ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΜΑΛΑΚΑΣΑΣ

0
628

Με Δελτίο Τύπου, ο Νέος Δήμαρχος και οι εκπρόσωποι που επέλεξε να τον συνοδεύσουν χθες κατά το προγραμματισμένο ραντεβού με τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ.Νότη Μηταράκη, ενημέρωσαν σήμερα για τις εξελίξεις της συνάντησης αυτής.

Λογικά, λογικότατα, θα λέγαμε τα αιτήματα των αντιπροσώπων των Δημοτών του Ωρωπού που επέλεξε ο Δήμαρχος, κυμάνθηκαν συνετά και ρεαλιστικά  στα αιτήματα των χιλιάδων δημοτών που πλήττονται άμεσα από την ανεξέλεγκτη τροπή που έχει πάρει το μεταναστευτικό ζήτημα στον Δήμο μας, μετά και την κατασκευή της νέας δομής, προ τριμήνου.

Εμείς πολύ απλά θα ξεκινήσουμε με τον επίλογο του Δελτίου Τύπου που εξεδόθη σήμερα, για τον απλούστατο λόγο πως πιστεύουμε ότι για ακόμα μια φορά, χάνεται χρόνος με ανούσιες πράξεις. Το μεταναστευτικό ζήτημα είναι πολύ σοβαρό πλέον, για να καταθέτουμε ευχολόγια και παρακάλια στους κυβερνώντες. Η μόνη λύση είναι δυναμικές κινητοποιήσεις και ενέργειες, μεταφέροντας την πραγματική αγανάκτηση των κατοίκων της περιοχής και την έντονη δυσαρέσκεια των πολιτών του Δήμου μας.

Το ποτήρι έχει ξεχειλίσει και όσο αντιδρούμε με τρόπους που έχουν αποτύχει, αποδεδειγμένα, δεν πρόκειται να δοθεί ποτέ λύση.    «… Ο Υπουργός και οι συνεργάτες του, έδειξαν πλήρη κατανόηση στα όσα ζήτησε ο Δήμος μας και δεσμεύτηκαν για άμεση ανάληψη πρωτοβουλίας, προς την κατεύθυνση των αιτημάτων και για κατάθεση σε σύντομο χρονικό διάστημα, συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος ενεργειών και παρεμβάσεων, που θα ξεκινήσουν και θα ολοκληρώσουν τα όσα ο Δήμος Ωρωπού, δίκαια διεκδικεί και επιδιώκει…»

Και έζησαν αυτοί καλά και εμείς… οδηγούμαστε στην αφάνεια!..

Πολύ σημαντικό, επίσης, θεωρούμε πως πρέπει να διαβάσουμε και την άποψη του κ.Καμπιώτη Διονύση, που ήταν παρών κατά την συνάντηση και ίσως να αποκόμισε κάποια «διαφορετικά» συμπεράσματα, κρίνοντας με άλλη ίσως οπτική, από τους διοικούντες…Δήμος Ωρωπού(12-5-2020) 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΜΑΛΑΚΑΣΑΣ

“… Ο Δήμαρχος Γιώργος Γιασημάκης,επικεφαλής αντιπροσωπείας του Δήμου Ωρωπού,αποτελούμενης από τους Διονύση Καμπιώτη,Δημοτικό Σύμβουλο,επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “Συμμαχία Δημιουργίας”,Λίτσα Κωνσταντίνο Αντιδήμαρχο Μαλακάσας και Χατζηιωάννου Άγγελο,Πρόεδρο της ΚΕΔΩ και υπεύθυνο των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου,επισκέφτηκαν το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και συναντήθηκαν με τον Υπουργό Νότη Μυταράκη,τον Ειδικό Γραμματέα Κωνσταντίνου Ευάγγελο και τον Διευθυντή των Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Ζέρμα Απόστολο.

Αντικείμενο της επίσκεψης αποτέλεσε η απόφαση της Δημοτικής αρχής,να καταστήσει σαφές πως έχει πια τελειώσει η υπομονή του λαού της περιοχής μας, σε ότι αφορά τις δομές της Μαλακάσας και να διεκδικήσει την επίλυση το ταχύτερο δυνατόν, των όσων προβλημάτων έχουν αυτές προκαλέσει στην καθημερινή ζωή του Δήμου μας.

Ο Δήμαρχος Γιώργος Γιασημάκης έθεσε μια σειρά ζητημάτων και αιτημάτων και ζήτησε από τους αρμοδίους να προχωρήσουν άμεσα σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, προκειμένου να αρχίσει να ξεκαθαρίζει το τοπίο και να αποκαθίσταται το αίσθημα ασφαλείας,των κατοίκων της Μαλακάσας, αλλά και των ευρύτερων περιοχών του Δήμου μας.

