Φωνή αγανάκτησης των κατοίκων της ΜΑΛΑΚΑΣΑΣ. Επιτροπή ανάκτησης δικαιωμάτων των κατοίκων της Μαλακάσας

0
1577

Επιστολή  από: Επιτροπή ανάκτησης δικαιωμάτων των κατοίκων της Μαλακάσας

Προς :Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας Ευαγγελιστρίας  2 Αθήνα                                                                                                                         

Κοινοποίηση σε: Δήμο Ωρωπού γραφείο Δημάρχου κ. Γιασημάκη Γεώργιο.

Γραφείο Πολιτικής προστασίας Δήμου Ωρωπού.                          

 Α.Τ. Αυλώνα – Πυροσβεστική Υπηρεσία Οινοφύτων.  

 

Κύριοι

Το παρόν έγγραφο περιέχει την συσσώρευση υπομονής και αναμονής   από εμάς τους κατοίκους της Μαλακάσας επί σειρά ετών, μετά την δημιουργία του πρώτου κέντρου φιλοξενίας υπεράριθμων προσφύγων -μεταναστών στον τόπο μας.

Εμείς οι κάτοικοι του μικρού αυτού χωριού έχουμε δείξει έμπρακτα την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας προς τους ανθρώπους αυτούς, όπως και την στήριξη μας στα εκάστοτε σχέδια του κράτους, όσον αφορά την υλοποίηση των προγραμματισμών του.

Δυστυχώς η μεγάλη [υπεράριθμη] συγκέντρωση από πρόσφυγες – μετανάστες στο πρώτο ανοιχτού τύπου κέντρο φιλοξενίας, όπως και η δημιουργία νέου κλειστού τύπου κέντρου στον είδη επιβαρυμένο τόπο μας έκανε την κατάσταση αφόρητη !

Οι άνθρωποι αυτοί, έχουν κατακλίσει τους δημόσιους χώρους του χωριού  μας ψάχνοντας τρόπους διασκέδασης, στην πλατεία, στις μικρές αθλητικές εγκαταστάσεις, στις κούνιες και στους δρόμους δημιουργώντας το αδιαχώρητο, κάνοντας αδύνατη την χρήση τους από οποιονδήποτε από εμάς και τα παιδιά μας.

Το τελευταίο διάστημα δε, αψηφώντας τα μέτρα της κυβέρνησης ενόψει της πανδημίας,  επιχειρούν συχνά στο να μετακινηθούν από τα κέντρα φιλοξενίας σε παραπλήσια χωριά όπως ο Αυλώνας και τα Οινόφυτα.

Ο ογκώδης αριθμός των ανθρώπων αυτών, δεδομένου του ότι κυκλοφορούν ανεξέλεγκτοι,  συμβάλει δυστυχώς στο να υπάρχουν μεταξύ τους και προβατικά στοιχεία όπου έχουν δημιουργήσει και δημιουργούν πλειάδα από προβλήματα και ζημιές σχεδόν καθημερινά, αναστατώνοντας την ησυχία και το αίσθημα ασφάλειας μας.

Οι τελευταίες εξελίξεις  σχετικά με την πανδημία αποδεικνύουν περίτρανα  πόσο επικίνδυνο είναι το  να υπάρχει αυτός ο τεράστιος συνωστισμός προσφύγων-μεταναστών σε έναν τόπο   και να παραμένει ένα καζάνι που βράζει έτοιμο να ξεχειλίσει .

Τις ανησυχίες και την αναστάτωση μας έρχονται και σφραγίζουν τα τελευταία γεγονότα , με τις φωτιές στο ΚΥΤ της Σάμου,  όπου προμηνύει ολέθριες καταστροφές στον μοναδικό εναπομένοντα  πνεύμονα της Αττικής την Πάρνηθα, όπως και το περιστατικό της Κυριακής του Πάσχα (19-04-2020), όπου η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, επελήφθη σε καταγγελλόμενη υπόθεση βιασμού 10χρονου ανηλίκου, εντός της δομής φιλοξενίας μεταναστών στη Μαλακάσα.

Επειδή η προστασία του Εθνικού Δρυμού της Πάρνηθας είναι υποχρέωση όλων μας.

Επειδή αν αυτόν τον καιρό δεν υπήρχαν οι περιορισμοί λόγο του κορονοιού, πιθανόν τα παιδιά μας να συνωστίζονταν σε δημόσιους χώρους δίπλα στον φερόμενο βιαστή.

Επειδή το δικαίωμα στην χρήση και παροχή δημοσίων χώρων αφορά όλους μας.

Επειδή το αίσθημα της ασφάλειας είναι δικαίωμα όλων μας.

Επειδή τα γεγονότα από μόνα τους το μαρτυρούν.

Επειδή η ανησυχία μας είναι δικαιολογημένη και ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι αιτούμαστε και παρακαλούμε για τα παρακάτω:

.Την άμεση επέμβαση από τους αρμόδιους φορείς, έτσι ώστε όταν γίνει η άρση των μέτρων και επανέλθουμε στην κανονικότητα, να μας εξασφαλίσουν το δικαίωμα στην ορθόδοξη χρήση των δημοσίων χώρων του χωριού μας.

.Την δημιουργία αστυνομικού κλιμακίου με προκάτ κατασκευή πλησίον της πλατείας ώστε να μεριμνά για την ασφάλεια των κατοίκων του χωριού.

.Την άμεση επίσκεψη του υπουργού μεταναστευτικής πολιτικής και κυβερνητικών  παραγόντων  στην κοινότητα μας, προκειμένου να συζητηθούν οι λύσεις στα σημαντικά και χρόνια προβλήματα μας πριν τα γεγονότα μας προλάβουν και είναι πλέον αργά!

Με εκτίμηση ..

Μαλακάσα 30/04/2020

Το παρόν Συνυπογράφεται από:

Πολιτιστικός Σύλλογος Μαλακάσας Φύση και Δράση.

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Μαλακάσας .

Σύλλογος Ποντίων Ωρωπού .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here