Κως : Ο δήμαρχος απαγορεύει την είσοδο προσφύγων σε περιοχές του νησιού λόγω… κοροναϊού

0
654

Ο Δήμαρχος της Κω παίρνει στα χέρια του τον νόμο κατά προσφύγων και μεταναστών.  Υπάρχουν κάποιοι «Τοπικοί Άρχοντες» στην χώρα μας που δεν χαριεντίζονται με τις Κυβερνήσεις. Δεν στήνουν επικοινωνιακά σόου με άστοχες κινήσεις εντυπωσιασμού για καταστάσεις προσυμφωνημένες και βεβαιωμένες από καιρό, καταδικάζοντας τον τόπο τους στην απαξίωση και την λήθη. Έχουν τους πολίτες στο πλευρό τους, διότι έχουν την εμπιστοσύνη τους και έχουν πείσει για τις προθέσεις και τους σκοπούς τους να προστατεύουν και να υπερασπίζονται το κοινωνικό δίκαιο.

Μετά την μετατροπή των προσφυγικών καταυλισμών σε κλειστές δομές σε Κω, Σάμο και Λέρο με υπουργική απόφαση, ο δήμαρχος της Κω, Θεοδόσης Νικηταράς, αποφάσισε να πάρει πρωτοβουλία για να περιορίσει και άλλο την ελεύθερη κυκλοφορία των προσφύγων στο νησί με πρόφαση τον κοροναϊό.

Πριν από 2 μήνες, ο δήμαρχος Κω είχε αποφασίσει των κλείσιμο των υπηρεσιών του δήμου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη δημιουργία νέας κλειστής δομής, ενώ μαζική ήταν η συμμετοχή των κατοίκων του νησιού στο συλλαλητήριο που είχε γίνει στα τέλη Ιανουαρίου σε όλα τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Τώρα, όμως, ο κ. Νικηταράς αποφάσισε να υποκαταστήσει αρμοδιότητες του κεντρικού κράτους στα ζητήματα της αντιμετώπισης της πανδημίας του κοροναϊού.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Εφημερίδας ων Συντακτών», αποφάσισε να επιβάλει μόνος του μέτρα για την κρίση του ιού, απαγορεύοντας σε πρόσφυγες και μετανάστες την πρόσβαση σε ολόκληρες περιοχές, στις οποίες θα βάλει ειδική σήμανση. Επιπλέον, θα εκδώσει και σχετικά ενημερωτικά φυλλάδια που θα προειδοποιούν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες για το πού επιτρέπεται και πού απαγορεύεται να κινούνται. Τα παραπάνω θα τα κάνει με ομάδα security. Ο κ. Νικηταράς ενημέρωσε μάλιστα με επιστολή του, την Δευτέρα, τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, όπως και τις άλλες τοπικές αρχές τις οποίες υποκαθιστά, την Διεύθυνση της Αστυνομίας Δωδεκανήσου, την Ανώτατη Διοίκηση Ταγμάτων Εθνοφυλακής και τη διοίκηση του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης.

Η επιστολή του Θ. Νικηταρά:

«Στις κρίσιμες στιγμές που διέρχεται η χώρα μας και με βάση όλα τα μέτρα προφύλαξης που ανακοινώνονται, θεωρώ αδιανόητο να μην έχουν παρθεί ήδη αυστηρότατα μέτρα περιορισμού, όσων διαμένουν σε δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, στην ευρύτερη έκταση της δομής.

Για αυτό το λόγο θεωρώ αυτονόητο ότι σήμερα θα παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα.

Σας ενημερώνω ότι αν και δεν είναι δική μας αρμοδιότητα, εμείς, ως Δήμος Κω, παίρνουμε την πρωτοβουλία και τοποθετούμε προσωπικό ασφάλειας security και πληροφοριακές πινακίδες ενημέρωσης και αποτροπής ελεύθερης κυκλοφορίας, προκειμένου να διαφυλάξουμε τη δημόσια υγεία των κατοίκων της Κοινότητας Πυλίου και του νησιού μας γενικότερα.

Επίσης εκτυπώνουμε ενημερωτικά φυλλάδια για τους διαμένοντες στο ΚΥΤ. Παρακαλώ για τις άμεσες δικές σας ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση».

Πηγη: in,gr

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here