

Μιχάλης Χασιώτης Βασίλειος Γεωργόπουλος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here