Με πολιτικές κλειδαρότρυπας… καλύπτουν την ανυπαρξία τους

0
698

Δεν περιμέναμε τίποτα περισσότερο από τους νοσταλγούς του Αυριανισμού, με τις γνωστές ανορθόδοξες μεθόδους «ενημέρωσης» που έχουν υιοθετήσει στην πολιτική ζωή του τόπου μας. Οι γνωστοί-άγνωστοι τύποι που δεν κατάφεραν να προσφέρουν το παραμικρό στον τόπο μας, από όποιο μετερίζι και αν βρεθήκαν, τυλιγμένοι πάντα με τον μανδύα της ιδιοτέλειας ανακάλυψαν την είδηση της χρονιάς και παρουσίασαν ένα προσωπικό γεγονός σαν το μέγιστο αμάρτημα των ημερών.Τι σημασία είχε όταν την προηγούμενη εβδομάδα ανάλογες στιγμές συνάθροισης εκτυλίχθησαν σε όλες τις γειτονιές της Ελλάδας, με τις οικογένειες να προσπαθούν να αντισταθούν στα επιβαλλόμενα μέτρα των έκτακτων συνθηκών λόγο της πανδημίας. Καμία αναφορά στις γεμάτες θάλασσες, παράλιες, πάρκα, βουνά των ηλιόλουστων ημερών του Απριλίου όπου δεκάδες συμπολίτες μας συγχρωτίστηκαν σε ελάχιστα τετραγωνικά αγανακτισμένοι από τον συνεχή εγκλεισμό, τους περιορισμούς και την αμφισβήτηση των τελευταίων ημερών.

Εκεί δεν υπήρχαν θανάσιμοι αντίπαλοι, μισητοί εχθροί, προσωπικότητες που προκαλούν φόβο, ακόμα και αν προέρχονται μετά από μια βαριά ήττα. Θα αποτελούν πάντα φόβητρο και το μεγάλο τους εμπόδιο να επιβάλλουν τις τακτικές και τις μεθοδεύσεις τους, που πάντα εξυπηρετούσαν προσωπικούς σκοπούς. Οι οικείες κατευθυνόμενες ιστοσελίδες της ζούγκλας το ανέδειξαν καταλλήλως, πιστές στις θεμελιώδεις αρχές της διαπόμπευσης, της μνησικακίας και της κανιβαλίζουσας κλειδαρότρυπας: Ιδού οι επώνυμοι πολιτικοί παράγοντες αμαρτάνουν, έχουν αδυναμίες, έχουν παιδιά, και δυστυχώς για αυτούς αποτελούν ομάδα, έχουν συνοχή, δεν διαταράσσονται, δεν είναι σκορποχώρι όπως θέλουν να τους παρουσιάζουν, αποτελούν ακόμα μια αξιόπιστη πολιτική πρόταση που υπολογίζει τον επικεφαλής της. Η γνωστή υποκρισία, ο γνωστός κανιβαλισμός επί του ιδιωτικού βίου, η γνωστή αηδία, από τους ίδιους ανθρώπους, συνεχόμενα!

Το αν θα σταματήσει η «δημοσιογραφία» και η προβολή της κλειδαρότρυπας και το πότε είναι μέγα ζητούμενο. Καταρχήν και κατά βάση να συμφωνήσουμε ότι αυτό δεν είναι δημοσιογραφία αλλά αντιθέτως η δημοσιογραφία είναι το μέγα και πρώτο θύμα αυτών των «προϊόντων» του Τύπου, από την στιγμή που δεν κρίνονται πολιτικές πράξεις και ενέργειες για τα κοινά του τόπου. Ένας λόγος παραπάνω, όταν δεν διαπράττονται εγκλήματα του ποινικού κώδικα ικανά να χαρακτηρίσουν τους ανθρώπους του πολίτικου βίου της περιοχής μας.

Zούμε μία θλιβερή εποχή. Μία εποχή που περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη περίοδο ο άνθρωπος έχει πέσει στο χειρότερο επίπεδο. Όλα κρίνονται με βάση την εικόνα ενώ η «ηδονοβλεπτική» ματιά στην προσωπική ζωή έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Σε τοπικό επίπεδο, τροφή δίνουν τα δεκάδες ανώνυμα-εριστικά προφίλ στο διαδίκτυο που διατηρούνται από την Δημοτική Αρχή και τα στελέχη της, καθώς επίσης και από επωνύμους τραμπούκους υποστηρικτές της νέας δημοτικής κατάστασης που πουλάνε εκδούλευση με χυδαίο τρόπο και γραφήματα που αγγίζουν την γελοιότητα.

Με μαθηματική ακρίβεια οδηγούμαστε σε «κοινωνία της… σιχαμάρας και της υποκρισίας». Επιστροφή λοιπόν στην κοινωνία και εάν μεταφράσουμε σε πράξη την αγανάκτηση του κόσμου, τότε ΔΕΝ πρέπει, κλικ στο σανό να ξανακάνει κανένας μας. Η σοβαρότητα μιας κοινωνίας φαίνεται και από τα μέσα που χρησιμοποιεί για να ενημερωθεί. Και κυριότερα από τους ανθρώπους που ανήκουν αυτά τα μέσα. Προκύπτει βέβαια και από δεκάδες άλλα πράγματα. Δείτε με τι υπερηφάνεια εκφράζονται επί παντός επιστητού στο Facebook, άνθρωποι που δεν ξέρουν να γράψουν σωστά το όνομά τους ή γράφουν αλαμπουρνέζικα, όχι γιατί αυτό είναι ευκολότερο αλλά γιατί έτσι προωθούν την πλήρη υποταγή τους στον ένα και μοναδικό, εξασφαλίζοντας την εύνοιά του επισκοπούμενοι από την ιδιοτέλειά τους.

 

Δυστυχώς, η πραγματικότητα είναι περισσότερο σκληρή απ’ ότι φαντάζεται κανείς και ο κανιβαλισμός δεν θα σταματήσει εδώ, θα έχουμε και συνέχεια και σημειώστε το κάπου. Βέβαια αν το αναλύσει κανείς το φαινόμενο είναι  μόδα στο Πανελλήνιο , αλλά σε μικρούς τόπους σαν το δικό μας οι μεγάλες φόλες καταπίνονται δύσκολα, οι καθημερινές όμως μικρές δόσεις παραμένουν αθέατες και διαμορφώνουν τον ξερόλα του σήμερα και το βλήμα του αύριο.

Μακάρι να διαψευστούμε για την συνέχεια της ανθρωποφαγίας.

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here