Κυβερνάτε τον Δήμο χωρίς πρόγραμμα και χωρίς προοπτική ανάπτυξης, με κύριο γνώμονα να σπιλώσετε το πρόσωπο του Θωμά Ρούσση και να αναδειχθείτε προσωπικά!

0
418

Με μια έντονη προσωπική επιστολή διαμαρτυρίας, για τα τεκταινόμενα των πρώτων 9 μηνών της Νέας Δημοτικής Αρχής,  ο Πρώην Δήμαρχος Ωρωπού κ.Θωμάς Ρούσσης, τοποθετείται για τις συνεχείς επιθέσεις της Νέας Δημοτικής Αρχής στο πρόσωπό του άλλα και κατά τις διοίκησής του, για τα προηγούμενα 5 χρόνια.

Χείμαρρος ο κ.Ρούσσης, τοποθετεί με ακρίβεια τα γεγονότα στην πραγματική τους βάση, αναδεικνύοντας την ανικανότητα των πρώτων μηνών του Νέου Δημάρχου και της διοίκησής του. Ξεκαθαρίζει πως θα προστατέψει με κάθε νόμιμη πράξη του, την προσπάθεια αμαύρωσης των διοικητικών ενεργειών της προηγούμενης πενταετίας και θα αναδείξει το μεγάλο έργο του ιδίου και των συνεργατών του.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ:

 Με αφορμή τον εριστικό τίτλο που χρησιμοποιήσατε: «Τα δικά μας, δικά του και τα δικά του, δικά του!», θα ήθελα να πω ότι ακόμα κι αν υπήρχαν δικά σας έργα (που δεν υπάρχει κανένα!) ποτέ δεν επιθυμούσα, ούτε επιθυμώ, να τα κάνω δικά μου, καθώς δεν αρμόζει στον χαρακτήρα μου και στην ιδιοσυγκρασία μου ως άνθρωπο.

Αυτού του είδους η συμπεριφορά διακρίνει μόνον εσάς, που ζείτε μέσα στην ανυπαρξία σας, καθώς στη μέχρι τώρα εννεάμηνη θητεία σας, δεν έχετε να επιδείξετε κανένα δικό σας έργο και βρίσκεστε στο απόλυτο μηδέν. Αντιθέτως, θέλετε να καρπωθείτε και να οικειοποιηθείτε τα δρομολογημένα έργα της δικής μας Δημοτικής Αρχής, γι’ αυτό τα παρουσιάζετε ως δικά σας, αναζητώντας τις δάφνες της δόξας. Προσπαθείτε διαρκώς να παραποιήσετε την αλήθεια, αλλά δεν μένει ποτέ κρυφή.

Όπως δήλωσα από την πρώτη στιγμή, θα είμαι παρών να υπερασπιστώ το μεγάλο έργο μας, όπως μου επιτάσσει η Αυτοδιοικητική μου πορεία και η συνείδησή μου όλα αυτά τα χρόνια, που υπηρετώ την Τοπική Αυτοδιοίκηση και συμμετέχω στα τοπικά δρώμενα.

Όλοι όσοι έχουν ασχοληθεί με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, εκτός από εσάς που ακόμα είστε αμέτοχοι, γνωρίζουν καλά ότι ένα έργο είναι στο τελικό στάδιο για την υλοποίησή του, όταν έχει εγκεκριμένη οριστική μελέτη, όταν έχει απόφαση ένταξης σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα και όταν έχει συγκεκριμένο κωδικό αριθμό με όλο το ποσό στον προϋπολογισμό του Δήμου μας.

Τα επόμενα στάδια για την έναρξη υλοποίησης ενός έργου, είναι θέματα διαδικαστικά και ο χρόνος ολοκλήρωσής τους εξαρτάται από τον προϋπολογισμό του κάθε έργου.

Σας προκαλώ, λοιπόν, να δημοσιεύσετε τις αποφάσεις ένταξης για όλα αυτά τα έργα, τα οποία μας έχετε ανακοινώσει μέχρι σήμερα και τα παρουσιάζετε ως «δικά σας». Όπως είναι τα έργα οδοποιίας, ύδρευσης, το ΣΒΑΚ, το Free WiFi και πολλά άλλα. Επειδή είμαι βέβαιος πως δεν θα το κάνετε, θα προχωρήσω ο ίδιος στις συγκεκριμένες δημοσιεύσεις στο προσεχές διάστημα.

