Ο Μηταράκης Νότης(ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ) στον Ωρωπό…

0
761

Ακούσαμε πως ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής επισκέφτηκε τον Δήμο Ωρωπού και συγκεκριμένα την Νέα Κλειστή Δομή της Μαλακάσας, πριν την εγκατάσταση των μεταναστών. Μια είδηση που ακούσαμε, πέρασε στα «ψιλά» από την μεριά της διοίκησης και δεν αναπαράχθηκαν από τους γνωστούς παπαγάλους της Νέας Δημοτικής Αρχής!..

Παράξενο για τους ανθρώπους της και τον Νέο Δήμαρχο, που τουναντίον μας έχει συνηθίσει σε πολλές αναρτήσεις μέσω του αγαπημένου του μέσου ΦΒ,  των «δράσεων» και των «κινήσεων» που πραγματοποιεί σχεδόν σε καθημερινό επίπεδο. Μηταράκη, δεν είδαμε σε καμία φωτογραφία, κάτι που μας παραξένεψε ιδιαίτερα! Και όμως ο Υπουργός ήρθε, συνοδεύτηκε από τον ίδιο τον Νέο Δήμαρχο και τα στελέχη του και επιθεώρησαν από κοινού τις κατασκευές. Από τις λιγοστές Φώτο που «ψαρέψαμε» στο ιντερνέτ, δεν διακρίνουμε καμία ένταση, καμία οργή, καμία αντίδραση, κανένα εκνευρισμό, κατάσταση που επιθυμούν και  προσπαθούν να παρουσιάσουν τα φίλα προσκείμενα μέσα της περιοχής, πως βρίσκεται η Νέα Δημοτική Αρχή… Όλα συνηγορούν πως στήθηκε μια θεατρική παράσταση «άνευ προηγουμένου» από τους Δημοτικούς Άρχοντες, με λεονταρισμούς και προσπάθειες εντυπωσιασμού (κλείνοντας το Λιμάνι), μόνο και μόνο για τα μάτια του κόσμου, για μια κίνηση της Κυβέρνησης γνωστή από ημέρες!

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ:

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 12-3-2020!

Η δομή προσφύγων και μεταναστών στη Μαλακάσα όπως όλα δείχνουν, θα μετατραπεί σε κλειστή – ελεγχόμενη δομή.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου «γίνονται εργασίες μετατροπής της ανοιχτής δομής, σε κλειστή – ελεγχόμενη, γεγονός το οποίο θα μειώσει την επιβάρυνση που προκαλεί η δομή στην περιοχή». Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, «δεν προγραμματίζεται αύξηση του συνολικού αριθμού των διαμενόντων».

Στη Μαλακάσα σήμερα φιλοξενούνται περίπου 2.500 μετανάστες, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν τον Απρίλιο.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη από την περασμένη εβδομάδα ο Δήμος Σιντικής Σερρών έδωσε το πράσινο φως για τη λειτουργία της πρώτης κλειστής δομής κράτησης μεταναστών στην περιοχή Κλειδί.

Ο ΔΗΜΟΣ ΩΡΩΠΟΥ;;;…

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ 2:

Την ανάγκη να αντικατασταθούν οι ανοιχτές δομές με κλειστά και ελεγχόμενα κέντρα για λόγους δημόσιας ασφάλειας, τάξης και υγείας εξέφρασε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

“Αυτοί που έφθασαν, τις τελευταίες 15 ημέρες, κρατήθηκαν ξεχωριστά” τόνισε ο κ. Μηταράκης σύμφωνα με το skai.gr, και συμπλήρωσε πως “σήμερα, ξεκινάμε τις μετακινήσεις από τα νησιά όσων ήρθαν από την 1η Μαρτίου σε κλειστές δομές στις Σέρρες και στη Μαλακάσα. Ξεκινάμε με 450 άτομα που φεύγουν από τη Λέσβο. Ήδη, το καράβι πρέπει να έχει αναχωρήσει από το λιμάνι. Μέσα στην εβδομάδα θα μεταφερθούν και οι υπόλοιποι”.