Συγκεκριμένα τα θέματα που τέθηκαν προς άμεση επίλυση ,από την πλευρά του Δήμου μας,είναι τα παρακάτω:

1)Οριστική απομάκρυνση των δομών της Μαλακάσας,μιας και όπως είναι δεκτό από όλους, εδώ και αρκετά χρόνια η Μαλακάσα και ο Ωρωπός έχουν προσφέρει πολύ παραπάνω από όσα τους αναλογούν στο συγκεκριμένο ζήτημα, “κουβαλώντας” ένα “φορτίο” ιδιαίτερα σοβαρό και ιδιαίτερα σύνθετο,προσφέροντας και στην ανθρωπιά και στην αλληλεγγύη,τα μέγιστα.

2)Έως ότου καταστεί δυνατόν το παραπάνω,,να υπάρξει σταδιακή και σχεδιασμένη απομάκρυνση ,μέσω των διαδικασιών παροχής ασύλου,εξασφαλίζοντας παράλληλα πως δεν θα υπάρχει καμιά νέα είσοδος,από οποιαδήποτε κατεύθυνση.

3)Παροχή από μέρους του Δήμου, μέρους του κοινοτικού καταστήματος της Μαλακάσας, προκειμένου να δημιουργηθεί Αστυνομικός σταθμός, τα λειτουργικά έξοδα του οποίου θα αναλάβει εξ ολοκλήρου ο Δήμος Ωρωπού.Μια πρώτιστη και άκρως σημαντική κίνηση, που θα επαναφέρει το αίσθημα ασφαλείας στους κατοίκους της Μαλακάσας και όχι μόνο.

4)Λόγω της θερινής περιόδου και του αυξημένου κινδύνου πυρκαγιάς,να υπάρχει μόνιμα σταθμευμένο πυροσβεστικό όχημα,έτοιμο για άμεση επέμβαση,αν παραστεί η οποιαδήποτε ανάγκη.

5)Πλήρως ελεγχόμενη λειτουργία των δομών, με δημιουργία κάρτας εισόδου-εξόδου, για όσους πραγματικά την δικαιούνται και χρονικό όριο στο οποίο μπορεί κάποιος να εισέλθει ή να εξέλθει, αυστηρά 10 π.μ έως 6.00 μ.μ.Έτσι θα ελεχθεί επ ακριβώς ο αριθμός των διαμενόντων και θα αποκλειστεί η πιθανότητα να υπάρχουν εντός της δομής, άτομα που δεν έχουν το δικαίωμα.

6)Τοποθέτηση ΑΤΜ εντός της δομής, όπως και δημιουργία παιδικής χαράς και χώρων αθλοπαιδιών,προκειμένου να μπορούν εκεί να ψυχαγωγηθούν οι διαμένοντες,χωρίς να χρειάζεται η καθημερινή συχνή έξοδο τους.

7)Αύξηση του φωτισμού στον περίγυρο των δομών και στους παραπλήσιους χώρους και ανάπτυξη εταιρείας security,τόσο γύρω από τις δομές, όσο και στην περιοχή του Σιδηροδρομικού Σταθμού.

Ο Δήμαρχος για μια ακόμα φορά ενημέρωσε τον Υπουργό για την δικαιολογημένη και αυξανόμενη ανησυχία των κατοίκων του Δήμου μας και την πεποίθηση τους πως είναι η ώρα να μπουν οι βάσεις για την απομάκρυνση των δομών και για την επιστροφή στην κανονικότητα,για τους κατοίκους της Μαλακάσας.

Τόνισε επίσης πως τα περιθώρια έχουν πια στενέψει υπερβολικά και πως η υπομονή και η ανοχή των κατοίκων ,έχει αρχίσει να εξαντλείται.

Ο Υπουργός και οι συνεργάτες του,έδειξαν πλήρη κατανόηση στα όσα ζήτησε ο Δήμος μας και δεσμεύτηκαν για άμεση ανάληψη πρωτοβουλίας,προς την κατεύθυνση των αιτημάτων και για κατάθεση σε σύντομο χρονικό διάστημα, συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος ενεργειών και παρεμβάσεων,που θα ξεκινήσουν και θα ολοκληρώσουν τα όσα ο Δήμος Ωρωπού, δίκαια διεκδικεί και επιδιώκει…”

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here