Πυροπροστασία Δήμου Ωρωπού: Ώρα μηδέν!

0
1100

Τα καμώματα του «πρωτοπαλίκαρου» του Αυλώνα κ.Δημητρίου Νώντα, έγιναν γνωστά σε παναττικό πλέον επίπεδο, όπως διαβάζουμε στο σίτε της ΒΟΡΕΙΝΗΣ, σε δημοσίευμα της 26ης Απριλίου. Χωρίς να τον κατονομάζει, αναδεικνύει το γεγονός της απαράδεκτης ενέργειας να προβεί στην «απομάκρυνση» πυροσβεστικού οχήματος από την εθελοντική ομάδα ΕΘΕΚΑΠ του Καπανδριτίου, ξεγυμνώνοντας ουσιαστικά την επιχειρησιακή δυνατότητα της ομάδας πυρασφάλειας. Ακόμα δεν γνωρίζουμε την τύχη του οχήματος και τους λόγους που προχώρησε σε αυτή την κίνηση, αφού κανένας «Υπεύθυνος» δεν έχει ενημερώσει περί του γεγονότος.

Ο Νέος Δήμαρχος Ωρωπού, καθώς και ο Υπεύθυνος Πολίτικης Προστασίας κ.Δήμας Γιάννης κωφεύουν στα συνεχή ερωτήματα των πολιτών σχετικά με το γεγονός, πυροδοτώντας την αγωνία των Δημοτών και πολιτών του Δήμου μας, ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου.

Οι ρεμβασινστικές κινήσεις του κ.Νώντα Δημητρίου, δείχνουν το τεράστιο αλαλούμ που επικρατεί στην Νέα Δημοτική Αρχή και την ανικανότητα να σχεδιάσουν και να μεθοδεύσουν την ομαλή λειτουργία της Πολίτικης Προστασίας και των εθελοντών ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου, που ξεκινά επίσημα την επομένη εβδομάδα.

Το άρθρο της ΒΟΡΕΙΝΗΣ είναι χαρακτηριστικό:

{…Βρισκόμαστε μία ανάσα πριν την αντιπυρική περίοδο και δυστυχώς κάποιος αιρετός του Δήμου Ωρωπού συνεχίζει να πειραματίζεται και να αυτοσχεδιάζει σε θέματα πυροπροστασίας , λειτουργεί προκλητικά και με αυταρχισμό , αγνοώντας επιδεικτικά τις εντολές του επίσημου φορέα δασοπυρόσβεσης στο επιχειρησιακό πεδίο και αδιαφορεί για τις ολέθριες επιπτώσεις που θα έχει με μαθηματική βεβαιότητα η εξόχως επικίνδυνη και αμφιλεγόμενης νομιμότητας τακτική που ακολουθεί.

Μία επίσκεψή μας στο Δήμο Ωρωπού ήταν αρκετή για να αντιληφθούμε μία αρκούντως αποκαρδιωτική εικόνα : πυροσβεστικοί κρουνοί κατεστραμμένοι ή μη λειτουργικοί , ακόμη και σε κεντρικά σημεία Δημοτικών Κοινοτήτων , όπως λ.χ. εκείνος στην πλατεία της Δ.Ε. Αυλώνα. Δεξαμενές νερού , που προορίζονται για τον ανεφοδιασμό των πυροσβεστικών οχημάτων με νερό: άδειες.

Σημειώνεται , ότι πολλές εξ’ αυτών βρίσκονται στα όρια ή και εντός του Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας. Δασικοί δρόμοι αδιάβατοι , τόσο εξ’ αιτίας της ανάπτυξης των κλάδων των δέντρων , όσο και λόγω της διάβρωσης που έχει δημιουργηθεί από τα βρόχινα νερά. Πυροσβεστικά οχήματα που μέχρι χθες αποτελούσαν την αιχμή του δόρατος της αντιπυρικής θωράκισης του Δήμου Ωρωπών , σκοπίμως ακινητοποιημένα. Μία εσκεμμένη αποδυνάμωση μάχιμων μονάδων δασοπυρόσβεσης (όπως ο Σύλλογος «ΕΘΕΚΑΠ» και οι εθελοντές Αυλώνα), που τα τελευταία χρόνια λειτουργούσαν αποτελεσματικά και επιτυχώς στους τομείς ευθύνης τους.

Γιατί όμως ; Για την ικανοποίηση μιας προσωπικής φιλοδοξίας ή μήπως για την προσέλκυση νέων ψηφοφόρων;

Μην ξεχνάμε , ότι πρόκειται για έναν τομέα ιδιαίτερα μεγάλο σε έκταση και επικίνδυνο , που περιλαμβάνει τη Μαλακάσα , τη Μαυροσουβάλα , το Μήλεσι  το Ν. Λεβίσι , το Βούτημα Αυλώνα κ.α.

Και σε όλα τα ανωτέρω πρέπει να προστεθεί και ο υπαρκτός κίνδυνος που προκύπτει από τη λειτουργία του ΚΥΤ προσφύγων στη Δ.Κ. Μαλακάσας , καθώς είναι δεκάδες τα περιστατικά που σημειώθηκαν κατά την περσινή αντιπυρική περίοδο , όπου μετανάστες άναβαν φωτιά εντός δασικών εκτάσεων καθ’ όλο το 24ώρο , κυρίως για ψήσιμο φαγητού.

Επειδή : «όποιος δεν θυμάται το παρελθόν του , είναι καταδικασμένος να το ξαναζήσει» , θα ήταν φρόνιμο και σκόπιμο ακόμη και αυτή την ώρα να λογικευτούμε , να ασχοληθούμε με το κοινό καλό , για να μην χαθεί άλλος πνεύμονας πρασίνου και να μην θρηνήσουμε άλλες ανθρώπινες απώλειες.}

Πηγη: ΒΟΡΕΙΝΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here