Η «πανδημία» με τα χαράτσια Γιασημάκη δεν θα περάσει.

0
711

Δελτίο Τύπου 26.03.2020

Η αναλγησία της Δημοτικής Αρχής και η έλλειψη κοινωνικής ευθύνης και πολιτικής, οδήγησαν το Δήμαρχο Ωρωπού Γιώργο Γιασημάκη να φέρει προς ψήφιση, στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης 24 Μαρτίου, την επιβολή του Τέλους Παρεπιδημούντων 0,5%, σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Ωρωπού για το έτος 2021.

Μετά από την απόφαση για την καταστροφική αύξηση των Δημοτικών Τελών, που έλαβε η Δημοτική Αρχή στις 4 Μαρτίου, ήρθε 20 μέρες μετά να επιβάλει κι άλλο ληστρικό Τέλος, το οποίο έκρινε «επιβεβλημένο λόγω των αυξημένων αναγκών που προέρχονται από την τουριστική κίνηση και την επιβάρυνση που επιδέχεται η περιοχή, λόγω των επισκεπτών».

Σε μια περίοδο που η οικονομία του τόπου μας καταρρέει, ο Δήμος, από άκρη σε άκρη, έχει ερημώσει και οι επαγγελματίες πλήττονται αφόρητα, λόγω της αναστολής λειτουργίας των επιχειρήσεών τους, μέσα στο πλαίσιο των υποχρεωτικών προληπτικών μέτρων για τον Κορωνοϊό, η Δημοτική Αρχή θεώρησε σωστό να επιβαρύνει τους επαγγελματίες με ένας Τέλος που ουσιαστικά δεν έχει αντίκρισμα.

Η παράταξη «Πρώτα ο Δημότης», σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να συναινέσει σε ένα ακόμα, τόσο παράλογο για την εποχή αυτή, «χαράτσι». Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους Δημότες μας που υποφέρουν, κάναμε ό,τι ήταν δυνατό για να το σταματήσουμε, πράγμα το οποίο και καταφέραμε.

Από την πρώτη στιγμή που τέθηκε προς ψήφιση το θέμα στην Οικονομική Επιτροπή, είπαμε «όχι». Αν και με τη δική της ανεύθυνη ψήφο, κατά πλειοψηφία, η Δημοτική Αρχή έφερε τελικά το θέμα προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο, εμείς πετύχαμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και τελικά να μην ψηφιστεί.

Αντί να συνδράμετε, κύριοι της Συμπολίτευσης, στην ενίσχυση των επιχειρήσεων και των καταστημάτων, που έκλεισαν υποχρεωτικά λόγω της πανδημίας, ήρθατε να τους βάλετε την ταφόπλακα! Αυτές τις δύσκολες στιγμές που ο κόσμος παλεύει πρώτα για να σώσει την υγεία του και μετά για να καταφέρει να βιοποριστεί, εσείς είχατε τη φαεινή ιδέα να τους επιβαρύνετε με ένα νέο Τέλος!

Οφείλετε κύριοι της Συμπολίτευσης να απολογηθείτε για αυτή την ανάλγητη και μη αλληλέγγυα στάση σας. Με ποιο σκεπτικό επιλέξατε να χαρατσώσετε τώρα τους επαγγελματίες του Δήμου και να αποτρέψετε πιθανές επενδύσεις, μέσα σε αυτές τις πρωτόγνωρες αρνητικές συνθήκες για τον τόπο και όλη την Ελλάδα; Δεν είστε μέλη της κοινωνίας μας και δεν βιώνετε την ερήμωση και την οικονομική καταστροφή του τόπου;

Στην παράταξη «Πρώτα ο Δημότης», στην πρώτη γραμμή είναι ο παράγοντας «άνθρωπος» και όχι οι «αριθμοί». Όπως φαίνεται, για μια ακόμα φορά, το σύνολο της Δημοτικής Αρχής υπολογίζει μόνο στα νούμερα, χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις ολέθριες συνέπειες που θα υποστούν οι άνθρωποι.

Αναγνωρίζοντας την κρισιμότητα της κατάστασης στη χώρα μας, και με δεδομένη την κοινωνική υπευθυνότητα που διακρίνει όλα τα μέλη του Συνδυασμού μας, η ισχυρή μας παρουσία ενάντια σε κάθε παραλογισμό της Δημοτικής Αρχής κρίνεται επιβεβλημένη.

Η αλληλεγγύη είναι το πρώτο μας μέλημα. Ως ισότιμα μέλη της τοπικής κοινωνίας μας και αφουγκραζόμενοι την αγωνία και την ανησυχία των Δημοτών μας, εμείς θα τους υποστηρίξουμε αδιάλειπτα μένοντας, όχι μόνο σπίτι, αλλά δίπλα τους έμπρακτα, για να περάσουμε μαζί και αυτή τη θύελλα.

Η «πανδημία» με τα χαράτσια Γιασημάκη δεν θα περάσει.

Από το Γραφείο Τύπου της παράταξης
«Πρώτα ο Δημότης»

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here