Συνεχίζεται η ρύπανση στον Ασωπό….

0
958

Συντονιστική Επιτροπή Φορέων & Κατοίκων Β.Α. Αττικής- Επιτροπή Αγώνα Ωρωπού  (3 Απριλίου 2020)

Συνεχίζεται η ρύπανση στον Ασωπό….

(Δεν θέλουμε να σκεφτούμε τι έγινε μετά τις έντονες βροχοπτώσεις και το ποτάμι γεμάτο με νερό…)
Τα στοιχεία που έρχονται στο φως από την τετραετή έρευνα του Εργαστηρίου Αναλυτικής Χημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών, για λογαριασμό της Περιφέρειας Αττικής.

Το πρόγραμμα στη Λεκάνη του Ασωπού με επιστημονικό υπεύθυνο τον αν. καθηγητή Αναλυτικής Χημείας Νικόλαος Θωμαΐδης, αφορά όχι μόνο το νερό και τα ιζήματα του ποταμού, αλλά και τον υπόγειο υδροφορέα της περιοχής και το πόσιμο νερό, δηλαδή τις πηγές της Μαυροσουβάλας από τις οποίες υδροδοτείται η περιοχή του Δήμου Ωρωπού.

Το πρόγραμμα που ξεκίνησε το 2017 και ολοκληρώνεται τον Σεπτέμβριο.
Οι ερευνητές έχουν πλέον καταλήξει στα πρώτα συμπεράσματα για τον ποταμό, τα οποία ανακοινώθηκαν τους προηγούμενους μήνες σε επιστημονικά συνέδρια και περιοδικά.
Τους επόμενους μήνες θα ακολουθήσουν τα συμπεράσματα από τις γεωτρήσεις και το πόσιμο νερό.

Στις μετρήσεις στον Ασωπό, φαίνεται ότι η ρύπανση συνεχίζεται με μία σειρά από ρύπους προερχόμενους από βιομηχανική δραστηριότητα: επεξεργασία μετάλλων, υφαντουργία, βιομηχανία τροφίμων, φαρμακοβιομηχανία.
Από τις ενώσεις που εντοπίζονται, οι πιο επικίνδυνες για την υγεία είναι εκείνες που συσσωρεύονται στο περιβάλλον και κατόπιν περνούν στην τροφική αλυσίδα και στο νερό.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here