Οι μετανάστες από σήμερα βρίσκονται στην Κλειστή Δομή Της Μαλακάσας. Το θέατρο του παραλόγου στο μεγαλείο του!

0
1257

Μια νέα πραγματικότητα καλούνται να ζήσουν οι κάτοικοι και δημότες του Ωρωπού και ειδικά αυτοί που ζουν στον οικισμό της Μαλακάσας. Η πρώτη φουρνιά με 450 μετανάστες εγκαταστάθηκε στην Νέα Δομή της Μαλακάσας σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες, κάτω από την αυστηρή επιτήρηση της Ελληνικής Αστυνομίας. Ένα προδιαγεγραμμένο γεγονός και αναπόφευκτο κατά την άποψή μας, που δύσκολα θα μπορούσε να ανατραπεί από τις Τοπικές Αρχές και τον Νέο Δήμαρχο. Καταστάσεις που ζήσαμε κατά το παρελθόν όταν το 2016 δημιουργήθηκε και εγκαταστάθηκε η πρώτη τύπου ανοικτή δομή στην Μαλακάσα που σήμερα απαριθμεί 2500 μέλη περίπου(ανεπιβεβαίωτος ο αριθμός).

Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τις δύσκολες στιγμές και την αφόρητη πίεση που έζησε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή αλλά και το Δημοτικό Συμβούλιο στο σύνολο του, όταν κληθήκαν να πάρουν απόφαση για την εγκατάσταση ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ στην Μαλακάσα, όπου με ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ τους, χωρίς να υπάρξει ουσιαστικά καμία αντίδραση, αλλά θέτοντας κάποιους λογικούς κανόνες και περιορισμούς, που ΦΥΣΙΚΑ, δεν τηρήθηκαν ποτέ, από την τότε κυβέρνηση και τους κρατικούς θεσμούς.

Η τότε Δημοτική Αρχή, προσπάθησε να δώσει μόνη της λύσεις, όπως λειτουργία του Τοπικού Καταστήματος της Μαλακάσας σε 24ωρη βάση, φύλαξη οικιών και περιπολίες από ιδιωτικούς σικιουριτάδες, τετράωρες βάρδιες Δημοτικών σύμβουλων όλες τις ώρες της ημέρας, προκειμένου να δίνονται άμεσες λύσεις και εντολές στον όποιο Δημοτικό Μηχανισμό δημιουργήθηκε και άλλα που δεν θυμόμαστε…

Όταν η κατάσταση παρεκτράπηκε εντελώς, οι αρχικές δεσμεύσεις δεν τηρήθηκαν ποτέ από την Κεντρική εξουσία (για ελεγχόμενο πληθυσμό των  400 αρχικά ατόμων), απομακρύνθηκαν  και συρρικνώθηκαν τα αστυνομικά τμήματα στον Δήμο Ωρωπού(Αστυνομικός Καλλικράτης) και κυριότερα ο αφόρητος εγκλωβισμός και ο υπερπληθυσμός της Δομής, άρχισαν να δημιουργούν μεγάλα προβλήματα στην μικρή κοινωνία της Μαλακάσας, κάποιοι πολλοί γρήγορα ξέχασαν την προσφυγική τους ευαισθησία, την ιστορική τους καταγωγή και την αγάπη για τους «κατατρεγμένους και κυνηγημένους όλου του κόσμου». Πλησίαζαν βέβαια οι εκλογές και θα έπρεπε να αλλάξουν το αφήγημά τους ενόψει του προεκλογικού αγώνα, εκμεταλλευόμενοι τις δύσκολες συνθήκες διαβιώσεις των κατοίκων που δεινοπαθούσαν(ακόμα και σήμερα), από την ανεξέλεγκτη τελικά δομή. Τότε ακούστηκαν φωνές για αποσυμφόρηση της δομής ακόμα και εκδίωξη τους από τον οικισμό,  ελέγχους αστυνομικού τύπου(με ποιο μηχανισμό άραγε;) και επιστροφή στην κανονικότητα του ήσυχου παραδοσιακού χωριού, που όλοι μας γνωρίσαμε. Φυσικά όλοι αυτοί που υποσχεθήκαν αυτή την «κανονικότητα» σήμερα βρίσκονται σε δύσκολη θέση. Αυτούς όλους θα τους κρίνουν οι συνδημότες μας που τους επέλεξαν να διαχειριστούν αυτές τις καταστάσεις…