Εν συνεχεία, ο κ. Μηταράκης υπογράμμισε ότι “στις ανοιχτές δομές επικρατούν απαράδεκτες συνθήκες, για αυτό και θέλαμε, ως Κυβέρνηση, να τις έχουμε ήδη κλείσει. Έχουμε ζητήσει και θα υπάρχει ειδική πρόβλεψη υγείας τις δομές Σερρών και Μαλακάσας, για τους νεοαφιχθέντες. Στα νησιά, υπάρχει υγειονομική και νοσοκομεία αναφοράς”.

Για τα κλειστά κέντρα, ο κ. Μηταράκης ανέφερε ότι “αυτή τη στιγμή, δε συνεχίζονται οι εργασίες. Έχει ζητήσει ο Πρωθυπουργός από τους Δημάρχους και τον Περιφερειάρχη να μας προτείνουν τον ακριβή τρόπο που θεωρούν οι τοπικές κοινωνίες ότι ανταποκρίνεται στις δικές τους απαιτήσεις. Από αρχές Φεβρουαρίου, θέλαμε να έχουμε θωρακίσει τη χώρα απέναντι σε 2 κινδύνους που είχαμε προβλέψει. Την ένταση στη Συρία και τον κίνδυνο του κορονοϊού”.

Για την φύλαξη των συνόρων, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου επεσήμανε ότι “η αντίδραση των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας ήταν εντυπωσιακή. Ενισχύουμε διαρκώς την οχύρωση του Έβρου και την παρουσία δυνάμεων, πλέον έχουν έρθει και οι δυνάμεις της Frontex”.

Για την αντίδραση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο κ. Μηταράκης ανέφερε ότι “η Ευρώπη, πλέον, είναι πολύ πιο αποφασισμένη σε τρία σημεία. Πρώτον, η ασφάλεια των συνόρων. Δεύτερον, η υποχρεωτική συνεισφορά στο σύνολο των μεταναστευτικών βαρών. Τρίτον, η ανάγκη των επιστροφών όχι μόνο μέσω Τουρκίας και Κοινής Δήλωσης, αλλά και την δημιουργία διαδρόμων επιστροφών σε τρίτες χώρες, θέτοντας ως προαπαιτούμενο την αποδοχή των υπηκόων τους. Παράλληλα, έχουμε ζητήσει έκτακτη στήριξη από την ΕΕ για την επιστροφή όσων μπήκαν στη χώρα τις τελευταίες ημέρες, η οποία και ενεκρίθη σε υπηρεσιακό επίπεδο”.

“Η Ελλάδα δεν μπορεί να δεχθεί ότι οι επιστροφές θα γίνονται μόνο από τα νησιά. Δεν μπορεί να δεχθεί ότι τα νησιά μας θα γίνουν αποθήκες ψυχών για λογαριασμό ολόκληρης της Ευρώπης”, κατέληξε χαρακτηριστικά.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ 3: Πηγή: https://www.voria.gr/article/o-mitarakis-epitheorise-tin-kataskevi-klistis-domis-sti-malakasa?fbclid=IwAR3rekN8mNlK76fKQet4_BqegcZdS1RxI5XfBsIdDkbYV2RBBQ57YqxZQUQ

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου επισκέφθηκε τη Μαλακάσα, όπου ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών για την κατασκευή κλειστής δομής. Ο κ. Μηταράκης ενημερώθηκε για την εξέλιξη των εργασιών που εκτελούνται με σκοπό την κατασκευή κλειστής δομής και την μετατροπή της υφιστάμενης δομής σε ελεγχόμενη. Με τις εργασίες που πραγματοποιούνται, επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, θα περιοριστούν οι επιπτώσεις της δομής στην τοπική κοινωνία και θα προσφερθούν πιο ασφαλείς συνθήκες διαβίωσης στους διαμένοντες.

Τον κ Μηταράκη συνόδευσε ο Δήμαρχος Ωρωπού, κ. Γιώργος Γιασεμάκης.

Πηγη: VORIA.GR

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here