Γιατί το πρόβλημα της Μαλακάσας, θα μας απασχολεί για τα επόμενα 30 χρόνια…

0
1179

Το «έγκλημα» της Μαλακάσας, τουλάχιστον για εμάς, έχει ονοματεπώνυμο. Η αποδοχή της κατασκευής της Νέας Δομής Μεταναστών από την Νέα Δημοτική Αρχή, οι αρχικοί λάθος χειρισμοί, τα «χαριεντίσματα» με τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ.Μηταράκη και του Νέου Δημάρχου Ωρωπού και τελικά η αστοχία των εκτιμήσεών του, παρασυρμένος από ανεφάρμοστες υποσχέσεις και συνεχή ψεύδη, οδήγησαν στην ύπαρξη 4000 μεταναστών και προσφύγων σήμερα στις δομές της Μαλακάσας.

Κακά τα ψέματα, αρχικά, οι τοπικές κοινωνίες είχαν αποδεχτεί τον πληθυσμό των προσφύγων(έστω και υπεράριθμων) που εγκαταστάθηκαν στην δομή. Προβλήματα υπήρχαν σίγουρα, λόγο της ξενοφοβίας, αλλά και της διαφορετικότητας των ανθρώπων αυτών, αλλά μιλούσαμε για οικογένειες προσφύγων με μικρά παιδιά με οικονομικό υπόβαθρο στην πλειονότητά τους και γεννημένους σε πολιτισμούς που μπόρεσε να υιοθετήσει η κοινωνία των Δημοτών μας.

Σήμερα μιλάμε με άλλες παραμέτρους. Χωρίς να θέλουμε να συγκρίνουμε ανθρώπους, βάζοντας ποιοτικά χαρακτηριστικά που για εμάς είναι απαράδεκτο, μιλάμε για τεράστια, εκρηκτική υπερσυγκέντρωση που «πνίγει» οποιαδήποτε ύπαρξη ανθρώπινης ζωής. Δυστυχώς κανένας μας δεν γνωρίζει τι συμβαίνει εντός της δομής. Καθημερινά εργάζονται μηχανήματα έργου σε όλο το πλάτος του στρατοπέδου και κανένας δεν γνωρίζει τι κατασκευάζεται.

Το γράψαμε ξανά, μέσα από τις σελίδες μας. Είναι λαϊκή απαίτηση πλέον, να γνωρίζουμε καθημερινά με επίσημα δελτία τύπου από την Δημοτική Αρχή, τα γενόμενα εντός των δομών. Είναι υποχρεωμένοι, όσο οδυνηρό και αν φαντάζει, να ενημερώνουν για τα πάντα που διαδραματίζονται στις δομές. Είναι μια καλή αρχή γνωρίζοντας πραγματικά τα γεγονότα, να περιοριστεί η παραφιλολογία, η διασπορά συνεχών ψευδών ειδήσεων και να κατευναστεί ο φόβος των περιοίκων και κατοίκων της περιοχής.

Υπάρχει η δυνατότητα, εφόσον, ο Νέος Διευθυντής των δομών, είναι άνθρωπος επιλογής του Νέου Δημάρχου και πολίτης του Δήμου Ωρωπού. Στην δεδομένη χρονική στιγμή, η αβεβαιότητα είναι ο χειρότερος σύμβουλος…Σχόλιο φίλου αναγνώστη…(Γεώργιος)

<<Μια κρίσιμη διευκρινιστική παρατήρηση>>

Το ζήτημα της ανασφάλειας συνέχεται συνθετικά, με την φτώχεια (είναι θλιβερό να έχουμε διψήφιο ποσοστό ανεργίας επί μια δεκαετία και πλέον), την εκπαραθύρωση και αναγκαστική μετανάστευση ανθρώπων από την Ελλάδα, και την συνακόλουθη δημογραφική υποβάθμιση της ελληνικότητας μέσα σε ένα περιβάλλον αλλοτρίωσης που επιβάλλουν οι διεθνείς καταστάσεις.
Το έγκλημα δεν προσωποποιείται στον γηγενή, ή στον ξένο, εντείνεται και παγιώνεται ως αίσθημα ανασφάλειας μέσα σε αυτή την περιγραφόμενη πραγματικότητα.
Οι δε πρόσφυγες χρήζουν πολύ καλύτερης μεταχείρισης από εκείνης που τους επιφυλάχθηκε ακόμα και στο όνομα ενός φλύαρου ουμανισμού άκριτης αποδοχής μιας πραγματικότητας, που τελικά οδήγησε σε συνθήκες τύπου Μόριας (και σύντομα Μαλακάσας)…

Το ξεχείλωμα ενός φαινομένου παραγνωρίζει τις πραγματικές του διαστάσεις και άφησε εκτεθειμένους ανθρώπους που είχαν όντως ανάγκη.
Η γεωπολιτική σκοπιμότητα του πράγματος (βλ. αναλύσεις περί υβριδικού πολέμου) στο ίδιο πλαίσιο, είναι άλλη μια σημαντική παράμετρος συνεξέτασης.
Ακριβώς πάνω σε αυτές τις τραγικές συνθήκες πατάνε οι διάφοροι λαϊκισμοί, (κρυφό)ναζισμοί και πάει λέγοντας.

Εν τέλει μπορούσε εξαρχής να έχει ρυθμιστεί η διαχείριση του προσφυγικού ΑΨΟΓΑ και του μεταναστευτικού με όρους που θα έθετε η Πολιτεία, δίχως να αλλοιώνεται η ιδιοσυστασία της εθνικής ταυτότητας, που είναι κρίσιμη παράμετρος συλλογικής ύπαρξης και ελευθερίας.
Και όχι να θυμίζει η χώρα ως ένα πλαίσιο παραθεριστώνα (στην καλύτερη περίπτωση) από την δύση και μαζικής εγκατάστασης από ανατολάς. Που επιτείνουν το αδιέξοδο του πράγματος και συμβάλλουν στην κακή ποιότητα της ήδη υποβαθμισμένης ως και ανύπαρκτης ποιότητας ζωής στις πόλεις και όχι μόνο πια.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here