«Άδειες καρέκλες στην Παραλία Ωρωπού»: Διαμαρτυρία των ιδιοκτητών επισιτιστικών επιχειρήσεων με άδειες καρέκλες.

0
797

Οι ιδιοκτήτες και οι εργαζόμενοι στην εστίαση διαμαρτύρονται για την κατάσταση στον κλάδο και ζητούν εξεύρεση αποτελεσματικών λύσεων για την επιβίωση των επαγγελματιών του Κλάδου της Εστίασης και Διασκέδασης.Την έντονη δυσαρέσκειά τους για τα ελλιπή μέτρα της κυβέρνησης για την εστίαση δήλωσαν το απόγευμα της Τετάρτης 6 Μαΐου οι επαγγελματίες του χώρου με πρωτότυπη διαμαρτυρία τους στο Σύνταγμα και σε άλλες 50 πόλεις της χώρας. Η παραλία του Ωρωπού (χερσαία λιμενική ζώνη) γέμισε με άδειες καρέκλες που είχαν πάνω τους χάρτινες ταμπέλες τα αιτήματα του κλάδου, όπως η επιδότηση ενοικίου στο 100%, η μείωση ΦΠΑ στο 6%, η μείωση 50% στα δημοτικά τέλη μέχρι το τέλος του 2020 και πολλά άλλα.

Οι επαγγελματίες του κλάδου της εστίασης βλέποντας την κατάσταση «αμετάβλητη και χωρίς ουσιαστικές παρεμβάσεις της Κυβέρνησης για το επάγγελμά τους» συμμετείχαν ενεργά στην εκδήλωση διαμαρτυρίας που ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων (Π.Ο.Ε.Σ.Ε.) για χθες Τετάρτη στις 20:00 στο Σύνταγμα, έπειτα από πανευρωπαϊκό κάλεσμα.Με αυτή τους τη διαμαρτυρία και έκκληση για βοήθεια, υπενθυμίζουν  το τεράστιο πλήγμα του έχει δεχθεί η μαζική εστίαση από τα μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ) συμμετείχε την πανευρωπαϊκή εκδήλωση διαμαρτυρίας «empty chairs» (άδειες καρέκλες). Η κεντρική εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα  στην πλατεία Συντάγματος με την τοποθέτηση άδειων καθισμάτων, ως μια συμβολική πράξη του κλάδου της εστίασης και διασκέδασης.

Αντίστοιχες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε Πάτρα και σε Λάρισα και όλες τις μεγάλες πόλης της Ελλάδας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here