Η Νέα Δημοτική Αρχή Ωρωπού, ακούει;..

0
701

Ακούσαμε χθες την συνέντευξη που παρέδωσε ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιοτεχνικού Συλλόγου του Δήμου Ωρωπού, κ.Γιουρούκου Θεόδωρου, σε γνωστό σίτε της περιοχής μας. Με μια νότα αισιοδοξίας έκλεισε την παρέμβασή  του ο Πρόεδρος, εκτιμώντας πως το φετινό καλοκαίρι μπορεί να μην χαθεί, καθώς η περιοχή μας θα αποτελέσει κύριο πόλο έλξης των επισκεπτών, αλλά και των παραθεριστών, λόγο των ειδικών συνθηκών.

Δεν θα διαφωνήσουμε καθόλου!.. αυτό όμως απαιτεί βασικές προϋποθέσεις από πολλούς εμπλεκομένους φορείς, πρωτίστως κυβερνητικών χειρισμών και δευτερεύοντος της τοπικής δημοτικής αρχής, που πρέπει να ενσκήψει σε βασικά ζητήματα που αφορούν τους καταστηματάρχες και εμπόρους της περιοχής μας.

Διαβάζοντας με προσοχή την συνέντευξη του Δημάρχου Διονύσου, κ.Καλαφατέλη Γιάννη, αντιληφτήκαμε πως κάποιοι όμοροι δήμοι έχουν ήδη προετοιμαστεί να αντιμετωπίσουν βασικά ζητήματα που θα απασχολήσουν τις επιχειρήσεις, τείνοντας χέρι βοηθείας στον κλάδο που πλήγηκε  εξαιρετικά βάναυσα από τον Κορωνοιό.

Την  δική μας Δημοτική Αρχή, ακόμα δεν έχει απασχολήσει το θέμα του τουρισμού και της μεγάλης επισκεψιμότητας που αναμένεται το φετινό καλοκαίρι. Φυσικά δεν μας έχουν συνηθίσει σε ανατρεπτικές πρωτοβουλίες και πρωτοποριακές κινήσεις, στον σύντομο Δημοτικό τους βίο, όντως να ακολουθούν και να κυνηγούν τις εξελίξεις στο κάθε σημαντικό ζήτημα που έχει προκύψει μέχρι στιγμής.

Ας ανατρέξουν τουλάχιστον σε ενέργειες συναδέλφων τους, υιοθετώντας κρίσιμες αποφάσεις που βοηθούν προς την κατεύθυνση αυτή.Περιμένουμε με αγωνία, για άλλη μια φορά, τα αντανακλαστικά του Νέου Δημάρχου και των στελεχών του. Ας ελπίσουμε πως θα δράσουν έγκυρα και έγκαιρα, ανακουφίζοντας τις πολυπληθής τοπικές επιχειρήσεις…

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΚΑΛΑΦΑΤΕΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ:

 Επιπλέον όμως, έχουμε προτείνει και μέτρα για τη για τη στήριξη της κοινωνίας και της τοπικής επιχειρηματικότητας. Αναφέρομαι χαρακτηριστικά :

α) σε ελαφρύνσεις αναφορικά με το ενιαίο ανταποδοτικό τέλος καθαριότητας και φωτισμού, για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί.


β) σε απαλλαγή τελών για όσες επιχειρήσεις διακόπτουν ή περιορίζουν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους, λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 και δεν κάνουν χρήση παραχωρημένου κοινόχρηστου χώρου.


γ) σε απαλλαγή τροφείων, πάντα για αυτό το χρονικό διάστημα που διανύσουμε, για όσες οικογένειες στέλνουν τα παιδιά τους στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου μας.

Θα μπορούσαμε εμείς να προσθέσουμε και άλλα ευνοϊκά μέτρα και ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση. Θα μπορούσαν να μειώσουν σοβαρά τα τέλη ύδρευσης για την περίοδο του καλοκαιριού, ακόμα και να τα εξαλείψουν χρεώνοντας μόνο τα πάγια για το σύνολο των επισιτιστικών επιχειρήσεων. Απόφαση που θα βρει σύμφωνο, ομόφωνα, το Δημοτικό μας συμβούλιο.

 

 

 

 

Θα μπορούσαν επίσης, παρεμβαίνοντας άμεσα στις προϊστάμενες υπηρεσίες λόγο των ειδικών συνθηκών, να εξασφαλίσουν την ομαλή λειτουργία της χερσαίας λιμενικής ζώνης της περιοχής μας, εξαλείφοντας τα προβλήματα του παρελθόντος με τα συνεχή πρόστιμα(άδειες χρήσεις) και την αμφισβήτηση.

Σε συνεργασία με τους ανθρώπους των Εμπορικών Συλλόγων, θα μπορούσαν να διαβαθμίσουν τα σοβαρά προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο (καθαριότητα, φωτισμός, ανάδειξη κεντρικών σημείων με ήπιες παρεμβάσεις, καθημερινός έλεγχος και παρουσία των υπάλληλων στις παραλίες λουομένων της περιοχής, διευθέτηση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων και στάθμευσης των οχημάτων, και άλλα), προκειμένου να κερδηθεί η εμπιστοσύνη των φετινών επισκεπτών.

Ακόμα και η διοργάνωση από κοινού, μιας καμπάνιας ενημέρωσης και προβολής των Τοπικών Επιχειρήσεων με την δυνατότητα ακόμα και τις συγκράτησης και συνδιαμόρφωσης των τιμών των παρεχόμενων υπηρεσιών (υπό μορφή εκπτώσεων των συμμετεχόντων επιχειρήσεων), παρουσιάζοντας μια ενιαία και οργανωμένη εικόνα προς τους καταναλωτές.

Το θέμα του τοπικού τουρισμού, είναι από τα σημαντικότερα της περιοχής μας. Δυστυχώς ακόμα δεν έχει δοθεί η πρέπουσα σημασία που του αρμόζει, καθώς ακόμα δεν έχει οριστεί ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ του Δήμου Ωρωπού, όπως κατά το παρελθόν από τις προηγούμενες Δημοτικές Αρχές.

Είναι καθαρά θέμα προτεραιοτήτων της Νέας Αρχής και φαίνεται πως ακόμα δεν τους έχει απασχολήσει…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here