ΣΥΝΘΗΚΕΣ «ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΓΑΛΕΡΑΣ» στην ΚΕΔΩ ΩΡΩΠΟΥ

0
736

Σε μια σοβαρότατη καταγγελία προχώρησαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης κ.κ.Χασιώτης Μιχάλης και Γεωργόπουλος Βασίλης.

Ούτε λίγο, ούτε πολύ, κατήγγειλαν τις απαράδεκτες εργασιακές συνθήκες που επικρατούν στην ΚΕΔΩ ΩΡΩΠΟΥ, με δεκάδες εργαζομένων να μένουν απλήρωτοι για πάνω από τέσσερις μήνες και μάλιστα να είναι αδήλωτοι και ανασφάλιστοι. Ένα σοβαρότατο παράπτωμα που επισύρει τεράστια χρηματικά πρόστιμα στον «εργοδότη» δηλαδή στο Νομικό Πρόσωπο της ΚΕΔΩ(ΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 10.000Ε,ανα εργαζόμενο), σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία!

Το στρεβλό της όλης υπόθεσης, πραγματοποιείται πάνω από το γραφείο του ΕΦΚΑ και των δυο υπαλλήλων που συστεγάζεται στο ισόγειο του ιδίου κτηρίου με αυτό της ΚΕΔΩ. Ευθύνες που πρέπει να αναλογιστούν κυρίως ο Πρόεδρος της ΚΕΔΩ, κ.Χ’’Ιωάννου Άγγελος και τα μέλη του Δ.Σ, που θεωρούμε αδύνατο να μην γνώριζαν αυτή την πρωτάκουστη στα χρονικά κατάσταση, που βιώνουν οι εργαζόμενοι. Οι ευθύνες είναι συλλογικές και δεν εξαιρείται κανένας από αυτούς που σήμερα θεωρούν τους εαυτούς τους «διοικητικούς».

Τεράστια εντύπωση μας προξενεί επίσης το γεγονός πως, κανένας, μα κανένας εργαζόμενος δεν έχει γνωστοποιήσει τις συνθήκες γαλέρας που επικρατούν στο Νομικό Πρόσωπο, από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του Νέου Διοικητικού Συμβουλίου!

Όλοι μας μπορούμε να φανταστούμε το κλίμα που επικρατεί…

Ακόμα μια εύστοχη και αποκαλυπτική παρέμβαση από τους Δημοτικούς Συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης, που καταφέρνουν μέσα στο γενικό κλίμα απαξίωσης που δοκιμάζουν από την Νέα Δημοτική Αρχή και τον Νέο Δήμαρχο, να αναδείξουν ένα τεράστιο κοινωνικό θέμα με δεκάδες εργαζόμενους και των οικογενειών τους…

Τώρα να πληρωθούν τα δεδουλευμένα 4 και πλέον μηνών των εργαζομένων της ΚΕΔΩ (ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Παρέμβαση πραγματοποίησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης για την πληρωμή των δεδουλευμένων τεσσάρων και πλέον μηνών καθώς και των ενσήμων των εργαζομένων της ΚΕΔΩ. Συγκεκριμένα:

Προς: Δήμαρχο Ωρωπού κ. Γεώργιο Γιασημάκη, Πρόεδρο ΚΕΔΩ κ. Άγγελο Χατζηϊωάννου

Κοινοποίηση: Δημοτικούς Συμβούλους, Μέλη ΔΣ ΚΕΔΩ, Τοπικούς Συμβούλους

Αρ. Πρωτοκόλλου: 5773/23.3.2020

Κύριε Δήμαρχε, Κύριε Πρόεδρε

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, οι εργαζόμενοι της ΚΕΔΩ έχουν ξεκινήσει την εργασία τους από τον Οκτώβρη 2019.

Οι συμβάσεις τους, με ευθύνη της Δημοτικής αρχής, υπεγράφησαν το τέλος Γενάρη 2020.

Οι εργαζόμενοι της ΚΕΔΩ έμειναν απλήρωτοι, για πρώτη φορά, ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ.

Έμειναν χωρίς οδοιπορικά για καύσιμα που χρειάζονται για να πάνε στην δουλειά τους. Πληρώνουν όλοι από την τσέπη τους τα καύσιμα.

Τον Μάρτη – λίγο πριν ξεκινήσει το τεράστιο πρόβλημα της πανδημίας του κορονοϊού – οι εργαζόμενοι έλαβαν «έναντι μισθοδοσίας» ένα ποσό που ζήτημα είναι αν αντιστοιχεί στην μισθοδοσία ενός μήνα.

Τα ένσημα στον ΕΦΚΑ δεν  υπάρχουν, με αποτέλεσμα να υπάρχει ο κίνδυνος να χάσουν το όποιο επίδομα δικαιούνται.

Και σα να μην έφταναν όλα αυτά, σήμερα ζητάτε από τους απλήρωτους εργαζόμενους να συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους με τηλεργασία.

Υπενθυμίζουμε ότι τα όσα καταγγέλλουμε τα έχουμε ήδη κοινοποιήσει εγγράφως (αρ. πρωτ. 1588/24-1-2020) τόσο σε εσάς όσο και στο ΔΣ της ΚΕΔΩ, χωρίς να λάβουμε απάντηση.

Εξαιτίας αυτής της κατάστασης πρέπει:

Να πληρωθούν στο ακέραιο τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους της ΚΕΔΩ που εργάζονται από τον Οκτώβρη 2019 μέχρι σήμερα συμπεριλαμβανομένου και αυτών που «δέχτηκαν» αρχικά (πριν την υπογραφή των συμβάσεων τα τέλη Γενάρη 2020 με τον φόβο να εξαιρεθούν από τον διαγωνισμό προσλήψεων στην ΚΕΔΩ) την «εθελοντική εργασία» σύμφωνα με τις δηλώσεις που τους δόθηκαν από την διοίκηση να υπογράψουν. ΟΛΟΙ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΎΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΗ 2019.

Να πληρωθούν ΑΜΕΣΑ τα ένσημα στον ΕΦΚΑ από τον Οκτώβρη του 2019.

Η αξιοποίηση των τεχνολογιών (τηλεργασία) που προτείνεται από την ΚΕΔΩ για να προχωρήσουν τα μαθήματα, να εφαρμοστεί αυστηρά όσο διαρκούν τα έκτακτα μέτρα για την περίοδο των αντιμετώπισης της πανδημίας, με ευθύνη και κόστος που θα επιβαρύνει την ΚΕΔΩ.

Να σταματήσει η καταβολή διδάκτρων για όλα τα προγράμματα της ΚΕΔΩ για όσο διαρκέσει η πανδημία. Έκτακτη επιχορήγηση του δήμου στην ΚΕΔΩ για να καλυφθούν οι ανάγκες μισθοδοσίας των εργαζόμενων.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι:

Μιχάλης Χασιώτης, Βασίλης Γεωργόπουλος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here