Από πότε το ΓΠΣ Πολυδενδρίου είναι «κατόρθωμα» της Δημοτικής Αρχής Γιασημάκη;

0
528

Μια ακόμα μελέτη, που επί σειρά ετών είχε δρομολογηθεί από προηγούμενες διοικήσεις και οδηγήθηκε στο τελικό στάδιο έγκρισης από τη Δημοτική Αρχή του Θωμά Ρούσση, έρχεται σήμερα να οικειοποιηθεί η ομάδα του κ. Γιασημάκη και να παινευτεί ότι «παίρνει σάρκα και οστά» από δικέςτης ενέργειες.

Ο λόγος για τη μελέτη του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της Κοινότητας Πολυδενδρίου, η οποία ξεκίνησε από την πρώην Κοινότητα Πολυδενδρίου (προ Καλλικράτη) επί διοίκησης του κ. Αθανασίου Σαρκίρη. Με ενέργειες της δικής μας Δημοτικής Αρχής,ολοκληρώθηκε το σύνολο των σταδίων της μελέτης, η επανέκδοση των αναγκαίων εγκρίσεων λόγωαλλαγής της νομοθεσίας, και η υποβολή της στη Διεύθυνση Μητροπολιτικού Σχεδιασμού προς έγκριση και δημοσίευση σε ΦΕΚ.

Μάλιστα, στις 8 Αυγούστου 2019, πριν αναλάβει τα καθήκοντα του ο κ. Γιασημάκης, ως νέος Δήμαρχος, πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Δημοτικής Αρχής του κ. Θωμά Ρούσση με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Ευθύμιο Μπακογιάννη, παρουσία της πολιτευτή της περιοχής μας κα Βάσως Κόλλια και του πρώην Αντιδημάρχου κ. Δημητρίου Βελτανιώτη, ο οποίος δεσμεύτηκε για την έγκριση της μελέτης του Γ.Π.Σ. της Κοινότητας Πολυδενδρίου στην πρώτη συνεδρίαση του νέου συμβουλίου.

Αυτό ακριβώς και έγινε, αφού η εισήγηση ήταν ήδη έτοιμη από την υπηρεσία από τον Ιούνιο του 2019 και ο ορισμός των μελών του Συμβουλίου του Μητροπολιτικού Σχεδιασμού πραγματοποιήθηκε στις 10 Μαρτίου 2020 από τον Υπουργό του ΥΠΕΝ. Στη συνεδρίαση, λοιπόν, της 15ης Απριλίου 2020, εγκρίθηκε ομόφωνα το Γ.Π.Σ. της Κοινότητας Πολυδενδρίου, ως φυσικό επακόλουθο των ενεργειών της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής και προφανέστατα, όχι της τωρινής.

Κύριοι της τωρινής διοίκησης, είναι απαράδεκτη η νοοτροπία που σας διακατέχει να οικειοποιήστε τα έργα και τις μελέτες που δρομολογήθηκαν επί Δημαρχίας Ρούσση και να τα παρουσιάζετε ως δικά σας. Φυσικά, είναι το μόνο το οποίο μπορείτε να κάνετε, μέσα στην τεράστια απραξία σας. Θα ήταν ευχής έργον να μπορούσε να εγκριθεί μια μελέτη Γ.Π.Σ. μέσα σε μόλις οκτώ μήνες, όταν για να γίνει αυτό χρειάζονται δεκαετίες.

Πριν από εσάς υπήρξαν κι άλλοι που με μεγάλες προσπάθειες, επιμονή, μεθοδικότητα και σχεδιασμό, κατάφεραν να σας παραδώσουν ώριμα έργα και μελέτες, που θα ολοκληρωθούν επί των ημερών σας για αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής των δημοτών μας και όχι για να κομπάζετε εσείς σήμερα.

Η δίψα σας για εξουσία και η ανάγκη σας για να θρέψετε τη ματαιοδοξία σας, σας οδηγεί σε αλαζονικές και υπερφίαλες συμπεριφορές, σε φανφάρες χωρίς ίχνος πραγματικότητας.

Εκμηδενίζετε την προσφορά των προηγούμενων διοικητικών, σαν να μην λειτουργούσε ποτέ ο Δήμος μας πριν από εσάς.

Με τα έργα Ρούσση, θέλετε να κλέψετε τις εντυπώσεις. Όσο όμως κι αν προσπαθείτε να αφανίσετε το αποτύπωμα του έργου της Δημοτικής Αρχής του Θωμά Ρούσση, τόσο θα το βρίσκετε μπροστά σας και θα πανηγυρίζετε για αυτό.

Από το Γραφείο Τύπου του Συνδυασμού
«Πρώτα ο Δημότης»

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here