Κίνηση ματ της κυβέρνησης στη Μαλάκασα: Μεταφέρθηκαν υπό άκρα μυστικότητα 436 μετανάστες

0
747

ΕΛΛΑΔΑ 15.03.2020 17:10

Ενώ οι κάτοικοι του Ωρωπού είχαν αποκλείσει το λιμάνι της πόλης το αρματαγωγό «Ρόδος» κατέπλευσε στις 6 τα ξημερώματα στην Ελευσίνα.

Στη νέα κλειστή δομή της Μαλακάσας στο παλιό στρατόπεδο «Γερακίνη», κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και άκρα μυστικότητα μεταφέρθηκαν τα ξημερώματα της Κυριακής 436 πρόσφυγες και μετανάστες. Πρόκειται για άτομα που συνελήφθησαν μετά την 1η Μαρτίου και σύμφωνα με τα όσα είπε ο υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής Νότης Μηταράκης προς τον δήμαρχο Ωρωπού Γιώργο Γιασημάκη είναι μετανάστες από την Κω και τη Λέρο.

Οι πρόσφυγες και μετανάστες, ήδη, φιλοξενούνται  σε σκηνές στη νέα κλειστού τύπου δομή που κατασκευάστηκε, μέσα σε χρόνο ρεκόρ, μέχρι την επαναπροώθηση τους στις χώρες προέλευσής τους σύμφωνα με τις πρόσφατες αποφάσεις της κυβέρνησης.

nmitarakis : “Μεταφορά 436 μεταναστών στην κλειστή δομή της Μαλακάσας. Μέχρι το ερχόμενο Σάββατο θα έχουν μετακινηθεί από τα νησιά όλοι όσοι κατέφθασαν σ’ αυτά από την 1/3 μέχρι σήμερα”.

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου εδώ: http://bit.ly/2TP5JMm https://www.youtube.com/watch?v=aE2zGNsQvkI&t=1s

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Η μεταφορά τους έγινε τα ξημερώματα της Κυριακής με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Το αρματαγωγό “Ρόδος” κατέπλευσε, στις πέντε το πρωί, στο λιμάνι της Ελευσίνας και όχι στο λιμάνι της Σκάλας Ωρωπού το οποίο τελούσε υπό κατάληψη, από την Δημοτική Αρχή αλλά και κατοίκους. Τα ξημερώματα  στο λιμάνι της Σκάλας Ωρωπού βρέθηκε ο Δήμαρχος Ωρωπίων Γιώργος Γιασημάκης, οι αντιδήμαρχοι Ν. Δημητρίου και Αν. Γαζβινιάν και ο Δημοτικός Σύμβουλος Π. Κιούσης.

Στο πόδι ο Ωρωπός για την άφιξη καραβιού με 700 πρόσφυγες, μετανάστες από τη Λερο.

Ενημερώθηκαν πως το αρματαγωγό «Ρόδος» κατέπλευσε στο λιμάνι της Ελευσίνας. Ακολούθως πήγαν στην Μαλακάσα όπου όμως  είχε αποκλειστεί η περιοχή και ήταν αδύνατη η πρόσβαση στο σημείο.

Αποκλεισμένη η Μαλακάσα

Κλούβες της Αστυνομίας είχαν αποκλείσει τον κόμβο της Μαλακάσας και όλους τους γύρω δρόμους και είχαν αποκλείσει το στρατόπεδο. Διμοιρία των ΜΑΤ βρίσκονταν στη κάτω είσοδο του στρατοπέδου προς Μήλεσι  για την αποφυγή, τυχόν, επεισοδίων. Σύμφωνα με το πλάνο της κυβέρνησης η παραμονή των 436 παράνομων μεταναστών θα είναι προσωρινή καθώς δρομολογείται επιστροφή στις χώρες προέλευσης τους.

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here