Αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής Ωρωπού για τους μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες.

0
577

Η ανάλγητη στάση της Δημοτικής Αρχής Ωρωπού απέναντι στις οικογένειες των μαθητών που αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες είναι πρωτοφανής. Η άρνησή της να μεταφέρει τους μαθητές στο Ειδικό Εξεταστικό Κέντρο ΚΕΣΥ στις Αχαρνές, μαρτυρά την παντελή έλλειψη κοινωνικής ευαισθησίας και μέριμνας προς τους Δημότες μας.

Κατά τη διάρκεια της προηγούμενης Διοίκησης του κ. Θωμά Ρούσση, και έχοντας πλήρη συναίσθηση του μεγέθους της ευθύνης του απέναντι στους μαθητές και σε κάθε τους ανάγκη, ο Δήμος είχε αναλάβει τη μεταφορά αυτών των παιδιών, κάθε χρόνο, προς το συγκεκριμένο Ειδικό Εξεταστικό Κέντρο. Θεωρούσαμε πως αυτό, είναι ηθική κι αδιαπραγμάτευτη υποχρέωσή μας, απέναντι στην εκπαιδευτική κοινότητα, όπως και σε κάθε οικογένεια.

Δυστυχώς φέτος, η πρώτη χρονιά διοίκησης της νέας Δημοτικής Αρχής σηματοδοτεί και την πρώτη χρονιά που οι μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες αφήνονται στο έλεος του Θεού. Καλούνται οι γονείς να τα βγάλουν πέρα μόνοι τους και επιβαρύνονται με κάθε κόστος. Αυτός προφανώς είναι ο «αέρας αλλαγής» που υποσχέθηκαν προεκλογικά στους πολίτες. Να καταργήσουν την έννοια κάθε κοινωνικής προσφοράς και να καταστρέψουν οτιδήποτε λειτουργούσε ορθά και μεθοδευμένα στην προηγούμενη Δημοτική Αρχή.

Είναι ντροπή, σε ένα Δήμο που καθημερινά καταρρέει από την εγκατάλειψη των τελευταίων 9 μηνών, να γινόμαστε μάρτυρες της πλήρους αδιαφορίας και της διάλυσης κάθε πτυχής της καθημερινότητας, ακόμα και σε θέματα που αφορούν ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, όπως είναι τα παιδιά του Δήμου μας.

Η παράταξή μας «Πρώτα Ο Δημότης», με συνέπεια και αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πολίτες, ζητά από το Δήμαρχο Ωρωπού και τη Δημοτική Αρχή να μεριμνήσουν άμεσα, ώστε και φέτος οι μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες να μεταφερθούν στο Ειδικό Εξεταστικό Κέντρο ΚΕΣΥ στις Αχαρνές, με μεταφορικά μέσα του Δήμου, όπως γινόταν με την προηγούμενη Διοίκηση. Γιατί ο Δήμος μας είναι τα παιδιά του και ανήκει αποκλειστικά σε αυτά.

Θωμάς Δημ. Ρούσσης
Επικεφαλής της Παράταξης
«Πρώτα Ο Δημότης»

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here