Στο σημείο αυτό, ενημερώνω τους δημότες μας, πως δύο ακόμα μεγάλα έργα, της δικής μας Δημοτικής Αρχής, θα ξεκινήσουν στο επόμενο χρονικό διάστημα και είναι τα ακόλουθα:
α) Κατασκευή Αντικατάσταση Εσωτερικού Δικτύου Ύδρευσης Οικισμού Αφιδνών, προϋπολογισμού 1.029.200,00€ και
β) Έργα οδοποιίας για την ολοκλήρωση του έργου δικτύου αγωγών όμβριων στην περιοχή Αγίου Κωνσταντίνου, προϋπολογισμού 2.497.360,00€.

Έργα που ποτέ δεν ψηφίσατε όταν ήσασταν στην αντιπολίτευση και κάνατε τα πάντα για να καθυστερήσει η έναρξή τους.

Θα ήταν άνευ ουσίας να εξηγήσω πώς γίνεται να έχετε πληρώσει μέχρι σήμερα χρηματικά εντάλματα ύψους 12.000.000,00€ περίπου, ενώ υποστηρίζετε ότι άφησα μόνον 340.000,00€ στο Ταμείο του Δήμου μας. Την απάντηση μπορούν εύκολα να την δώσουν οι δημότες μας.

Επίσης, στην ανακοίνωσή σας κάνατε ιδιαίτερη μνεία για την «πληγή», που δήθεν εγώ δημιούργησα, με την εγκατάσταση της Δομής Φιλοξενίας στη Μαλακάσα. Ξεχάσατε, όμως, να αναφέρετε ότι στη συγκεκριμένη απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου όλη η παράταξη του κ. Γιασημάκη είχε ψηφίσει ΝΑΙ στην εγκατάσταση της Δομής. Ξεχάσατε, επίσης, να αναφέρετε, ότι ενώ κατά την προεκλογική περίοδο κομπάζατε ότι θα απομακρύνετε την υπάρχουσα Δομή, πράξατε ακριβώς το αντίθετο! Τώρα που κατέχετε την εξουσία, αθετήσατε τις προεκλογικές σας δεσμεύσεις και όχι μόνο δεν απομακρύνατε την ήδη υπάρχουσα Δομή, αλλά δημιουργήσατε και νέα Δομή με 3.500 άτομα επιπλέον και τώρα, για εσάς, φταίει η Κυβέρνηση, όχι ο Δήμος …

Κάνατε λόγο για απευθείας αναθέσεις… Μπορείτε να μου απαντήσετε, μετά από 9 μήνες Διοίκησης, αν έχετε κάνει έναν διαγωνισμό ή μία, έστω δημοπρασία μέχρι σήμερα; Η απάντηση είναι ξεκάθαρα όχι. Δεν έχετε κάνει κανέναν διαγωνισμό, καμία δημοπρασία. Το μόνο που έχετε κάνει είναι απευθείας αναθέσεις σε ημετέρους εργολάβους και προμηθευτές, που όλοι γνωρίζουν, οι οποίοι τυγχάνει να είναι αποτυχημένοι υποψήφιοί σας.

Στη θέση των Ειδικών Συμβούλων και Συνεργατών, προσλάβατε τέκνα Δημοτικών Συμβούλων σας και μη, καθώς και αποτυχημένους υποψηφίους Συμβούλους σας, χωρίς καμία εμπειρία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπως προαπαιτείται.

Προσλάβατε για την πυρασφάλεια ανθρώπους που δεν έχουν εμπειρία στις πυρκαγιές, ούτε έχουν πιστοποιηθεί και οι περισσότεροι είναι και αυτοί αποτυχημένοι υποψήφιοί σας. Ως εκ τούτου σας καθιστώ υπευθύνους σε περίπτωση οποιουδήποτε ατυχήματος.

Κυβερνάτε τον Δήμο χωρίς πρόγραμμα και χωρίς προοπτική ανάπτυξης, με κύριο γνώμονα να σπιλώσετε το πρόσωπο του Θωμά Ρούσση και να αναδειχθείτε προσωπικά. Φωτογραφίζεστε στα δικά μας έργα, διαφημίζοντας ως δικά σας όσα θα γίνουν και ετοιμάζεστε να κόψετε κορδέλες σε όσα έχει δρομολογήσει η προηγούμενη Δημοτική Αρχή.

Η παράταξή μας, πιστή στο χρέος της απέναντι στους δημότες, παραμένει άγρυπνος φρουρός, για να επιβλέπει και να παρατηρεί τα κακώς κείμενα της Διοίκησης της Δημοτικής Αρχής και να προστατεύει το πολύτιμο πενταετές έργο, που με κόπους και προσπάθειές της εξασφάλισε.

Θωμάς Δημ. Ρούσσης
Επικεφαλής της Παράταξης
Πρώτα Ο Δημότης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here