Ο Δήμος Ωρωπού ας φροντίσει για τα παιδιά της Ειδικής Αγωγής

0
454

Ο Δήμος Ωρωπού ας Φροντίσει για τα παιδιά της Ειδικής Αγωγής

Με δυο ενδεικτικά κείμενα της έπαρσης και της αλαζονείας που διακατέχει την Νέα Δημοτική Αρχή και τα στελέχη της, επέλεξαν να απαντήσουν στις καταγγελίες του πρώην Δημάρχου Ωρωπού κ.Θωμά Ρούσση, σχετικά με την απόλυτη εγκατάλειψη που δοκιμάζουν την εκπαιδευτική οικογένεια και τα παιδιά με ειδικές ανάγκες στον Δήμο μας.

Φτάνουν στο σημείο να χλευάζουν τον πρώην Δήμαρχο Ωρωπού, που «τόλμησε» να αναδείξει ένα από τα δεκάδες προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες των παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες και ιδιαιτερότητες στις εκπαιδευτικές δομές του Ειδικού Νηπιαγωγείου και Λυκείου στον Δήμου Ωρωπού.

Μιλούν για βιασύνη και μικροπολιτική σε ανθρώπους που αγκάλιασαν τις οικογένειες και τα παιδιά αυτά, από την πρώτη στιγμή της διοίκησης τους κατά την προηγούμενη πενταετία, με κορύφωση την δημιουργία του ΕΝΝΕΓΥΛ, στο παλιό Γυμνάσιο της Σκάλας Ωρωπού.

Η ένδυα και ο αυτοεξευτελισμός τους όμως, δεν μπορούν να κρυφτούν πίσω από γελοίες ανακοινώσεις και αποπροσανατολιστικά κείμενα, που γεμίζουν με θυμό δεκάδες γονείς που ζουν ένα καθημερινό Γολγοθά. Άνθρωποι που επιλέγηκαν από τον Νέο Δήμαρχο Ωρωπού, στις ευαίσθητες θέσεις των Προέδρων των Σχολικών Επιτροπών και είναι υπεύθυνοι για την λειτουργία των σχολείων, καλά θα ήταν να ασχολούνται  με τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η εκπαιδευτική κοινότητα και οι μαθητές και όχι να γεμίζουν με ανυπόστατα λογύδρια αμφιβόλου ποιότητας το ίντερνετ, προσπαθώντας να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη.

Η ανικανότητά τους και ο λάθος τρόπος που προσεγγίζουν κορυφαία ζητήματα του τόπου, όπως η Ειδική Αγωγή, την ζήσαμε και την ζούμε, απαρχής της μικρής θητείας τους, όταν κατάφεραν να «φέρουν» γονείς των παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες στο Δημοτικό Συμβούλιο και να διαμαρτυρηθούν έντονα για την συνολική αναλγησία και αντιμετώπιση της διοίκησής τους. Ανθρώπους γεμάτους απόγνωση που διέκριναν γρήγορα πως οι κόποι και οι απίστευτη δουλειά που κατέθεσαν συνεργαζόμενοι με την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και προσωπικά με τον ίδιο τον κ.Θωμά Ρούσση, κινδυνεύουν να χαθούν από τους χειρισμούς αστείων ηγεμονίσκων που δεν κατέχουν την βαρύτητα των ευθυνών τους. Ενδεικτικό το κείμενο που ανάρτησαν προ λίγων ημερών σε διαδικτυακή σελίδα πανελληνίας εμβέλειας(NEVRONAS), που παρουσίασαν την ένδυα που αντιμετωπίζουν.

Ότι και να πούμε είναι λίγο. Δεν είναι μόνο ανύπαρκτοι και ολίγιστοι, αλλά καθίστανται πλέον και επικίνδυνοι! Ας ελπίσουμε κάποιος σώφρων συνάδελφος τους, να τους επαναφέρει στην τάξη και να αποβάλλουν το συντομότερο δυνατό τον εγωπαθή, αλαζονικό τρόπο που νομίζουν πως διοικούν με τις υπερτιμημένες προσωπικότητες τους. Τα προβλήματα είναι εδώ και είναι καθημερινά. Συγκεκριμένα στην Ειδική Αγωγή οι εξελίξεις ενός του καλοκαιριού και ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, θα είναι καταιγιστικές και τίποτα δεν προμηνύει πως είναι έτοιμοι να τις αντιμετωπίσουν…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here