Κορωνοϊός: Πέντε Κέντρα Υγείας 24ωρης λειτουργίας στην Αττική

0
906

(Δικό μας σχόλιο): Καμία ενημέρωση δεν έχουμε για το «δικό μας ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ» στο Καπανδρίτι. Ποιες είναι οι δυνατότητες παροχών που μπορούν να προσφέρουν τα στελέχη του, εφόσον και αυτό είναι 24ωρης λειτουργίας, όπως και αυτά που αναφέρονται στην παρακάτω λίστα. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση, καθώς η αντίστοιχη σελίδα στο ΦΒ, είναι ανενημέρωτη από την 6ην Φεβρουαρίου. Επίσης από τις σελίδες του Δήμου Ωρωπού, δεν υπάρχει καμία ανακοίνωση.

Παρακαλούμε τους αρμοδίους να ενημερώσουν τις δύσκολες αυτές ώρες τους Δημότες και Πολίτες του Δήμου Ωρωπού, για τις δυνατότητες παροχών υγείας την δεδομένη στιγμή σε ειδικότητες Ιατρών και τις πιθανές αλλαγές λειτουργίας της δομής.

Θα πρέπει να κατανοήσουμε πως με τόσο κόσμο στα σπίτια του και την ανύπαρκτη και αδικαιολόγητη μετακίνηση των πολιτών στην Αθήνα, το Κέντρο Υγείας Καπανδριτίου, είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΥΣΗ για παροχή υγείας, στην ευρύτερη περιοχή…

 

Σε 24ωρη λειτουργία για πολίτες που θέλουν να εξεταστούν ως ύποπτα κρούσματα κορωνοϊου τίθενται πέντε Κέντρα Υγείας στην Αττική, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υγείας. Πρόκειται για τα Κέντρα Υγείας σε:

-Αλεξάνδρας

-Καλύβια

-Ραφήνα

-Καμίνια και

-Περιστέρι

Όπως, επίσης, ανακοινώθηκε τις επόμενες ημέρες τέτοια Κέντρα θα λειτουργήσουν σε μεγάλες πόλεις της χώρας (Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα και Ηράκλειο).

Tι θα προσφέρουν:

Στα Κέντρα Υγείας, σύμφωνα με το υπουργείο, θα εξετάζονται πολίτες με αναπνευστικά προβλήματα, ενώ, όπου απαιτείται, θα πραγματοποιούνται διαγνωστικές εξετάσεις. Σε περίπτωση θετικών κρουσμάτων, θα είναι δυνατόν να γίνεται παραπομπή σε νοσοκομείο αναφοράς. Επιπλέον, για τους ασθενείς που βρεθούν θετικοί στον κροωνοϊό αλλά δεν απαιτείται εισαγωγή σε νοσοκομείο αλλά παραμονή στο σπίτι, θα υπάρχει η δυνατότητα επικοινωνίας με γιατρό και, αν χρειαστεί, επίσκεψη στο σπίτι είτε από τους γιατρούς τον Κέντρων είτε από ιδιώτες. Παράλληλα, όπως υποστηρίζει το υπουργείο Υγείας, τις επόμενες ημέρες θα υπάρχει και δυνατότητα τηλεϊατρικής τόσο μέσω των Κέντρων Υγείας όσο και μέσω ιδιωτών γιατρών.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας όλες οι παραπάνω υπηρεσίες Δωρεάν για όλους του πολίτες, ενώ οι ιδιώτες γιατροί θα αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΥ στην περίπτωση της τηλεϊατρικής με 10 ευρώ και στην περίπτωση κατ’ οίκον επίσκεψης με 30 ευρώ.

 59 νεκροί

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε ότι στους 59 έφτασαν σήμερα οι θάνατοι από κορωνοϊό στην χώρα μας. Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας από αυτούς οι 46 είναι άνδρες και οι 13 γυναίκες. 50 από αυτούς, το 95% είχαν κάποιο υποκείμενο νόσημα ή ήταν ηλικιωμένοι. Ο μέσος όρος ηλικίας τους είναι τα 71 έτη.

Παράλληλα στα 99  έφτασαν σήμερα στη χώρα μας τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού, και συνολικά στα 1.613, ενώ 92 νοσηλεύονται σε ΜΕΘ διασωληνωμένοι. 33 είναι γυναίκες, ενώ, οι υπόλοιποι είναι άνδρες, με μέση ηλικία 66 ετών. Παράλληλα 11 ασθενείς έχουν εξέλθει από ΜΕΘ.

Πηγή: aftodioikisi.gr

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here