Γιατί τα γραφούμε όλα αυτά όμως; Είμαστε εγκλωβισμένοι(δυστυχώς), σε ένα θέατρο παραλόγου, με τους ίδιους πρωταγωνιστές. Οι ίδιοι άνθρωποι από το 2016 όπου ζήσαμε αρχικά το πρόβλημα έως και σήμερα, οι δημοτικοί μας άρχοντες και ειδικά αυτοί που βρίσκονται σήμερα σε θέσεις εξουσίας, αρχίζουν να δείχνουν παράξενες, εάν όχι «ύποπτες συμπεριφορές». Πως είναι δυνατόν, εμείς απλοί πολίτες χωρίς καμία επίσημη ενημέρωση, με σκόρπιες πληροφορίες που μπορούμε να αντλούμε από τον κυβερνοχώρο, να γνωρίζουμε ακριβώς τις κινήσεις που θα ακολουθούσουν οι αποφασίζοντες του προσφυγικού ζητήματος και οι άνθρωποι που σήμερα βρίσκονται στα Δημοτικά έδρανα διοίκησης, να κυνηγούν από πίσω τις εξελίξεις; Αυτό κατά την άποψή μας είναι ή, τραγική ανευθυνότητα υποτίμησης των γεγονότων ή,  ακόμα χειρότερα δόλια και κατευθυνόμενη εξυπηρέτηση των κυβερνητικών συμφερόντων, που ορίζουν για ακόμα μια φορά τον τόπο μας σημείο απαξίας και μαρασμού.

Από εδώ μέσα πληροφορήσαμε προ τριημέρου, πως το οχηματαγωγό είναι έτοιμο να ξεκινήσει από το ακριτικό μας νησί. Επίσης ενημερώσαμε πως δεν πρόκειται να ελλιμενιστεί στο λιμάνι του Ωρωπού. Ακόμα προσδιορίσαμε και την ώρα άφιξης τους στην Δομή της Μαλακάσας(ανατρέξτε στα κείμενα των προηγούμενων ημερών). Το μόνο που είδαμε ήταν κινήσεις εντυπωσιασμού(και μάλιστα σε βάρος της ασφάλειας των μετακινουμένων πολιτών), όπως το κλείσιμο του Λιμανιού, συνεντεύξεις σε τηλεοράσεις και ραδιόφωνα της χώρας από τους γνωστούς κάθε φορά μαϊντανούς και μικροτσαμπουκάδες από δέκα νοματαίους στην Μαλακάσα τις πρώτες πρωινές ώρες, σε απόσταση 500 μέτρων από την εστία του προβλήματος.

Ε, και; Κάναμε το χρέος μας, ρίξαμε στάχτη στα μάτια του κόσμου, ήρθε και ο Κορωναιός που έστρεψε το πρόβλημα στους κατοίκους βολικότατα(αδιαφορία είπαν) και από εβδομάδα ο πληθυσμός των μεταναστών θα αρχίσει να παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, όπως στο παρελθόν.

Απλά τα πράγματα!

Όλα αυτά δεν τα λέμε και τα σκεφτόμαστε εμείς οι κακοί! Είναι δεκάδες τα μηνύματα που έχουμε λάβει από τους αναγνώστες μας, όπως αυτό που παρουσιάζουμε παρακάτω. Να θυμίσουμε πολύ απλά σε κάποιους που θέλουν να ξεχνούν πως, σε πρόσφατη συζήτηση για την παραμονή εργαζομένων στις Δομές φιλοξενίας πριν από δυο μήνες στο Δημοτικό μας Συμβούλιο, δεν δέχτηκαν να υποστηρίξουν το αίτημα τους για παραμονή στην εργασία τους!

Ο λόγος; Ο Νέος Δήμαρχος Ωρωπού μας είπε πως μια τέτοια κίνηση θα σήμαινε αυτομάτως  και αποδοχή και παγίωση της κατάστασης. Της τότε κατάστασης, με τις τότε συνθήκες! Σήμερα διαγράφεται το μέλλον πιο ζοφερό για την περιοχή μας. Ακόμα περισσότεροι άνθρωποι θα εγκλωβιστούν στην περιοχή, με διαφορετικές κουλτούρες, τεράστιες κοινωνικές και θρησκευτικές αντιθέσεις, σκληρά βιώματα και κυρίως νοοτροπία μεταβατικού χαρακτήρα για την περιοχή και τη χώρα μας, μη σεβόμενοι το παραμικρό για τους τόπους που τους φιλοξενούν.

Κ.Λ:  «… Ωραίο το θέατρο που έπαιξε ο νέος Δήμαρχος κύριος γιασεμάκης προς το λαό το χώρο που μάζεψε τα οχήματα στην προβλήτα να κλείσει το λιμάνι ενώ ήξερε από το πρωί ότι το καράβι θα καταπλεύσει στο Λαύριο

παραμύθια όλη ιστορία και όλο το θέατρο που έστησε συγχαρητήρια…»

Θέλει πραγματική πίστη να επιτύχεις ένα αγώνα.

Θέλει προσπάθεια να πείσεις δεκάδες και εκατοντάδες πολιτών να σταθούν δίπλα σου.

Θέλει όραμα και μέθοδο να επιτύχεις τον στόχο σου.

Θέλει αλήθειες και ψυχικό σθένος να διαχειριστείς καταστάσεις μεγάλου πολιτικού κόστους.

Θέλει τρόπους που δεν διδάσκονται σε κανένα πολιτικό βιβλίο. Μόνο η καρδιά και η ευχαρίστηση να κοιτάς ειλικρινά τον συνδημότη σου, στα μάτια!

ΔΕΝ ΠΕΙΘΕΤΕ ΚΥΡΙΟΙ… και η πορεία είναι ακόμα μακρά!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here