Σήψη και διάλυση, κλείνοντας ένα χρόνο ζωής η Νέα Δημοτική Αρχή.

0
1260

Με καθημερινές «φίλιες» αναρτήσεις διαμαρτυρίας εξυφαίνεται σαν προπομπός η κατάρρευση…

Η “πυρηνική βόμβα”  είναι θέμα ημερών…

Μόνο ένα θαύμα μπορεί να διασώσει τον Νέο Δήμαρχο Ωρωπού, την κλειστή του ομάδα με τους«μαθητευόμενους μάγους» τις προσεχείς ημέρες, εβδομάδες ή και λίγους μήνες. Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί είναι εκρηκτική, καθώς κανένας δεν μιλά με κανέναν, έχουν διαμορφωθεί τουλάχιστον τρεις «υποομάδες» δυο και τριών μελών και κάποιοι παρακολουθούν κατά μόνας σκωπτικά, αδιαφορώντας για τις καθημερινές εξελίξεις, μην δείχνοντας καμία διάθεση να συμμετέχουν στο «τσίρκουλο» που αντιμετωπίζουν.

Οι υπηρεσίες του Δήμου Ωρωπού(Τεχνική-Οικονομική) είναι πλέον σε μόνιμη διαθεσιμότητα διακοπών, όπως πληροφορούμαστε και οι πολιτικοί προϊστάμενοι σε πλήρη αφασία!

Η αλήθεια είναι πως η σελίδα μας, περίμενε τα φαινόμενα διάλυσης και ασφυξίας, από την αρχή της διοίκησής τους. Θεωρήσαμε πως ο πολιτικός εγωισμός, ο αέρας της χαράς και του ενθουσιασμού μετά από τόσα χρόνια προσμονής και οι εκατοντάδες υποσχέσεις για την πλασματική «διαφορετικότητα» που έταξαν στους πολίτες, θα κρατούσαν τα προσχήματα τουλάχιστον για τον πρώτο χρόνο!

 

Δυστυχώς πλέον, δεν κρατούνται ούτε οι τύποι!                                                    

Όλα ίσωμα στο έλεος των προσωπικών συμφερόντων, στην εξόφληση των προεκλογικών γραμματίων και μάλιστα με οικονομικές διαδικασίες που στιγμάτισαν έντονα την προηγούμενη δημοτική θητεία με «καυτές καταγγελίες», χειμαρρώδεις καυστικές δηλώσεις που πυροδοτούσαν εχθροπολεμικό κλίμα σχεδόν καθημερινά, και σήμερα επαναλαμβάνονται κατά κόρον…
Εν τω μεταξύ, όσο η “μαϊμού” μένει σκαρφαλωμένη στο δένδρο τόσο αποκαλύπτονται τα “οπίσθιά” της. Πολύ γρήγορα από τους διορισμούς υποψηφίων (πυρασφάλεια, προσλήψεις covid),  άρχισαν να αποκαλύπτονται σιγά-σιγά οι εργολαβίες, οι προμήθειες σε κολλητούς και σε ημετέρους, όπως διαβάζουμε καθημερινά στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ ΩΡΩΠΟΥ.Όπως ήταν αναμενόμενο η Νέα Δημοτική Αρχή αρχίζει να εμφανίζει συμπτώματα διάλυσης, τα οποία θα ενταθούν τους επόμενους μήνες λόγω του ασφυκτικού κλίματος που δημιουργεί ο εκτοπισμός των «μη συνεργάσιμων», ο καθένας για δικούς του λόγους, η διοικητική δυσπραγία αλλά και της έκπτωσης του όποιου ηθικού πλεονεκτήματος.

Ενώ ο πρώτος μήνας του Σεπτέμβρη ξεκίνησε όπως θυμόμαστε, με συνεχής καταγγελίες, απειλές, ανυπόστατα ψεύδη, λάσπη και λαϊκισμό στο έπακρο με πιθανές φυλακίσεις, κρεμάλες, καταστροφή πολιτικών καριέρων και άλλα στρεβλά, ξεχάστηκαν όλα πολύ γρήγορα όταν νόμισαν πως κατάφεραν να εξασφαλίσουν το αφήγημά τους, για αυτά που ζούμε σήμερα. Όταν διέκριναν πως τα όσα καθημερινά ανέφεραν καταγγέλλοντας την προηγούμενη διοίκηση θα έπρεπε να τα αποδεικνύουν κιόλας, άλλαξαν πολιτική στάση, βλέποντας πως οι αρχικές εκτιμήσεις έπεφταν στο κενό και ο κόσμος κουράζονταν.

 

Οι παραπάνω εξελίξεις και τακτισμοί, καταδεικνύουν πως υπάρχουν πολλά κέντρα στην ομάδα διοίκησης τα οποία λειτουργούν και μεθοδεύουν καταστάσεις αυτόνομα, αντιφατικά και ενίοτε ανταγωνιστικά. Πρόκειται για ένα από τα αρχικά συμπτώματα διάλυσης τα οποία θα εντείνονται όσο η άβουλη προσωπικότητα και η ηγετική ανικανότητα του Νέου Δημάρχου, η διοικητική  ασφυξία θα αυξάνεται και η προοπτική αδιατάρακτης μακροημέρευσης στην εξουσία θα μειώνεται.

Οι καθημερινές εξελίξεις με τις τάσεις φυγής που παρουσιάζουν πολλοί Δημοτικοί Σύμβουλοι, επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις πως η Νέα Διοίκηση το προσεχές Φθινόπωρο θα έρθει αντιμέτωπη με ιδιαίτερα δύσκολες καταστάσεις, που στα πλαίσια του ελέγχου της παραταξιακής ομαλότητας μπορεί να οδηγηθεί σε διάλυση (επιλογές μεταγραφέντων συμβούλων με απαιτήσεις, αλλαγή Αντιδημάρχων και Προέδρων επιτροπών και Νομικών Προσώπων).

Φυσικά υπάρχει η μοναδική επιλογή της παραμονής με κάθε θυσία στην εξουσία μέσω της δημιουργίας κατά συνθήκης πολιτικών συμψηφισμών.

 Πόσοι όμως, ακόμα θα χρειαστούν;

 Και αλήθεια…

Ποιος εμπιστεύεται αυτό το τσίρκο με τους διπλωματούχους άσχετους;

Όμως κοντός ψαλμός αλληλούια…

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here