Ομοσπονδία Συλλόγων Ωρωπού (Ενωση 43 Εξωραϊστικών, Πολιτιστικών και Εμπορικών Συλλόγων Ωρωπού, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα)

0
664

Πρωτοβουλίες φαίνεται να σχεδιάζει η Ομοσπονδία Συλλόγων Ωρωπού για το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα που έχει πάρει ανέλεγκτες διαστάσεις στον Δήμο μας. Ενώ η Νέα Δημοτική Αρχή και ο Αντιδήμαρχος Μαλακάσας κ.Λίτσας Κωνσταντίνος, αρέσκονται να γράφουν ακόμα ανούσιες επιστολές διαμαρτυρίας και παράλληλα να «γλύφουν» την κυβέρνηση για «έργα πνοής» όπως η σύνδεση του Δήμου Ωρωπού με τον Δήμο Μαραθώνα, ασχολούνται τουλάχιστον κάποιοι άνθρωποι που έχουν αποδείξει έμπρακτα με τον αγώνα τους διαχρονικά, ότι μόνο με δυναμικές ενέργειες θα αναδείξουν τις πραγματικές διαστάσεις του προβλήματος.

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Ωρωπού και τα μέλη της, είναι ο μοναδικός θεσμικός παράγοντας της περιοχής που μπορεί να φέρει απτά αποτελέσματα με δυναμικές κινητοποιήσεις, όπως συνέβη και κατά το παρελθόν(Ασωπός, αποχαρακτηρισμός Λιμανιού Σκάλας Ωρωπού, και άλλα…) Το κακό είναι όπως φαίνεται, ότι δεν έχουν καμία εμπιστοσύνη και άμεση συνεργασία με την Νέα Δημοτική Αρχή και τον Νέο Δήμαρχο σχετικά με τους χειρισμούς τους στο προσφυγικό ζήτημα και τις παλινωδίες τους, με αποτέλεσμα την δημιουργία ακόμα μιας ανοικτής Δομής στην Μαλακάσα.

Και το περιγράφουμε σαν κακό διότι σε αυτόν τον αγώνα χρειάζονται όλοι. Με σωστό σχεδιασμό και από κοινού  κινητοποιήσεις των κατοίκων του Δήμου μαζικά, θα μπορέσουν να υπάρξουν αποτελέσματα. Δεν πρέπει να λείπει κανένας κάτοικος της ευρύτερης περιοχής του Ωρωπού, από όποια δυναμική ενέργεια πραγματοποιηθεί στο άμεσο μέλλον.

Και μέχρι σήμερα, ο Νέος Δήμαρχος Ωρωπού δείχνει διαφορετική διάθεση… ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

ΑΓΑΠΗΤΟΙ/ΤΕΣ  ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ /ΤΙΣΣΕΣ  ΤΟΥ ΩΡΩΠΟΥ

Νέα ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ, 

 ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΣΩΠΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ανεξέλεγκτη ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ρύπανση του ποταμού και ΜΕΤΑ την εγκατάσταση 8 ΣΤΑΘΜΩΝ  ΔΙΟΔΙΩΝ,  ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΩΡΩΠΟΥ, ΣΗΜΕΡΑ Ο ΩΡΩΠΟΣ ΑΠΟΚΤΑ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΔΟΜΗ Φιλοξενίας προσφύγων & μεταναστών,  ΧΙΛΙΑΔΩΝ ανθρώπων στη ΜΑΛΑΚΑΣΑ (περισσότερων  των 5.000 στον οικισμό των μόλις 400 κατοίκων),  με προοπτική να γίνει το μεγαλύτερο κέντρο Φιλοξενίας στην Ελλάδα, παραβιάζοντας την αναλογικότητα της  κατανομής τους στην Επικράτεια.

Η ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΟΜΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΜΠΕΡΙΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΙΧΝΟΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ  Ή ΞΕΝΟΦΟΒΙΑΣ, πολύ  δε περισσότερο μετά την ΑΜΕΡΙΣΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΦΕΡΑΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΜΑΛΑΚΑΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΥΡΥΤΕΡΟΥ ΔΗΜΟΥ ΩΡΩΠΟΥ στους φιλοξενούμενους της πρώτης δομής.

 ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ Ο ΩΡΩΠΟΣ ΝΕΕΣ ΕΠΩΔΥΝΕΣ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΕΙΣ,

ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΩΡΩΠΟΥ ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ, ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ.     

ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ:  ΖΗΤΟΥΜΕ ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΟ πληθυσμό των Δομών προσφύγων/μεταναστών  στον ΩΡΩΠΟ.

ΖΗΤΟΥΜΕ την αναλογική κατανομή των προσφύγων/μεταναστών στους ΔΗΜΟΥΣ και τις Περιφέρειες ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ, με βάση ένα δίκαιο σχεδιασμό.

ΖΗΤΟΥΜΕ  την παραχώρηση και την αξιοποίηση του  ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ ‘’ΓΕΡΑΚΙΝΗ’’ ως ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΧΩΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΤΗΣ.

ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΤΟΝΟΤΑΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ  ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ.

 

17 Μαΐου 2020

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here