«Πρώτα Ο Δημότης» ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 03.04.2020

0
802

Τεχνικό Πρόγραμμα και Προϋπολογισμός του Δήμου Ωρωπού

Στην τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 28ης Μαρτίου 2020, η οποία έλαβε χώρα δια περιφοράς, συζητήθηκαν και ψηφίστηκαν ομόφωνα δυο πολύ σημαντικά θέματα για τη λειτουργία του Δήμου μας, με τίτλο:
1. «Κατάρτιση Τεχνικού Προγράμματος εκτελεστέων έργων έτους 2020»,
2. «Προϋπολογισμός Εσόδων-Εξόδων του Δήμου Ωρωπού, οικονομικού
έτους 2020».

Ένα Τεχνικό Πρόγραμμα, όπως ήταν αυτούσιο από την προηγούμενη Διοίκηση, δίχως κανένα σχέδιο συνέχισης της αναπτυξιακής πορείας των τελευταίων πέντε ετών και χωρίς νέες προτάσεις από πλευράς της Δημοτικής Αρχής. Ένα Τεχνικό πρόγραμμα, του οποίου ο κεντρικός άξονας στηρίζεται σε όλα τα συνεχιζόμενα έργα αλλά και στα ενταγμένα της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, επί δημαρχίας Θωμά Ρούσση.

Η παράταξή μας «Πρώτα ο Δημότης», κατέθεσε τις προτάσεις της και ψήφισε «ΝΑΙ» όχι μόνο στην κατάρτιση του Τεχνικού Προγράμματος, αφού πρόκειται για ένα Τεχνικό Πρόγραμμα της Δημοτική Αρχή Θωμά Ρούσση, αλλά έδωσε τη θετική της ψήφο και στον Προϋπολογισμό οικονομικού έτους 2020.

Τραγική ειρωνεία αποτελεί το γεγονός ότι η Δημοτική Αρχή Γιασημάκη, όταν βρισκόταν στη θέση της Αντιπολίτευσης, δεν ψήφισε ποτέ αυτά τα έργα και προσπαθούσε να σταθεί εμπόδιο στην έναρξη και στην υλοποίησή τους, με καταγγελίες προς κάθε κατεύθυνση.

Με θράσος φώναζε προεκλογικά,ότι δεν έγιναν έργα κατά την πενταετία της Διοίκησης Ρούσση και έρχεται τώρα, από τη θέση της Δημοτικής Αρχής, να προσπαθεί να οικειοποιηθεί, να φωτογραφίζεται και να υιοθετήσει τελικά τα έργα του Θωμά Ρούσση χτίζοντας όλο το Τεχνικό Πρόγραμμα πάνω σε αυτά, που μέχρι πέρσι κατέκρινε και απέρριπτε!

Πιο συγκεκριμένα, το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Ωρωπού για το έτος 2020 είναι ένα πρόγραμμα ποσού 9.000.000 ευρώ, στο σκέλος των συνεχιζόμενων έργων, όλα έργα της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής του Θωμά Ρούσση. Το ίδιο ακριβώς, συμβαίνει και με τα νέα έργα με γενικό σύνολο έργων 3.835.000 ευρώ, εκ των οποίων περίπου τα 3.600.000€ είναι έργα ενταγμένα (με απόφαση ένταξης – χρηματοδότησης) από την προηγούμενη, δική μας, Δημοτική Αρχή.

Όσον αφορά τον Προϋπολογισμό , είναι ένας Προϋπολογισμός που βασίστηκε στην υπέρογκη αύξηση των δημοτικών τελών στην Δ.Ε. Αυλώνα, ενώ με τις αρνητικές ψήφους της Αντιπολίτευσης πετύχαμε, τουλάχιστον, να αποτρέψουμε το δεύτερο «χαράτσι» Γιασημάκη, που αφορούσε το τέλος παρεπιδημούντων.

Ένας Προϋπολογισμός, που επί της ουσίας στηρίζεται στις απευθείας αναθέσεις, στις οποίες δήλωνε δημόσια ότι δεν πρόκειται να καταφύγει, γεγονός που αντανακλά τις προθέσεις της νέας Δημοτικής Αρχής, καθώς έχουν υπολογιστεί περίπου 50 κωδικοί αριθμοί ποσού 24.800 ευρώ. Χρήματα τα οποία θα δοθούν, μέσω των απευθείας αναθέσεων, σε προμηθευτές και εργολάβους της αρεσκείας του κ. Γ. Γιασημάκη.

Για μία ακόμα φορά ο σημερινός Δήμαρχος φαίνεται ανακόλουθος και αυτοαναιρείται σε όλα όσα υποστήριζε με πάθος από τη θέση της Αντιπολίτευσης. Για όλα όσα κατηγορούσε τη Δημοτική Αρχή του Θωμά Ρούσση ότι έπραττε ως «παράνομα», έρχεται σήμερα να τα εφαρμόσει απροκάλυπτα και με περισσό θράσος, έχοντας την πλάνη ότι οι Δημότες του Ωρωπού έχουν ξεχάσει τις δημόσιες φανφάρες που ξεστόμιζε λίγους μήνες πριν!

Η παράταξη μας δε συμφωνεί και δεν υιοθετεί σε καμία περίπτωση αυτές τις τακτικές για χάρη της μικροπολιτικής. Σε αντίθεση με την ανάλγητη και καταδικαστική για το Δήμο αντιπολιτευτική στάση του κ. Γιασημάκη, που δεν ψήφισε ποτέ κανένα Τεχνικό πρόγραμμα και κανένα Προϋπολογισμό, ούτε καν τις αναμορφώσεις, εμείς ψηφίσαμε τον πρώτο Προϋπολογισμό της Δημοτικής Αρχής.

Η παράταξή μας, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους Δημότες, όπως έβαλε τις βάσεις και ξεκίνησε αυτά τα έργα, έτσι θα στηρίξει και την υλοποίησή τους. Στόχος μας είναι και θα είναι να πραγματοποιηθεί το τεχνικό μας σχέδιο και να συνεχιστεί η αναπτυξιακή πορεία του Δήμου μας. Θα πρέπει επίσης, να δούμε τη νέα Δημοτική Αρχή να ξεκινήσει επιτέλους να εργάζεται σκληρά, γιατί δυστυχώς, η παρουσία της αυτούς τους πρώτους οκτώ μήνες Διοίκησής της, είναι παντελώς ανύπαρκτη.

Θα είμαστε εδώ, με ωριμότητα, να ελέγχουμε, να προτείνουμε, να θέτουμε τις σωστές βάσεις και να κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να προχωρήσει μπροστά ο τόπος μας, χωρίς καμιά αντιπολιτευτική διάθεση.

Από το Γραφείο Τύπου του Συνδυασμού
«Πρώτα Ο Δημότης»

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here