Η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη… κερδίζονται, δεν καπηλεύονται!

0
669

Είναι πραγματικά λυπηρό να διαβάζεις τέτοιες σκέψεις αυτές τις ημέρες που ο τρόμος έχει κυριέψει την μικρή μας κοινωνία. Να διαβάζεις, στο ανώνυμο μέσο που έχει επιλέξει ο Νέος Δήμαρχος να επικοινωνεί με του Δημότες του, πως «ο κύριος Ρούσσης(Πρώην Δήμαρχος) και η κουστωδία του επιχειρούν να δυναμιτίσουν την ίδια την κοινωνική συνοχή του Δήμου μας» και παράλληλα να βλέπεις όλους τους φωτεινούς αστέρες της Νέας Δημοτικής Αρχής, προεξέχοντος του Νέου Δημάρχου, να φωτογραφίζονται στο έργο αυτού του «κάκου» Δημάρχου που αναδιοργάνωσε, προγραμμάτισε και ολοκλήρωσε τις δομές πρόνοιας και κοινωνικής προσφοράς του Δήμου μας.

Συνεχίζοντας το παραπλανητικό τους κείμενο, ωδή στην παραπληροφόρηση και την καπηλεία, αναφέρουν πως «η κοινωνία του Ωρωπού, αλληλέγγυα και σε συνεχή συνεργασία με την Δημοτική αρχή, αδιαφορεί για τους πολιτικούς υποκριτές, και δίνει αυτή την μεγάλη μάχη, που επιβάλλεται και προηγείται (Κορωναιός)».

Ντροπή σας και μόνο ντροπή σας!

Δεν μπορείτε να ακυρώσετε τον τεράστιο αγώνα που καταβλήθηκε την προηγούμενη πενταετία, με τις τεράστιες συνθήκες κρίσης που αντιμετώπισε η κοινωνία του Ωρωπού και τον συνεχή καθημερινό αγώνα των ανθρώπων της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής και προσωπικά του Δημάρχου του ιδίου, με εμετικά κείμενα και στημένες φωτογραφίες, μπροστά στις υποδομές που δημιούργησαν οι προκάτοχοι σας.

Μπείτε στον κόπο να ρωτήσετε τις 120 περίπου οικογένειες που σιτίζονταν καθημερινά και την στήριξη που απέλαβαν από τα στελέχη του κοινωνικού παντοπωλείου και φαρμακείου. Όταν καταφέρετε να δημιουργήσετε(κάτι που ευχόμαστε ολόψυχα) και εσείς, κάποιες υποστηρικτικές δομές «εν τη γενέσει τους» , τότε θα δικαιούστε να κάνετε συγκρίσεις, αλλά και κριτική!

Προς το παρόν μεριμνήστε να λειτουργείτε, σωστά, αυτά τα «ελάχιστα και μηδαμινά» που διαδεχτήκατε, προσφέροντας ανθρώπινες υπηρεσίες στους δημότες μας!

Καλή συνέχεια…Αναδημοσιεύουμε ανάρτηση μας από την 27η Φεβρουαρίου 2018 με τίτλο «Λειτουργεί το κοινωνικό παντοπωλείο. Έτοιμο και το φαρμακείο. Πολύ σύντομα το μαγειρείο σε λειτουργία»

{…Ήταν 21 Δεκεμβρίου, όταν βρεθήκαμε στην τοποθέτηση και εγκατάσταση του νέου οικίσκου(κοντέινερ), προκειμένου να στεγαστεί το νέο κοινωνικό μαγειρείο του Δήμου Ωρωπού. Σήμερα επισκεφτήκαμε τις νέες εγκαταστάσεις, προκειμένου να διαπιστώσουμε σε πόσο καιρό θα μπορεί να λειτουργήσει.

Με μεγάλη χαρά διαπιστώσαμε από τους ανθρώπους που εργάζονται στην νέα δομή πως ήδη έχει ξεκινήσει η παροχή τροφίμων στις ευπαθείς ομάδες σε τρόφιμα μακράς διαρκείας, άλλα και νωπά. Εδώ και περίπου ένα μήνα διανέμονται καθημερινά τρόφιμα στους δικαιούχους που σύμφωνα με τις αιτήσεις που έχουν κατατεθεί, και με πληροφορίες μας,

υπερβαίνουν τις 120 οικογένειες.

Πολλές χορηγίες υπάρχουν από τις τοπικές επιχειρήσεις σούπερ-μάρκετ, και όχι μόνο.

Επίσης έχουν συλλεχθεί πολλά ρούχα, και αναμένονται ράφια και κρεμάστρες προκειμένου να ταξινομούνται και να διατηρούνται σωστά μετά τον υποχρεωτικό καθαρισμό που επιβάλλεται.

 

Ο εξοπλισμός του μαγειρείου, έχει σχεδόν ολοκληρωθεί. Η τοποθέτηση κάποιων ακόμα μηχανημάτων, ολοκληρώνεται τις επόμενες ήμερες, και κάποια ελάχιστα σκεύη καθημερινής χρήσης που υπολείπονται, θα παραλειφθούν εντός της εβδομάδας. Στις αρχές του επόμενου μήνα πιστεύουμε πως το προσωπικό, θα είναι έτοιμο να μαγειρέψει τις πρώτες μερίδες. Θα κλείσουμε το κείμενο μας, με την παράγραφο που περιγράφαμε την σύσταση της νέας αυτής δομής τον Δεκέμβριο.

 

 

 

«Ο Δήμος μπαίνει δυναμικά με σοβαρή και ανθρώπινη προσφορά προς τους δημότες μας, που έχουν τεράστια οικονομικά προβλήματα. Η αξιοπρέπεια αυτών των ανθρώπων, δεν τους επιτρέπει να δείξουν την πραγματική διάσταση του προβλήματος. Είναι πολλοί οι συνδημότες μας, που ζουν την νέα ζοφερή πραγματικότητα. Υπολογίζονται πως πάνω από 120 οικογένειες, σιτίζονται από τα δημοτικά συσσίτια, σε σταθερούς ετησίους ρυθμούς».

Η ευχή μας είναι ο αριθμός των συνδημοτών μας που έχουν πέσει σε τέτοια ανάγκη, να μειώνεται καθημερινά. Μακάρι κανένας συνάνθρωπος μας να μην έχει την ανάγκη σίτισης και παροχής τροφίμων το συντομότερο δυνατό. Και όλες αυτές οι παροχές να αποτελέσουν ένα θλιβερό παρελθόν…}

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here