«ΑΝΟΙΚΤΗ» και η νέα Δομή Φιλοξενίας στην Μαλακάσα

0
1047

Με ένα λιτό ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ, η Δημοτική Αρχή χθες 29 Απριλίου, μας ενημέρωσε πως:

«…Σήμερα, 29 Απριλίου 2020 παρά τις εξαγγελίες του Υπουργού κ.Μηταράκη, η Δομή που δημιουργήθηκε με την επιβολή των ΜΑΤ στις 15 Μαρτίου 2020, παρά τις δεσμεύσεις του ότι θα παραμείνει Κλειστή και θα λειτουργεί ως χώρος προσωρινής φιλοξενίας των προς απέλαση μεταναστών, τη μετέτρεψε ερήμην της τοπικής κοινωνίας σε Ανοιχτή.

Δεν μπορεί κανένας Υπουργός να καταστήσει τη Μαλακάσα «πειραματόζωο» της πολιτικής του, ο κ. Υπουργός αποφάσισε να αφήσει ανεξέλεγκτους τους παράνομους μετανάστες και μάλιστα εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού. Είμαστε κάθετα αντίθετοι με αυτήν την ενέργεια, την οποία καταδικάζουμε δημόσια.»

Το Δελτίο ανάρτησε πρώτος στην προσωπική του ιστοσελίδα Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΑΛΑΚΑΣΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΙΤΣΑΣ το πρωί και κατόπιν δημοσιοποιήθηκε στην ιστοσελίδα του Δήμου Ωρωπού.Διαγράφονται εξαιρετικά δυσοίωνες οι προβλέψεις των επόμενων ημερών-μηνών για την Μαλακάσα. Συνυπολογίζοντας των αριθμό της ήδη ανοικτής δομής που λειτουργεί, μιλάμε για 4.000 άτομα να κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα στην περιοχή, περιφερειακά των δομών και όχι μόνο. Τα τεράστια αυτά μεγέθη από μόνα τους, προκαλούν ίλιγγο για τις σκέψεις των επομένων ημερών για τις περιοχές του Δήμου μας.

Θεωρούμε άστοχο να προβούμε σε κάθε κριτική προς την Δημοτική Αρχή. Τα έχουμε γράψει δεκάδες φορές από τις σελίδες μας πως το μεταναστευτικό-προσφυγικό, θα είναι το κορυφαίο πρόβλημα που θα απασχολήσει την Δημοτική Αρχή και τους συνδημότες μας.

Κατά την ταπεινή μας άποψη, ΔΕΝ έγιναν οι δυναμικές κινήσεις που έπρεπε, με τον τρόπο και στον χρόνο που έπρεπε, και σήμερα είμαστε αναγκασμένοι να παρακολουθούμε ανήμποροι τις εξελίξεις. Περιμένουμε με αγωνία τον προγραμματισμό των κινητοποιήσεων και τις αντιδράσεις του Νέου Δημάρχου και των συνεργατών του. Προμηνύονται εξαιρετικά δύσκολες καταστάσεις….

Επιτρέψτε μας να κλείσουμε, με απόσπασμα κειμένου ενός κατοίκου και άμεσα εμπλεκομένου στα κοινά του Δήμου μας, την 15 Μαρτίου 2016, όταν για πρώτη φορά αντιμετωπίστηκε το προσφυγικό ζήτημα στον Δήμο μας.

Τότε με έντονο διάβημά του προς την Δημοτική Αρχή, εξέθετε τις απόψεις του και την δυσαρέσκεια του, για τους χειρισμούς της. Σήμερα έχουν αλλάξει κάποιες ισορροπίες, το «οπτικό πολιτικό πρίσμα» είναι διαφορετικό, αλλά τα προβλήματα ιδία και μεγαλύτερα!..

ΑΠΛΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!

 

«…Η τοπικη κοινοτητα Μαλακασας των 500 κατοικων, δεν ειναι δυνατον να φιλοξενησει ενα μεγαλο αριθμο προσφυγων-μεταναστων. Οι χειρισμοι της δημοτικης αρχης σε ενα τόσο ευαισθητο θεμα, υποβαθμιζουν την περιοχη μου και δειχνουν την ελλειψη οργανωμενου σχεδιου και συναμα ανικανοτητας διαχειρισης της δημοτικης αρχης στην ληψη αποφασεων.

Υπαρχει λοιπόν πληρης απαξιωση στο προσωπο μου και στους κατοικους της τοπικης ενοτητας της Μαλακασας απο τον αρχηγο του συνδυασμου «ΠΡΩΤΑ Ο ΔΗΜΟΤΗΣ» και για τους λογους αυτους …..»

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…   

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here